- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
http://www.etudehouse.com/
Etude House имат безплатна доставка над 30 долара (а по принцип е доста солена) и 50% на хартиените маски. Дали не поръчах 43 маски и още 2 мини тинтчета.
Реших, че може и още някой да иска да се възползва.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Колко маски, прощавай?
Препоръчай нещо, да взема и аз да се възползвам :д
Нещо за изравняване на кожата, против пъпки и нещо хидратиращо, разбира се : ))
Едит: Задължително ще си поръчам 3 с хиалурон (дали го написах правилно тоя път?), Mugwort и се чудя коя от всичките да е за освежаване на тена - Pearl, tea tree, vita complex...
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-05-2014 на 23:02
Много! Може да дам някои на една приятелка после. xD
Харесвам им Moistfull серията, особено кремчето. Много е хидратиращо и бих си го купила в пълен размер. Мини тинтчетата по 2 долара също са прекрасен продукт и след като поръчах 2 и се влюбих взех още 2. Идеални са за маниаци като мен, които винаги искат още и още, а старите трудно се изхабяват докрай.
Разгледай, доста интересни неща си имат и в момента си струва да се поръча.
Маските имах предвид
Оооохоооо, още 15% отстъпка, ако платиш през пейпал. А откъде си избираш мостри или делукс размери?
Eдит: 12 долара доставка о.О
Нямам възможност да ги дам в момента, язък. Тъкмо си сложих 4 вида маски по 3 броя + някаква измивна пяна.
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-05-2014 на 23:24
Над 30 долара излиза безплатна доставката. И аз също ползвах кода за намаление 15% и така платих само 26 долара. А мострите купувам от RoseRoseShop, но там от време на време имам проблеми с доставката, която излиза много скъпа понякога.
Аз поръчах от всички маски по 2 и по един брой от едни sleeping pack във формата на лъжичка.
Разгадайте този околоочен крем на Ив Роше:
aqua, methylpropanediol, aloe barbadensis leaf juice, betaine, hammelis virginiana flower water, glycerin, pyrus malus fruit extract, aphloia theiformis leaf extract, phenoxyethanol, inositol, benzyl alcohol, mica, acrylatesic10-30, alkyl acrylate crosspolymer, sodium polyacrylate, escin, caffeine, sodium hydroxide, caesalpinia spinosa gum, hippophae rhamnoides kernel extract, methylsilanol, carboxymethyl theophylline alginate, tetrasodium edta, sodium benzoate, potassium sorbate, citric acid, ci77891
Поста ми остана последен и Хаяшито не го видя :с
Но все пак ще си питам за едно кремче за лице :д
Aqua, Olea Europaea, Glyceril Stearate SE,Gltcerin, Perfume (Natural Lilac Flower Extract), Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Kaolin/CE 77742 (French Violet Clay), Xanthan Gum, Cinnamal*, Eugenol*, Limonene*, Linalool - *naturally occuring in the Lilac extract
От тези съм чувала само за гума ксантан, че не е ок, но не знам в каква степен :д
Последно редактирано от therichbitch : 11-06-2014 на 16:32
Xanthan мисля, че се добива от една бактерия и не съм чувала да е вредно.
На Ewok кремчето съдържа доста червени точки. Benzyl alcohol е много агресивен алкохол и може да ти дразни. Cinammal и Eugenol, които са парфюми също ги дава в червено, но не знам какъв е евентуалният проблем с тях.
На Deadlock крема е доста приличен. Единствената притеснителна съставка, която пак се появява е този Benzyl Alcohol, който е силен потенциален дразнител. Но виждам, че е след phenoxyethanol, значи е в много малка концентрация. Това зеленият крем ли е? Виждала съм го този състав някъде със сигурност и се чудя дали го нямам. Ако е той, изобщо е хубав продукт, но пълната му цена не си струва.
Някой ме пита назад и за околоочен. Не съм сигурна дали изобщо има смисъл от такъв продукт, но нали съм любопитна се мажа. На мен доста околоочни ми лютят, но останах доволна от Yves Rocher Active Sensitive, Etude House Collagen Moistfull Eye Cream и SkinFood Platinum Grape Cell Eye Cream. Допадна ми много и Balance Me Wonder Eye Cream, на който имам доста голям размер за пътуване, но ми се вижда скъпичък.
Епилатор за 200+ лв?!?!
Чакайте, че се задавих.
За протеина съществуват милиони различни мнения, ама наистина милиони :д
Едно от разпространените схващания е, че се взимат по 2 грама на килограм тегло. Тъй като е на прах, няма как да го взимаш ей така :д Разтваря се в мляко или вода. Моят е с вкус на ягода и ванилия, като го пия с прясно мляко (или с прясно+йогурт+банан за разкош) имам чувството, че е млечен шейк. Засища много, това ми е вечерята, тъй като го пия сед тренировка, а тренирам доста късничко вечер. Обичам и за закуска да си го правя в тренировъчен ден. Приятелят ми пък пие преди и след тренировка. Като цяло - не ти трябва, освен ако не гониш определени цели
(Някой да ми каже дали запетайката ми е ок в това изречение. Ставам все по-неграмотна, ужас.)
Имам въпрос - при козметичните продукти съставките се изреждат в низходящ ред според количеството, нали? А при хранителните продукти как е? Понеже често гледам някакви неща и примерно "доматен екстракт" идва след мазнината, възможно ли е наистина да е така?
CosDNA. Като цяло има и други такива сайтове, а понякога търся проучвания за самата съставка, но главно там.
Едит: Пантерке, според концентрацията е да. И в храните е същото.
А 2 гр протеин на килограм тегло не е ли много? о-о Стандартната доза нали от 1 гр.
Не знам дали има такова нещо като стандартна доза, но когато тренираш яко, тя може и да не ти стигаЧисто логически разсъждавам. Ако желаете мнения от по-разбиращи, допитайте се до Ракши.
Аз установих, че в зимните месеци съм започнала да използвам козметика за суха кожа. Приключих с този крем: http://www.ivis.bg/mixa-24hr-moistur...%BC-p9211.html
От 2 дни използвам на Yves Rocher - http://www.yves-rocher.de/control/ge...cmSrc=Category
На което не му намирам състава онлайн, пък не ми се преписва от кутийката. Пише, че е без парабени, алкохол, минерално олио.
От няколко дни са ми избили някакви безобразни червенини по лицето - нищо необичайно не се е случвало, другият уикенд ще ми идва. Само новия крем съм почнала и от вчера започнах да пия стабилно количество вода. Дали може да е от това - кожата ми да се детоксикира, да й идват леко шоково тия 2 литра при положение, че нормално получава около 400-600 мл на ден? :д
Околоочната ми грижа е по-скоро събуждаща такава - http://www.yves-rocher.de/control/pr...oduct_id=32846
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-06-2014 на 17:18
Мисля, че е ок, макар че на нас една даскалка др ни каза, но аз не ѝ вярвам и съм го виждала в статии на тия от БАН по този начин (за запетайката, де ;D)
За протеина аз съм чувала (по- скоро чела в бб-теам) 2,2 грама, пък всеки според режима си преценява
Просто се чудех дали засища.
Аз си правих смути с извара, но сложих една таблетка подсладител :Д, вкусно стана.
Пъпки може да ти се появяват от абсолютно всичко. Аз заприличвам на швейцарско сирене от недоспиване, сигурна съм, че гадният кортизол е виновен.
Това околоочно кремче как? Предполагам не щипе и не люти. Следващия път трябва да взема него.
Иначе за 1 гр протеини на килограм знам от лекциите по физиология, или поне ние така го смятахме. Аз не тренирам, а и май имам лек недостиг.![]()
Този месец трябва да се сдобия с мечтания блендер и да започвам със смутитата.
Щом смяташ, че греша си отвори отново учебниците по химия и виж протеините от какво са съставени. Когато приемаш на готово аминокиселините организма се възстановява - да , но също така не влага никаква енергия, а просто получава нещата на готово. Когато се приемат протеини организма влага енергия в тяхното разграждане до аминокиселини и пак в край на сметка върши същата работа. Разликата е ,че при директното приемане на АК възстановяването става малко по - бързо. Който и свестен инструктор да питаш ще каже,че при диета и режим с цел отслабване е доста полезно да се приема и допълнително протеин. Естествено дозите не трябва да са твърде високи, както при тези които тренират с цел качване на голямо количество мускулна маса.Също така е важен и избора на подходящ в случая протеин.
P.S IvetoG е старият ми акаунт, в който не мога да влезна по необясними причини.
Хей, момичета, някоя от вас случайно знае ли откъде мога да си купя молив за вежди "Maybelline define-a-brow"?
В това видео момичето използва различни цветове от този молив - http://www.youtube.com/watch?v=Ax9nHo2cPjE
А ето и снимка на самия молив - http://www.allure.com/images/beauty-...-pencil-en.jpg
Някой да има инфо откъде, а и на каква цена върви?
Най-вероятно не се внася в България. Намерих го в ebay, но тъй като явно се продава само в Щатите доставката му е доста скъпа.