.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Тема: Помощ

Мега фен
    Град
    <3

Помощ

Не, не ми трябва на мен..

Става въпрос за нещо друго. : )
    Колко пъти сте искали да помогнете на някой друг? Ей така - без нищо. Колко пъти сте го правили?
    Колко пъти сте правили други хора щастливи? Как? И не говоря за хора, които са ви близки/роднини, а просто познати или дори непознати?
    Страшно много искам да направя някой друг щастлив, да го усмихна и да му помогна с нещо, ако мога.
    И освен хора... храните ли/радвате ли се на уличните кучета/котки?
    Преди около година гледах клип, в който едно момиче имаше рожден ден и на рождения си ден събра голяма част от вещите си, опакова ги и тръгна да ги раздава на непознати по улицата. Страшно мило ми се видя.
    Ей за такива нещица говоря..
    е?
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Няма лошо в помагането, но трябва да се внимава, как се прави. Например, аз съм против благотворителността в най-често срещания й вид в България - събираме парички за Гошко, Тошко и Атанас на Коледа, защото имат нужда от нещо. Купуваме им това нещо, само че догодина се повяват нови Гошко, Тошко и Атанас, които имат нужда от друго нещо, и пак им го купуваме. И така всяка година различни деца искат различни неща, и събираме пари като откачени. ;д Да не говорим, че това е работа на държавата. Ако ще се прави някаква благотворителност, според мен, е по-добре да е нещо, което ще има дълготраен ефект, и ще се ползва от много хора с течение на времето. Например, някакво оборудване за болниците.
    За помощта на близки и приятели нещата стоят горе-долу по същия начин. Може да напишеш днес домашното на съученичката си, но утре ще ви дадат ново домашно, тя пак няма да знае как да го напише, и пак ще трябва да й го пишеш. По-добре да й покажеш 1-2 пъти, как се прави, и след това тя да си го пише сама. Не, че не съм писала домашните на приятели, де, ;д просто не е особено редно.
    Относно уличните котки и кучета - според мен, трябва да се измисли начин, как да се ограничи броят им. В по-напредналите държави трудно ще видиш бездомни животни. Иначе са сладки... понякога. Но пък и често са агресивни. На нашата улица имаше две глутници и много ме беше страх от тях, защото винаги ме лаеха и веднъж се спуснаха към мен и кучето ми (което е добро и никога не ги е предизвикало с нищо). Подадохме 2-3 пъти сигнал, за да дойдат да ги кастрират, и така и стана. Сега е с една идея по-спокойно пред блока.
    Иначе често ми се е случвало да помагам с дребни неща и винаги се спирам, когато някой непознат поиска нещо (стига да не става въпрос за пари), но тези неща не носят особена радост, и бързо се забравят.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

1-Колко пъти съм искал да помогна?-общо взето всеки ден искам,без признание или награда.Колко пъти съм го правил-не знам,не ги броя специално...
    2-Колко пъти съм правил другите щастливи-за съжаление повече отколкото съм правил себе си щастлив.Как?Като съм там за тях в момент на най-голяма нужда от подкрепа и човек до тях.Преди имаше един случай,в който един от омегъл се беше яко саднал и поне му промених мнението на това как стоят нещата,не знам дали се счита...
    3-За улични животни-неутрален съм,естествено ако съм си взел пица или нещо такова и има някое куче покрай мен ще му откъсна малко,но по принцип не се радвам особено...
    По принцип жестове на внимание и грижа рядко се оценяват вече,затова и аз самия съм свикнал да няма признание за това...Иначе както sexa_na_komplexa каза - дребните жестове често се забравят и не носят особена радост...за повечето хора поне.
    Wisdom is not measured by age.As always life is part of something greater.Embrace balance and gain strength through self.Loneliness is only a challenge to test how strong you really are.

Напомни ми на това видео
    http://www.youtube.com/watch?v=BIhBRaARQgw

Иначе, доста пъти се е случвало да помагам, стига да имам възможност , нямам нищо против. Не си записвам никъде, за да ти кажа точно колко пъти и как, понеже от това няма смисъл. Не правя неща, за да бъда запомнена, или да се чувствам горда и да се хваля с това, просто така съм решила-така съм наравила в дадения момент.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си