- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.6
Ако си миеш косата на 2-3 дена и си правила редовно маски, нормално е като спреш да ти се стори по-твърда и не толкова мека и блестяща, както след маска. Според мен е добре да не се прекалява излишно с маските, защото косата и кожата на главата привикват и след 5-6 години . С шампоаните е същото-да се сменят често, за да има ефект от тях.
Ами при мен е по-особеннозащото косата ми е къдрава и мн бързо се омазнява, а до колкото знам къдравите коси са сухи.Опитвам се да си мия косата на третия ден, но не мога да я търпя да е мазна
и общо взето именно заради омазняването започнах с маските.Може и снимка да пусна да я видите в естествения и вид тъкмо сега е чиста
![]()
пробвала ли си да си изплакваш косата на 2-3 ден след миене с отвара от лайка?. Тя има изсушаващ ефект, но имай предвид, че когато започне да става по-топло и слънцето по-силно, се получава изсветляване на косата, затова ако не желаеш , пробвай сега, през по-студените месеци.
Другата възможност е с каша от орехови черупки( те заздравяват много косата, но и изсушават, защото са богати на йод), но тъй-като е много пипкава работата, докато се натрошат тия черупки, аз си изплаквам косата с отвара от 2 л. вода и 5-6 орехови черупки, предварително измити с топла вода, след което ги слагаш да заврят около 5 -10 минути, и след като стане тъмна водата, прецеждаш през марля и си изплакваш косата без отмиване