- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Колко плащате за ток на месец?
Имайки предвид, че лятното им потребление не се различава от зимното (от казаното съдя, че не се отопляват с електричество) няма резон сметката им да е почти 4 пъти по-висока.
За сравнение - с почти същите уреди като на бабата и дядото (без телевизор, защото не се пуска, и не с един, а с 3 компютъра, плюс множество малки електроуреди) на нас сметката ни лятото е около 50лв. Зимата с отопление на ток - 150-180лв.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
В месеци, в които в нас се е пускало всичко и сме си били повече вкъщи (сесии, отпуски, ваканции) сметката ни е 35лв (печка по за 2-3 яденета + редовните 3 кафеварки и 1 чайник, лампи, телевизори, компютър и въобще всякакви лигавщини, част, от които вкл. над 12 часа). Когато сме по цял ден другаде и ползваме буквално само 2 лампи и 1 компютър по за 2 часа вечер, сметката ни е 50лв. Не е фрапираща разлика, но е достатъчно показателна.
Не се греем на ток, а за парното дори няма да обяснявам колко е измислено, имайки в предвид, че се пуска по за 30мин преди къпане, а сметката ни е над 200лв.
НЕ на всеки надписват. Но има и късметлии, които хващат тази "промоция". Като леля ми (2-стаен апартамент с бойлер, лампи и печка), която улучи 760лв сметка за ток не отдавна.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ами ние плащахме все по около 60 лв, а изведнъж 180 .. от къде дойдоха не се знае :/
Отопляваме се на климатици. Зимата имаме не по малко от 320 лв +-...единственото, което работи земата постоянно е климатика (дори минали месец не беше и постоянно...и сметката пак толкова)
Мъдростта на живота се състои в отстраняването на маловажните неща.
Предния месец 26Тоя месец 103, но по принцип плащаме 60-70, а ползваме 1000 ел уреда
![]()
270-80 лв. някъде за зимните месеци.
Не мисля често,не мисля много,но когато го правя си мисля само за теб!!!
7.25 за мин. месец. Това за София, но живея самакак го постигам и аз не знам
![]()
467 лева платихме последно...Направо...
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.
Миналата година за зимните месеци по 320-330, а лятото 40-50 макс. От тази година като съм на квартира направихме един трик и не въртим на нашия електромер ами вземаме от останалите. Не плащаме никакъв ток.