- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Всеки с вкуса и мнението си.
Аз предпочитам да ги наричам такива и те са си такива, според моите възгледи. А конкретно в двете книжки няма такива секс - сцени, с които се изказа в мнението си. Иначе периодично си прочитам подобни произведения, действат ми като успокоително, защото именно са ми леки за четене. Отпочивам си за момент и после си продължавам с нещата.
Прочетох 1984, интересен завършек, но нищо повече. Никога няма да я докосна отново. Блях.
Почвам The Great Gatsby ихиихихи. Ще споделям.
^The Mistress of Rome - Kate Quinn
някой чел ли е "Параграф 22"? класният ми постоянно цитира извадки от нея и каза, че ако искаме да го опознаем по-добре, трябва да я прочетем![]()
^Catch 22?! Ооо, тя ми е в списъка за четенеЗадълже трябва да се прочете!
Все още си чета the go between и се натъжавам.
Купих си трилогията "В градината" на Нора Робъртс (sun)
Оня ден си взех Чест на Елиф Шафак, тая вечер я почвам. Имаше една книга, която се чудех дали и да я взема, но майка беше с мен и ми вика: стига, книгите като ги прочетеш стоят прашасали в библиотеката.. Е.. библиотеката не е ли за трупане на книги все пак, за кво е иначе.. Тя се казваше: Дъщерята на пазителя на спомени (нещо от тоя сорт). Някакви впечатления и от двете книги?
Ооо, имаше жена в книжарницата която ми предлагаше трилогията 50 нюанса, много я хвалеше. И си казах: никога отново не прави тази грешка. хахахахах
прочетох the go- between. страшна книга. разочаровах се мъничко, защото споменаването на зодиакалните знаци не беше често, но пък книгата попада сред фаворитети ми. горещо препоръчвам! запленяваща история, заинтригуваща символика, завладяващ език. натъжи ме, но пък описва страхотно разликите между тогавашните класове (фермер и лорд, примерно) в Англия, силата на съпругите/майките и т.н.
следваща - великият гатсби
Вчера започнах да чета третата книга, която е последната част от "Игрите на глада". Засега ми се струва, че последната част ще е по - тежка, защото има война, болка и какво ли още не. Надявам се да е с хубав край, но ще видим как ще се развият нещата.
Вчера си купих "Нощен патрул"(Сергей Лукяненко) и я започнах.Много е интересна,грабна ме в самото начало,дори момичето от книжарницата каза,че книгата е добра.Различава се от филма,но пък и той е доста интересен.
Ето и резюмето :
По нощните улици е опасно, но не заради престъпници и маниаци. Там броди друга опасност – онези, които наричат себе си Различните. Вампири и върколаци, магьосници и вещици. Онези, които излизат на лов, когато слънцето залезе. Онези, чиято сила е огромна и срещу които обичайните оръжия не действат. Но тези ловци от векове са наблюдавани от други ловци – Нощния патрул. Той е призван да се сражава със създанията на мрака и да бди над хората, като при това строго спазва древния Договор, сключен между силите на Мрака и Светлината.
^ Сподели мнението си, след като прочетеш книгата.
Тя е сред списъка ми, които съм си поставила да прочета, но още не й е дошъл време.
Все се надявам да им мине времето скоро на тия вампири, отворковци, вещици, върколаци.... Изтъркаха се доста. Ама явно ще има още да чакам да се забравят..
/Е, Хари Потър единствено си остава класика, която засяга толкова много проблеми и теми и тн.../
Здравейте, вчера намерих едно много хубаво приложение на телефона си- 50 000 free ebooks но всички са на английски. Много се зарадвах като го видях. Всички книги са безплатниТака че, всеки който може да ползва google market на телефона си може да си го изтегли, надявам се да е от полза на някого
)
Последно редактирано от didencetto7 : 03-21-2013 на 19:03
I don't care if everything is black and white... 'couse my world is colorful =]]