.
Отговор в тема
Страница 18 от 61 ПървиПърви ... 814151617181920212228 ... ПоследнаПърви
Резултати от 426 до 450 от общо 1524

Hybrid View

Супер фен Аватара на Deadlock
    Благодаря за отговорите! (:

Аз още чета Мемоарите на една гейша. Тооолкова много ми харесва! Четох из нета, че авторът е черпил идеи за книгата от живота на една успешна и известна бивша гейша, която е интервюирал. Същата по-късно е публикувала своя автобиография, за да опровергае изкривеното й според нея представяне в Мемоарите. Добавих автобиографията й в wishlist-a си. (:

Между другото, преди години се опитах да чета Великият Гетсби и не стигнах доникъде. Дори не помня защо. Сега, като чуя това заглавие, си представям нещо скучно и разтегливо.

Супер фен Аватара на Jaune
    Мемоарите е много прекрасна книга. Аз харесах Великият Гетсби, даже съм се наканила на Нежна е нощта, ама ще видим.
    Последно четох Безкраен празник на Хемингуей - хареса ми, разбира се, фенка съм. Почнах да чета The Diary of a Young Girl, доста е приятна засега.

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Ооо, тази тема толкова отдавана я гледам и все си мислех, че някой иска идеи за есе по философия Сега нямам много време да напиша пълноценен коментар, но се записвам, за да може да я следя ^^
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Мега фен Аватара на xoxi
    Навих се и аз да прочета за гейшата.
    Майка ми в момента чете "За Япония - като за Япония" от Марко Семов и цитатите, които вади, ме карат с нетърпение да чакам да приключи с книгата, за да я подхвана аз. Доверявам се на 100% на нейната оценка и я препоръчвам, въпреки, че все още не съм я чела.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Аз вчера си взех една много интересна книга и другата седмица ще я почна.
    За 11 септември става въпрос, добре че я забелязах. ..

Мега фен Аватара на ameli
    И аз да се разпиша - почвам Ана Каренина, въпреки че ми е известно горе-долу за какво се разправя ;д

umri, тъкмо гледах в темата за снимки какво сладко-детско изражение вадиш и сега чета това. that escalated quickly много насериозно се взимаш/

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    сладко-детско изражение
    хах! кажи му го.
    А на мен ми вика бейбифейс.

*чете си още гетсби*

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    umri, тъкмо гледах в темата за снимки какво сладко-детско изражение вадиш и сега чета това. that escalated quickly много насериозно се взимаш/
    Вие не сте добре, бе :д
    Сладко-детско изражение, вика.

Мразя, мразя, мразя краищата. Това е нещото, което ненавиждам най-много от всичко. Дали е добър или не няма никакво значение. Просто когато известно време съм чела/гледала нещо, което наистина ме е докоснало и то свърши, имам чувството, че съм празна. МРАЗЯ когато стане така.
    Иначе в момента чета Стършел на Етел Войнич и Kafka on the shore на Харуки Мураками (на английски я чета нея). Десет малки негърчета на Агата Кристи, Повелителят на мухите на Уилям Голдинг и един куп книги на Тери Пратчет ме гледат жално от рафтовете, но тях после.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Kafka on the shore на Харуки Мураками (на английски я чета нея).
    Ауууууууу :Д
    Какво разбра от нея?! Споделяй веднага!

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Приключвам с "Дядо Горио".
    Впечатлението ми, като цяло, за книгата е добро. Макар на моменти да ми е била скучна, то е, може б защото е имало места, където не съм успяла да осмисля нещата и да вникна в смисъла, който е вложен там. Но и като цяло те кара да се замисляш за нещата около теб, за хората, около теб и за самия теб - какъв си, щастлив ли си и така нататък.

Как така какво разбрах? Като език или от смисъла на книгата? Ако е за първото - всичко, тя е на доста лесен английски (неадаптирана версия, дори не знам друга дали има). Ако е за второто - още съм в самото начало, на шеста глава съм. Иначе доколкото знам се разправя за някакъв педофил, някой ми беше казал, че това е най-гнусната книга, която е чел (възможно е да бъркам, може и да е ставало въпрос за друга книга) и ми стана интересно, защото аз такива книги много харесвам, пък и много обичам да експериментирам. Та засега доста ми харесва, особено начинът, по който започва - паралелно се развиват две истроии, само дето report-а доста бързо свърши и сега май почва само за Кафка да пише, пък другата история ще се намеси после. Чакам с нетърпение да разбера.
    Само ако може да ми кажеш, явно си я чела - разбира ли се накрая от какво са припаднали? (само с да или не, не ми спойлвай от самата история ;д)

Град
    София, България
    Ам, едит 3: вдъхнових се. Не я чети книгата, защото цитирам:

Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Иначе доколкото знам се разправя за някакъв педофил, някой ми беше казал, че това е най-гнусната книга, която е чел аз такива книги много харесвам
    Наистина си личи отдалеч, че си 14 годишно и изобщо не си "зряло". Съжалявам, ама :с. Няма да разбереш нищо от книгата, защото тръгваш с такава грешна нагласа. Книгата е, когато я свършиш, ще бъде просто изречение свързани по смисъл, но не и в контекст. Всичко ще ти е каша. Авторът използва толкова много символика, митология и части от културата, че свят ще ти се завие. Разочаровах се след като прочетох цитирания от мен твой пост.
    Тази книга не трябва да попада в ръце управлявани от такива умове. Имам толкова много въпроси и теории, които искам да дискутирам с някого около смисъла на тази книга; искам да я прочета 2-ри път, но в момента един съученик я чете иии. Блях. Единственото, която разбрах е, че книгата говори за това как не можеш да избягаш от отговорностите си, от семейството си и най-вече от съдбата си. Оттам нататък всичко ми е тъмна Индия, мътни води, мрак, пещера, гняв.

Книгата не е гнусна. Учудвам се как можеш дори да кажеш "аз такива много харесвам". Ъх, пропиляваш си мислите/енергията/времето.

Ох.

Град
    София, България
    Нищо не си разбрала Не е за педофил.
    И нищо не се разбира :Д затова те питам. Цялата книга е пълна със загатки, иии общо взето нищо не разбрах от нея. :Д Четох я, да, изказала съм мнение на първа страница на тази тема.

едит: http://www.steppenwolf.org/watchlist...il.aspx?id=183

spoiler : http://blojj.blogalia.com/historias/45884

Форум, където обсъждат книгата. Нищо няма да разбереш от нея, повярвай ми :Д

едит2: ох, кой ти каза, че е за педофил?! искам данни на този човек - скайп/фб/имейл! искам да говоря по книгата; нещо ми цъфна в главата.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 04-17-2013 на 19:10

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    ^
    Съгласна съм с DisappointedDreamer, че от постовете в Интернет форуми може да се разбере възрастта на съответните потребители. ;]
    В момента чета "Jo's Boys" на Луиза Мей Олкът. Това е последната книга от четирилогията за семейство Марш. Интересна е като останалите.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Току що си препрочетох "Мълчанието на агнетата" и "Ханибал"...обожавам ги. За по 3 дни ги прочетох , уникално увлекателни са ми. Друг е въпроса,че вече започвам да ги научавам наизуст. Томас Харис ми стана любимец, а с "Червеният дракон" ме впечатли и повече.

Сега мисля да седна и да прочета "Игра на тронове" До половината я зарязах,защото нямах време много за нея,но мисля да я започна пак. Историята е вълнуваща, има доста имена за помнене,ама ще го преживея

А умри има "противоречиво излъчване" Има снимки , на които ми прилича на някакво невинно момченце,докато на други big bad wolf , сеш се
    maDamn

DisappointedDreamer, не съм разбрала за коя книга става въпрос (споменах, че може да се е получило нещо такова). Въпросният човек беше сестра ми, но тя е говорила за друга книга. Но и за Кафка ми е говорила, сигурно е искала да я чете, защото не я е чела, така че не знам защо съм навързала двете неща. Паметта не ми е от най-силните страни.
    Книгата ми е интересна, смятам да си я дочета. Знам, че съм малка още и съм убедена, че няма да я разбера напълно. Доста книги съм изчела с тази нагласа, не смятам, че е било "загуба на време" (не е най-точният израз).
    Като я прочета пак ще пиша, да видим дали сте били прави, или не чак толкова. (не се заяждам и не се правя на интересна; вече ще го пиша, защото всеки път някой остава с впечатлението, че се заяждам)

Град
    София, България
    ^Нах. Не е за това, че си малка. Две години по-голяма съм от теб; не е много. Просто, ъх. Прочети я и ми пиши. Дори ще си дам скайп-а.

Мега фен Аватара на xoxi
    Ще спра да ви следя постовете в тази тема. Списъкът с книги ми се увеличава, а нямам никакво време и ми идва да се самоизям...
    И спря да се върти за миг земята..

Здравейте.
    Нова съм тук, но веднага реших да се разпиша в тази тема, защото обожавам да чета.
    Напоследък за съжаление нямам никакво време за книги, тъй като съм страшно заета в училище. Днес обаче смятам да започна "Норвежка гора" на Мураками, която си купих на английски преди месец. Много ми е любопитно дали ще я харесам, защото чух, че това негово произведение е по-различно от останалите му. Честно казано първоначално бях малко негативно настроена към Мураками (нямам представа защо), но след като прочетох с голямо удоволствие "Спутник, моя любов", реших да се запозная и с другите му книги. Надявам се, че няма да остана разочарована.

С интерес ще следя темата, защото виждам, че тук се дискутират доста книги, които съм прочела/искам да прочета.
    Някой от вас има ли регистрация в goodreads? : )
    Последно редактирано от brideoffire : 04-19-2013 на 08:50

Град
    София, България
    Ооох, тъкмо Мураками обсъждаме вече толкова страници. Моля те, сподели впечатленията си от Norwegian Wood. Аз съм чела Kafka on the shore и останах очарована, но се нуждая от някого с когото мога да дискутирам пъзела. Вкъщи ме чака и 1Q84, но в момента нямам никакво време и май така ще си остане до края на май месец.

Аз имам регистрация в goodreads. DisappointedDreamer е.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Ооох, тъкмо Мураками обсъждаме вече толкова страници. Моля те, сподели впечатленията си от Norwegian Wood. Аз съм чела Kafka on the shore и останах очарована, но се нуждая от някого с когото мога да дискутирам пъзела. Вкъщи ме чака и 1Q84, но в момента нямам никакво време и май така ще си остане до края на май месец.

Аз имам регистрация в goodreads. DisappointedDreamer е.
    Да, видях, че Мураками има почитатели тук. Разбира се, ще споделя впечатленията си от книгата като навляза в историята; засега съм още в самото начало. Иначе аз много искам да прочета и "Кафка на плажа", въпреки че разбрах, че е страшно объркваща.
    Ако нямаш нищо против, ще те добавя (аз съм lastkissgoodbye там). Ще ми е интересно да видя какви книги четеш.

Супер фен Аватара на Supermassive____
    От скоро започнах да чета новата книга - романът Пепел от Константин Кацаров. Доста е интересна и държи в напрежение и очакване. Разказва се за ежедневието на момчетата от хрониките в криминалните страници на вестниците. Ето и снимка на самата книга. http://prikachi.com/images/882/6095882y.jpg

(разсъждения с елементи на SPOIL; Мемоарите на една гейша ;р)

Аз приключих Гейшата и съм със смесени чувства. Ако трябва да опиша книгата, ще е с напудрения израз 'възхвала на преходността'. Съпреживявах болката на Sayuri, несправедливостта, унижението, надеждата, копнежа, но те така бързо и неочаквано се меняха, че в един момент, четейки за поредния негативен развой на събитията, си казах "И това ще мине". Разбира се, ще мине, за да дойде щастливият край. Не очаквах той да е класически - сбъдване на мечтата на Sayuri и осъществяване на любовта й, но вярвах, че книгата някак ще ме остави доволна. Че ще си помисля Най-накрая нещата се наредиха!. Изненадващо, завършекът беше класически щастлив. Още преди да се отърся от изненадата, и това мина.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си