- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Последната книга, която прочетох беше "Внимавай какво си пожелаваш".Имена на автори аз не помняМного момичешка книга!Много приятна и лека за четене.Наистина много ми допадна.Не я препоръчвам на всеки, защото тя е изпълнена с много фантазия и въображение!Една от най-приятните книги, който съм чела
![]()
Аз сега чета The Colour of Magic на Тери Пратчет, ама съм още съвсем в началото и не мога да изкажа мнение. Решила съм да изчета всички книги за Света на Диска. Тери Пратчет ми е любимият автор, а не съм довършила нито една негова книга. Започвам някоя, стигам до средата, после нещо става и не я дочитам. След известно време пак се сещам за него, почвам някаква друга книга и пак се повтаря същото. Както и да е. Лятото ще препрочета A Song of Ice and Fire, този път на английски (вече си купих първите две книги и смятах още сега да ги почна, ама се отказах) и ще изгледам сериала, защото мисля, че ако не мога да си взимам редовната доза от Вестерос, няма да доживея издаването на Ветровете на Зимата, пък искам да чета и други книги все пак![]()
![]()
Ето нещичко, което направих за себе си. Тази година ще запълня всичките квадратчета. Освен това съм решила да си направя бурканче, в което да си пускам листче с името на книгата, когато я прочета + да добавям някакви парични средства. В края на годината ще видя колко и какво съм прочела + ще имам заделени парички за книжки. (:
Скоро приключих с Непосилната лекона на битието от Кундера. Странна, но завладяваща.
Бурканчето е интересно, ама аз си имам книжка, към която добавям прочетени заглавия.
Иначе, буркан имам с моменти, които са ме накарали да се почувствам щастлива през годината. Пиша си ги и ги сгъвам :Д
По темата - нищо не съм чела, защото нямам време :/ Дори Улф не мога да завърша.
Евала за идеята, Пири!
Аз съм заредила минимум 100 книги на четеца, които си чакат ред. Видя ли книга, която искам да прочета, свалям я и забравям за нея. Много кофти навик.
Сега дочитам Игрите на глада. Не съм вярвала, че може да ми е толкова интересно. С мъка оставям книгата към 3-4 сутринта, когато вече очите са ми на понички. Още един кофти навик.
Отдавна не съм писала. Сега ще се опитам да наваксам.
Последно прочетох 1Q84 на Мураками, Джойленд и Черният дом на Кинг и Силмарилион на Толкин.
Реших да почна "1Q84", главно заради коментарите на Дриймърката. Сюжетът буквално ме засмука от началото. Балансът между фантазия и реалност е плашещо чудесен. И май само това ми направи добро впечатление. Дразнеща е склонността на Мураками да се задълбочава в безинтересни и неважни за и без друго бавноразвиващия се сюжет подробности. Като цяло книгите ми се сториха досадни. Няма да си го причиня скоро отново.
"Джойленд" се чете бързо, но не бих казала, че е от най-добрите попадения на Кинг. Дори не бих я сложила в категория роман, а по- скоро новела. "Черният дом" ми допадна в пъти повече. Но пък ме обхвана носталгия по "Тъмната кула". Може да я препрочета скоро.
За прочитането на "Силмарилион" ми трябваше доста търпение. Заслужава си. Фантазия, умение, размах, дълбочина. Толкин е страхотен.
И така. Може да пиша пак след шест месеца.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
^Това с книгите на Мураками и аз го установих. Има някои наистина прекрасни и интересни идеи, но начинът по който ги представя клони към скучен и дори ужасен.
:/
up^^
Нещо ново да се похвалите ? Аз само с 3 тома макроикономика и категорично нямам време да чета....
От много време не съм писала, но редовно чета тук. Намерих си на Нора Робъртс- Порочна невинност, също така Птиците умират сами на Маккълоу. С коя да започна? Майка ми изка мнене, че птиците ще са ми по-трудни.![]()
^Мда. Почни Нора Робъртс.
На мен ми предстоят много изпити и освен да си решавам задачите по математика, друго не правя. А книгите ми чакат върху полиците в стаята ми и тъй жално ме гледат! Чак яд ме хваща.
Нищо, след 22-ри май ще почна да ви спамя с мнения.
Птиците умират сами ми е тооолкова тежка, а изобщо не съм чувствителен човек. Нора Робъртс нещо не ми допада, но все пак изкажи мнение после.
Спам: DisappointedDreamer какво и къде учиш.. останало ми е финанси в икономическия във Варна, ама...![]()
![]()
12-ти клас съм, International Baccalareate Diploma Program в Стокхолм, Швеция.
мммда, определено сериозно съм се объркала..както и да е, успех - дано ги вземеш с колкото искаш
![]()
Пийпъл, чели ли сте "Вината в нашите звезди". Не ми останаха сълзи от тази книга...И отново бих я прочела на един дъх.
По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...
Не бих казала, че е нова. Можеш спокойно да си я намериш и в българска книжарница. Силно я препоръчвам.
На мен приятелят ми я изнамери онлайн и съм я приготвила за прочит, но време нямам да стигна до нея. А май вече имам прекалено големи очаквания за нея, заради коментарите на почти всеки. Все си мисля, че ако я прочета, няма да ми хареса много.
Иначе на мен ми остават 20-30 страници да приключа с третата книга от трилогията за Игрите на глада.
Влюбена съм. В книгите, в героите, в авторката за идеите. Излезлите досега филми ги бива.
Толкова запалена по книги не съм била, откакто четох Хари Потър.![]()
Чела съм и трите книги от "Игрите на глада" и честно казано мисля, относно първия филм който направиха по книгата...ами ако не си я чел изобщо няма да разбереш за какво става въпрос...Хм...филмите не са, като книгите и никога няма да бъдат въпреки че съм доволна от филмирането на "Възпламеняване".
Мега гадната книга. В смисъл, казвам го като човек, който обикновено не се трогва от нищо, не седи да чете книги и да бърше сълзи и т.н.
Е, да, ама от тая книга даже се бях депресирала. И сега гледам и трейлъра към филма е излязъл, като го гледах се сдухах мега много и пак я усетих оная буца, която чувствах по време на книгата. Изобщо не искам да я чета втори път, не искам да гледам и филма, но съм сигурна, че ще направя и двете.
В такъв смисъл гадна.