.
Отговор в тема
Страница 8 от 61 ПървиПърви ... 4567891011121858 ... ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 1524
    Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    "Романът на Лизи" не съм го чела. На кое наподобява повече? На "Тъмната половина" - тип СК неща или повече на по-извратените му романи? Изтеглих си я от читанка. И без това мама ще има да ми бави "Шогун".
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Не е извратен романът. Всъщност, на мен ми се стори тъжен. Прилича на "Bag of Bones".

Някой да се интересува от разкази? : ) По принцип предпочитам книги, но разказите също са завладяващи, поне според мен (е, зависи и какъв е сюжетът и как са написани...).

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    Разкази...,харесвам тези на Йордан Йовков,Елин Пелин,Николай Хайтов,Светослав Минков...
    Първите двама са ми любимите автори.

Между другото,сега започнах да чета една манга(Vampire Knight).

"Резюме: Най-ранният спомен на Юки е от една мразовита зимна нощ, в която е нападната от вампир… И спасена от друг. Десет години по-късно, Юки Крос, осиновената дъщеря на директора на академия „Крос”, е пазител на тайната на престижния пансион – същността на Нощния клас. Заедно с най-добрия си приятел, Зеро Кирю, трябва да пази някогашния си спасител, Канаме Клан, и неговата свита вампири от разкриване и да защитава мира между двата вида, населяващи училището. Но Зеро също крие ужасна тайна – тайна, заради която мрази всички вампири и копнее за отмъщение. Разкъсвана от чувствата си между Канаме и Зеро, Юки трябва да се бори за живота на тези, които обича и да направи важен избор…

Човек не бива да се доближава до вампир… Иначе ще бъде запленен от погледа му."

Повече от фен Аватара на ROFLWTF
    ^Пак ли тия вампири.. след Здрач поредицата се отказах да чета каквото и да е било за вампири..

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    Eдни приятелки-поклоннички на дръпнатоочатите много се кефеха на това Vampire Knight, явно е екранизирана книгата.

Като заговорихме за разкази, днес четох "Морела" на Едгар По. Creepy. But beautiful.
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

Супер фен Аватара на sladkalady
    В момента чета "Капан за сънища " на Стивън Кинг.Почнах я с голямо желание и интерес, а сега не мога да я свърша.Имах други очаквания за книгата,но уви...След като прочетах "Гробище за домашни любимци" ,очаквах ,че и другите му книги ще са толкова интересни и ще ги прочета на един дъх...а то какво се оказа.Може би причината е ,че в книгата се разказва за извънземни,а те нещо не са ми интересни...
    Уморих се да издирвам оправдания!
    Претръпнах от обичане и от копнеж.
    Спи ми се-дълго и без сънища.
    Спи ми се! А пия кафе...

Цитирай Първоначално написано от ROFLWTF Виж мнението
    ^Пак ли тия вампири.. след Здрач поредицата се отказах да чета каквото и да е било за вампири..

Здрач...
    Все още не мога да си обясня как всички луднаха по поредицата.
    Но пък има добри книги за вампири - "Интервю с вампир",например.Не съм чела "Дракула",но книгата е много популярна.
    А въпросната манга е много интересна,предизвиква различни емоции у читателите.Мен най-вече ме разсмива,но на моменти е дори някак...тъжно.
    Не знам,засега ми харесва адски много и продължавам...Нямам търпение.
    Впрочем,по мангата има аниме.

По-късно може да пусна и няколко цитата...

Ето и цитатите :

"So what's your blood type?" - Aido

"Got it??All you can take are chocolates and feelings!" - Yuki

"You can fight or try to ignore it,but it won't change anything." - Chairman Cross

“So you have finally fallen to the bloodlust of beasts… Zero Kiryuu." - Kaname

" - You don't believe in the legend that humans bitten by vampires turn into ones themselves,do you?
    - But it's true. Vampires that can turn humans into one of themselves?...
    - Only a few exist.The "Pureblood" vampires." - Chairman Cross and Yuki

"Can't you hear it? The sound I made when I sucked at your blood...While that sound is running through my ears... You'll never be safe around me..." - Zero to Yuki

"You're afraid of me,aren't you?" - Zero to Yuki

"Vampires and humans... will never be truly compatible with each other ..." - Yuki

"If i ever lose my human side and become a crazy vampire...please,use this gun to shoot me...Not right now...But that day will come...Please,kill me with your own hands..." - Zero to Yuki

"A pure blood vampire hugging a girl so warmly...I don't know why you break tradition to favour that little girl.You should know what she just did." - Toga Yagari to Kaname

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от sladkalady Виж мнението
    В момента чета "Капан за сънища " на Стивън Кинг.Почнах я с голямо желание и интерес, а сега не мога да я свърша.Имах други очаквания за книгата,но уви...След като прочетах "Гробище за домашни любимци" ,очаквах ,че и другите му книги ще са толкова интересни и ще ги прочета на един дъх...а то какво се оказа.Може би причината е ,че в книгата се разказва за извънземни,а те нещо не са ми интересни...
    Ох!! ЕДна сестра по мислене. И аз почнах да я чета и така не я свърших заради същия факт - не харесвам извънземните. Единсвеното интересно около книгата е фактът, че е написана след като той е претърпял злополука с колата си - катастрофа. Ако не искаш да я довършиш - недей. Други негови книги може да ти препоръчаме. Ти кои досега си чела?

От дракула очаквах повече. Бях леко разочарована. Но пък е една от единствените книги, в която наистина става на въпрос за вимпири.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 02-21-2013 на 15:59

Относно Здрач започнах да чета книгите още преди да станат известни в България . Не е лоша поредица, но не е нещо , което би ме накарало да се замисля . Не е книга от, която бих си взела поука и ,която бих прочела пак . Има далеч по стойностни книги, но когато нещо е модерно всеки го чете .

Мега фен Аватара на xoxi
    Грешна ви е нагласата към Кинг. Почвайте да го четете, сякаш е първата книга, която хващате през живота си. Никога не тръгвайте с някакви очаквания към дадена книга. Не само на Кинг, а въобще.

Аз днес си изтеглих "Не пипай тази книга" и "Децата на новото хилядолетие" на Ян ван Хелсинг. Може би тази вечер ще започна първата. От много време се каня, най-накрая се реших.
    И спря да се върти за миг земята..

Град
    София, България
    Оооо, този опит направих преди 1-2 години. Пък и смея да твърдя, че от Кинг достатъчно съм попила и прочела. Затова и го спрях.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    "Не пипай тази книга"
    Снощи я започнах и за малко повече от половин час прочетох 50 страници. Книгата е от 360, за това смятам, че до ден, максимум два ще я завърша.
    Много ми харесва. Авторът не натоварва с прекалено много факти, дати и имена. Използва предимно разговорен език, който ми дава усещането, че не чета книга, а съм седнала на по кафе с него и той ми разказва. Чете се бързо, има много въпроси, които те карат да се замислиш. За тези 50 страници, стигнах до извода, че Ян ван Хелсинг е страхотен психолог, познавач на човешкото мислене, живот, интереси.
    Не знам доколко информацията, която дава в книгата е достоверна, но пък и той не заявява това в прав текст. Кара читателя да се замисли за всичко, ставащо скрито от хората, кара човек да погледне от друга гледна точка.

anonymous708973
    Guest
    Недей толкова бързо. Специално тази книга трябва да се чете бавно.
    Казвам го като човек, който има ужасяващо бързо четене.

Супер фен Аватара на sladkalady
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Ох!! ЕДна сестра по мислене. И аз почнах да я чета и така не я свърших заради същия факт - не харесвам извънземните. Единсвеното интересно около книгата е фактът, че е написана след като той е претърпял злополука с колата си - катастрофа. Ако не искаш да я довършиш - недей. Други негови книги може да ти препоръчаме. Ти кои досега си чела?

От дракула очаквах повече. Бях леко разочарована. Но пък е една от единствените книги, в която наистина става на въпрос за вимпири.
    От книгите на Кинг само "Гробище за домашни любимци" съм чела и ми хареса
    Иначе ми харесват криминалните романи,особено на Агата Кристи-"10 малки негърчета", "Убийство на игрището за голф".
    Мисля да прочета "Не пипай тази книга" ,но видях ,че има и снимки в книгата ,а аз ще я чета на е-book и няма да мога да ги виждам..но нищо
    Уморих се да издирвам оправдания!
    Претръпнах от обичане и от копнеж.
    Спи ми се-дълго и без сънища.
    Спи ми се! А пия кафе...

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Недей толкова бързо. Специално тази книга трябва да се чете бавно.
    Казвам го като човек, който има ужасяващо бързо четене.
    Ти бавно ли я чете? Как успя?
    Аз не мога да се бавя с четенето, особено ако книгата ми е интересна. Не съм обърнала внимание да има някакво значение как чета и за колко време. Ако започна да я бавя, най-много да се отегча и да я забравя недовършена.

Най-накрая прочетох "Парфюмът". Заслужава си!

Действието се развива "в летливото царство на миризмите". Неслучайно книгата е озаглавена "Парфюмът:Историята на един убиец". В действителност,главният герой има невероятен нюх,но и нелек живот.Той е един гений,в чието съзнание единствено ароматите предизвикват емоции.Всичко друго няма стойност.Дори думите,тези които имат някакво "етично и морално естество". Асоциацията му с Бог е натежалия мирис на тамяна,носещ се из църквите.Превръща се в убиец,бездруго неспособен да изпитва вина,за да създаде парфюм - "така неописуемо хубав и живителен, че този, който го вдъхне, да се омагьоса и да възлюби от все сърце него - Грьонуй, носителя на този парфюм".

В крайна сметка,постигнал целта си,осъзнава,"че удовлетворение би намерил не в обичта, а само в омразата, в чувството да мразиш и да бъдеш мразен". Любовта му е чужда,дори творението му не му носи пълно удовлетворение.Струва му се безсмислено,тъй като само той е способен да го оцени истински.

Накрая е убит именно от най-непознатото му и ненужно чувство,защото парфюмът му предизвиква именно него у останалите.Убийците му,за пръв път са "сторили нещо от любов". Отнели са живота на своя "ангел"...

###

Сега продължавам да чета мангата,на 15 "глава" съм и не съм изгубила интерес.Даже напротив,става все по-интригуващо.

Ако щете вярвайте обаче на Кинг съм чела само ""It"" и то до 12 страница . Въобще ,не ми хареса ,започнах дa я чета с нагласата , че ще бъде нещо уникално ,но се разочаровах . Явно Кинк ,не е моят автор , а може би просто трябва да опитам с друга книга .

Дрийм започнах книгата която ми препоръча честно ,не очаквах да ми хареса , но останах приятно изненадана . Наистина книга ,която те кара да се замислиш . Но мисля , че ще е по-добре да я коментирам след като я прочета .

Град
    София, България
    Ох. 'То' е сигурно сред любимите ми книги. Останах разочарована от завършека и (земен човек съм; не обичам фантасмагории), но пък за сметка на това замисълът на книгата беше страхотен. Обожавах да чета как всяко едно от децата се е сблъсквало с чудовището - как, кога, защо и как е успяло да го надвие. Обожавах да чета как са си обещали да се върнат, как са дали обет, като порязали ръцете си. Харесвах да чета какво е станало после от тях и как спомените им се връщат и как отново са принудени да се изправят пред чудовището. Въобще, съвсем искрено мога да заява, че 'То' е една от най-хубавите книги, които съм чела, въпреки че краят и леко ме разочарова.

Иначе, къде намери книгата, момиче със сини очи? На какъв език я четеш?

Не знам може би ако опитам с друга книга ще ми хареса . Прото явно Кинг не е мой тип автор но пък сега искам да прочета Гробище за домашни любимци

Дрийм изтеглех си я от един сайт на английски . Малко ми е трудно така четенето но ще се оправя .

Повече от фен Аватара на ROFLWTF
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Ти бавно ли я чете? Как успя?
    Аз не мога да се бавя с четенето, особено ако книгата ми е интересна. Не съм обърнала внимание да има някакво значение как чета и за колко време. Ако започна да я бавя, най-много да се отегча и да я забравя недовършена.
    И аз съм така, но при Кинг забелязах, че не става с бързо четене. При него ако чета бързо забелязвам,ч е пропускам много неща, елементи и тн.. а той набляга на елементите.

Мега фен Аватара на xoxi
    Да, Кинг и аз го чета сравнително по-бавно. Не пропускам елементи, дори и бързо да го прочета, но при него обичам да си представям всичко до най-малката подробност. Случвало се е по 2-3 пъти да препрочета някоя страница, за да добия по-ясна представа за обстановката или за някой герой. В кулминационните моменти обичам да чета буква по буква един вид, за да имам време да усетя напрежението и да се вкарам на 100% в самата история, преживявайки всичко.
    Ах, как го обичам този Кинг...

Град
    София, България
    Досега четох неговата книга On Writing - описва живота си и как трябва да подходим към писането, за да станем велики като него. Хареса ми, научих някои интересни факти от живота му, както и спомени от детството му. Пише за брат си, за майка си и за съпругата си. Най-готиното беше как е имал проблеми с възпалени сливици и как са му ги премахнали (същите неща, с които аз се боря в момента). Беше малко скучна, и някои сравнения не ми допаднаха, но пък биваше. Препоръчвам я.

Град
    София, България
    ООООООО, хорааа!!!! Да ви се похваля! Отидох до магазинчето близо до нас, което е за втора употреба и има страшно много книги, и си намерих следните 4:

Amy tan - Joy luck Club (бяхме чели нейна статия в класа ми по английски)

Thomas Harris - Red Dragon (първата книга от трилогията за Ханибал Лектор)

Terry Pratchett - unseen academicals

Khaled Hosseini - A thousand splendid suns ( от него съм чела The Kite Runner, но на шведски - Flyga drake - в класа ми по шведски)

И книгите сигурно щяха да ми излязат 400 крони, което е грубо 80 лева. В действителност ми излязоха 25 крони, което е 5 лева 4 запазени, чисти, pocket books. Страшно доволна съм; нямам търпение да ги прочета.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си