Прочетох шведската книга по действителния случай - I skuggan av ett brott (в сянката на едно престъпление). Е, не научих нищо ново около убийството. Авторката просто беше описала гордостта си от това да бъде част от това семейство. Имам чувството, че е написала книгата ей така - за да грабне и някой друг лев. Само генерални обяснения и описания на средата, в която лицата са израснали, както и кратко описание на самите хора и до там. Разочарована съм, едвам я прочетох.
Почнах да чета The Go-Between, защото най-добрата ми приятелка я чете в часа си по английски, и се нуждае от помощ за есета и други писмени задачи. Книгата до тук мога да кажа, че е интересна - езикът е богат, формален. В книгата the narrator, Леонел (наричан просто Лео) споменава често зодиакалните знаци, символиката зад дадени предмети, както и черна магия и мистисизъм. Няма нужда да споменавам, че аз дълбоко се вълнувам от такива нещица :Д (падам си по митологии, символика, и т.н.) Ще видим по -нататък как ще се развие книгата, но дотук съм наистина доволна.