.
Отговор в тема
Страница 20 от 61 ПървиПърви ... 1016171819202122232430 ... ПоследнаПърви
Резултати от 476 до 500 от общо 1524
    Аз съм голям фентъзи фен (Ахкане и очудени възгласи). За читатели с интереси към орки,елфи,дракони,любовни триъгълници и главозамайващи разкази препоръчвам автора Ричард А. Кнаак и по-особено - Войната на древните (трилогия) Няма да останете разочаровани.

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    Позабравих нашата темичка. Shame on me...
    Свърших най-накрая тези 4 тома от "Мъглите на Авалон". Смело мога да кажа, че се наредиха сред любимите ми книги.
    Започнах Inifinite Jest, който обаче ми върви мъчително, тъй като отдавна не бях чела на английски и явно съм изгубила тренинг. Въпреки това мога да кажа, че съм очарована от стила и ще продължа да я мъча, докато не я изчета.
    Започнах и "Тютюн" най-накрая. Поглъщам страниците ѝ с главоломна бързина. MUST READ е със сигурност. Невероятна книга...
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

Мега фен Аватара на xoxi
    Тая тема трябва да е все на първа страница...
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Днес започнах да чета "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин.
    Засега доста ми допада, като цяло.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    Днес започнах да чета "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин.
    Засега доста ми допада, като цяло.
    Хубава е, 'мА филмът е по-хубав.

Остават ми 4 изпита от общо 10. Като приключат, ще си чета книжките и ще пиша :3
    чететеее!

И аз в момента съм в сесия, но за лятото съм си свалила "Сто години самота" и "Война и мир". Само дано си взема всичките изпите, че иначе...

Супер фен Аватара на IWannaBeSedated
    Някой да е чел на Стивън Кинг - "Гняв"?

When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (

Повече от фен Аватара на ROFLWTF
    ох и аз съм в сесия - заверки и 6 изпита и зарязах много трудно Елиф Шафак - чест... че за изпитите нищичко не съм отваряла егати.. ;с

Голям фен Аватара на shusha
    Академия за вампири 3 (пропуснах 2)
    Лека и отпускаща книга с неангажиращ сюжет

Мега фен Аватара на xoxi
    По препоръка, започнах да чета "Да се обичаме с отворени очи" на Хорхе Букай. Води се като приложна психология. Първите страници (30-40), които прочетох, са обещаващи. Попринцип лесно се отегчавам от такива книги, защото най-често не предлагат никакво развитие на темата и цъклят около едно и също. Ако някой е чел тази книга, нека сподели мнение. Аз продължавам да чета така или иначе.

аз съм я чела "Да се обичаме с отворени очи" и като цяло бих казала, че останах очарована. да, няма действие и кулминация, по-скоро психологически анализи (както вече си забелязала) обаче са далеч от еднообразни и недотам интересни; напротив
    //иначе сега чета втората книга на "Отнесени от вихъра" и страшно много ми допада, виждам я не просто като един доста заинтригуващ роман, но и отчасти исторически, включващ народопсихологията на Севера и Юга;

Мега фен Аватара на xoxi
    Обаче ясно си личи кое е писано от Хорхе Букай и кое от Силвия Салинас... Харесва ми самата книга, но тези ясно изразени граници между авторите малко не ми допадат.

Град
    София, България
    Их, на 3та страница бяхме

Да ви се похваля - намерих си Norwegian Wood на Мураками за 20 крони душата ми ще се пръсне по шевовете!
    Започвам да чета още днеска и ще ви държа в течение ))

Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Обаче ясно си личи кое е писано от Хорхе Букай и кое от Силвия Салинас... Харесва ми самата книга, но тези ясно изразени граници между авторите малко не ми допадат.
    И аз я чета в момента. Това е втората книга на Хорхе, която чета. "Нека ти разкажа" определено ми вървеше по- лесно и бързо (като се има в предвид, че за 2 дни я прочетах), но тази малко тегаво... Ще видим какво ще се заформи след някой друга страница....

едит: Някой чел ли е "Приказки за размисъл" на Хорхе ? Търся отзиви, за да знам дали си струва....
    Последно редактирано от ognyanova95 : 05-31-2013 на 14:29

Мега фен Аватара на xoxi
    Аз пък съм чела "Приказки за размисъл". Започни я, пък ще видиш дали си струва за теб. Аз помня няколко 'приказки' от нея и до днес, въпреки че я четох преди доста време.

От "Да се обичаме с отворени очи" съм доволна. Нямах много време тия дни, но ми остават няколко странички и до утре ще съм я свършила. Ще си я запазя и ще си я препрочитам от време на време. Супер много цитати си извадих от нея! Препоръчвам, най-вече на обвързаните.

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Хубава е, 'мА филмът е по-хубав.
    Сериозна ли си? Изобщо не мога да се съглася.Не случайно съм чела книгата поне 7-8 пъти и ще продължавам да я препрочитам цял живот (или докато не я науча наизуст )

Аз в момента чета "Gone with the wind" и ми допада много.
    Преди това прочетох "Другата Болейн"- хареса ми много повече , отколкото филмът....а и много си падам по исторически романи и филми. Следващата книга ще трябва да е посветена на Елизабет I for sure

Град
    София, България
    Оф. Много се натъжавам като чуя как някой препрочита книги. И то не защото не мисля, че е правилно, а просто защото аз самата не мога да седна да препрочитам дори любимите си книги. Просто не мога. Появява се някаква топка в гърлото и стомаха ми и не ми позволява, колкото и банално (тъпо) да звучи. Това е като любимите ми моменти - прекрасни са, обичам ги, но знам, че не мога да ги изживея отново. Случили са се и са отминали - в миналото са и там си принадлежат. Не мога да ги пресъздам отново - мога да събера същите хора/предмети, можем да отидем на същото място, но магията от първия момент ще е изчезнала. Вълшебството ще е изгубено. По същия начин се чувствам и с книгите. Не мога да я прочета отново, независимо колко много съм я харесала. Изчела съм я, прекрасна е била, усетила съм я. Но да я прочета отново е просто ужасно. Страх ме е, че ще се разочаровам, защото това, което изпитах първия път, когато я прочетох, е изчезнало. И на негово място ще се приюти някакво избледняло петно/чувство.

Само при мен ли е така? :/

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Всъщност мога да те разбера да. Случвало ми се е да препрочета някоя книга и да съжалявам,че съм го направила, защото просто не е било същото (1984- обожавам я и винаги ще я препоръчвам, но просто втория път не изпитах същото удоволствие както при първото четене. "Гордост и предразсъдъци" просто за мен е много специална книга.....имам чувството, че всеки път я заобиквам все повече и повече. Да ще си кажете какво толкова... не се случват кой знае колко вълнуващи неща и т.н, обаче на мен ми е адски на сърце, а и обожавам начина на писане на Джейн Остин...дори само заради типичния хумор и ирония,който използва ще продължавам да препрочитам книгите й и най-вече тази.

Град
    София, България
    Не ми хареса 1984 :/

Мех.

Остават ми 90 страници от Norwegian Wood. Ще си ги довърша след малко и ще споделя впечатления. 400 страници за един ден... Бързо ги опатках. Ама е лесна за четене.

Град
    София, България
    Малко цитати от книгата:

"The more memories of Naoko inside me fade, the more deeply I am able to understand her".

"Death exists not as the opposite but as part of life".

"Death exists - in a paperweight, in four red and white balls on a pool table - and we go on living and breathing it into our lungs like fine dust".

"I would stare at the grains of light suspended in that silent space, struggling to see into my own heart. What did I want? And what did others want from me? But I could never find the answers. Sometimes I would reach out and try to grasp the grains of light, but my fingers touched nothing".

"If you only read the books that everyone else is reading, you can only think what everyone else is thinking."

"We couldn't bare to be apart. So if Kizuki had lived, I'm sure we would have been together, loving each other, and gradually growing unhappy.

- Unhappy? Why's that?

- Because we would have had to pay the world back what we owed it. The pain of growing up. We didn't pay when we should have, so now the bills are due. Which is why Kizuki did what he did, and why I'm here. We were like kids who grew up naked on a desert island. If we got hungry, we'd just pick a banana; if we got lonely, we'd go to sleep in each other's arms. But that kind of thing doesn't last for ever. "

"What makes us normal is knowing that we're not normal".
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 06-01-2013 на 19:11

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Не ми хареса 1984 :/
    начинът и описанието на нещата или идеята?

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    начинът и описанието на нещата или идеята?
    Бавно ми вървеше. Скучно. Идеята - що годе, добре, но не си падам по политически книги. Особено такива, в които свободата е елемент под ключ/робство. Трябваше да я прочета в училище, и американци 95 набор автоматично я свързаха с комунизма и се изредиха да говорят за неща, които не разбират и това индиректно съсипа интереса ми към книгата. Някак си прекалено много я възхвалят, досущ като Спасителят в ръжта. Разбираш книгата (или поне така си мислиш), но тя не успява да те грабне напълно.

Ддз, ако я прочета отново (малко вероятно) в друга среда, може би ще успея да се "докосна" до нея.

На теб хареса ли ти?

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Ами нас ни караха да я четем, но въобще не сме барвали комунизма. Като идея мн ми допадна, като способи за внушение на идеята-не.

П.П. Спасителят в ръжта ми е любимата книга (една от любимите, хайде)

Град
    София, България
    Млъквам тогава

Мега фен Аватара на xoxi
    "If you only read the books that everyone else is reading, you can only think what everyone else is thinking."
    Nice. Открадвам го.

Аз останах в момент на безкнижие.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си