Ммм, нямам търпение да свърши този месец и да започна да чета като хората. С Мураками не съм до никъде, понеже трябваше да си дочета Повелителят на мухите, че съм закъсняла със срока от библиотеката. Прекрасна е! Беше ми от списъка, реших да я прочета, когато господинът ми по български я спомена в час. Каза, че сме били още малки за нея, но аз я разбрах (доколкото е възможно да бъде разбрана една книга).
СПОЙЛЕР:
Още от началото знаех, че ще убият някого, но когато в края на книгата дойде сцената с танца и Саймън беше убит, не знаех как да реагирам. Да гледам как тези деца се превръщат в диваци и се избиват по този начин, ме докосна много дълбоко. Тази книга промени нещо в мен. Все още не знам какво, но... особено последните три-четири глави. Не знам, не знам, объркана съм. Просто съм втрещена от това, което прочетох. Беше повече от очаквано и въпреки това беше толкова брутално. Има една граница в съзнанието ми, някакъв лимит на жестокостта, която мога да възприема. Надмине ли нещо тази граница, просто част от мен се изключва и то спира да бъде част от реалността. Тази книга беше толкова близо до границата, беше на косъм да мине отвъд и въпреки това всичко беше толкова реално!
КРАЙ НА СПОЙЛЕРА!
Та така. Нямам търпение да зачеркна номер 106 от списъка си (Повелителят на мухите), но по законите на Мърфи не мога да открия червения си химикал. Както и да е. Сега чета То. Не ми се искаше да почвам нова книга толкова скоро след като прочетох предната, но Стивън Кинг така жално ме гледаше от рафта, че не можех да кажа "Не". Мураками съм го оставила за лятото, за да мога наистина да се отдам на книгата и да вникна в нея. Между другото аз преди време си купих "1Q84" - трите книги в една, на английски. Бях си я харесала преди два-три месеца, когато ходих в Бургас. Тогава си взех "Kafka on the shore". Аз тогава исках да си куя "1Q84", но парите нямаше да ми стигнат. Поръчах си я, когато се върнах в Сливен, но вече бях почнала Кафка и така... сега ще чака.
ПП. Той спойлерът не беше много спойлер, но така или иначе тези, които не са чели книгата, едва ли биха разбрали точно какво искам да кажа.
Последно редактирано от BloodyDreamer : 06-09-2013 на 20:41