- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Мисля, че общо взето схванах идеята и да, той още в началото Хенри каза, че влиянието на някого е "да вселиш душата му собствената си душа" (с всички мисли, чувства и тн) и действително Дориан се превърна в него.. но просто начина, по който беше написана на моменти ме отегчаваше.
И може би говорим за 1 и същи филм, но го гледах още като излезе и не помня всяка реплика![]()
Тя идеята бързо се схваща, но доколкото помня книгата преливаше от философски разсъждения върху привидно прости неща. Тук е идеята да се разбере и осмисли прочетеното. Далеч съм от мисълта, че при един прочит може да се разбере всичко. На мен самата много неща ми бягат, но съм я приготвила книгата за препрочитане.
Според мен Дориан не се превърна в Хенри, а в неговите идеали, т.е. не в това, което е, а в това, което му се е искало да бъде. Хенри често намекваше ''преклонението'' (прекалено силна дума) си пред младостта.
Оф, прекалено много мисли ми се завъртяха из главата, пък нямам време да пиша всичко. Както и да е. Моят съвет е след време пак да прочетеш книгата. Сигурна съм, че ще ти хареса повече от сега.![]()
И спря да се върти за миг земята..