- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
аз па толко по-различно исках да завърши книжката
ама кво да се прай
и аз се виждам в хеймич и някси го виждах друг края на книжката като въпросния зима дейно участие
а тва крадлата на книги го гледах че на филм са го напрайли
като прочетеш книгата можеш да драснеш мнение дали да я четем преди да гледаме муувиту
Аз какъв край си представях... не е за разправяне.
Очаквах нещо по-динамично или поне не толкова депресиращо.
Крадечката са я променили доста във филма. Като цяло действието се развива доста близко до това на книгата, но пък са изтървани доста моменти.. не е лоша екранизация като цяло, но ако не си чел ще те впечатли повече.
ако не си чел ще впечатли повече ?
демек филмът е по-як от книгата ли...?
Мани.
Бях почнала да си представям някакви неща, когато прочетох, че само Катнис и Хеймич се връщат в окръга. Сами.
![]()
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
Може те ли да ми кажете от коя книга на Чарлс Буковски е този цитат
"И все пак от време на време ще се сещаш за нея. Вечер, когато нещо ти тежи и искаш да ѝ го разкажеш, или сутрин - посягайки към телефона, но знаейки, че вече нямаш дори моралното право да ѝ се обадиш. И все пак от време на време ще се нуждаеш от нея - ей така... Просто, за да помълчите."
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
Не казвам, че е по-хубав от книгата, а просто че е добър >сам за себе си<. Ако имаш някаква база за сравнение (като човек, който е чел преди това) ще намериш доста пропуски, което лично мен ме подразни. Но ми е ясно, че толкова обемно произведение не е възможно да се побере в два часа и като цяло е добра екранизация. Друг е въпроса, че аз си представях смъртта като отделен персонаж, а във филма беше само мъжки глас ;д
Wwwooow, горе долу на средата на първа част съм, да. Ноооо силно ме съмнява да посегна към втора книга, някак си не очаквам интригуващо развитие, освен ако грей не реши да си направи садо мазо тройка ;д
^хахахаххаха и това се очаква скоро ;д ще им стане скучно едно и също, всеки път хапане на устни и послее..
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
Тая тема май трябваше да е в друг раздел, че тоя бълва всеки ден по 100 теми и тая отива на 300стр. ;д У дома май е по-подходящ ..
Прочетох ,,Момиченцето на Адел'' доста приятна и с неочакван за мен край, показва смисъла на прошката, хареса ми.
Сега си взех ,Жена на ръба на нервна криза' , ако почна да уча няма да имам много време да чета, ама е тъничка.
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
В момента чета Боен Клуб на Английски, зарибена е, но 1/4 от фразите не мога да ги разбера и трябва да я чета, като костенурка. ;д
Някой с впечатления от "Дивергенти" на Вероника Рот? Много й се чудя![]()
Последно редактирано от Barbie47 : 04-12-2014 на 07:12
Спешно! Ми трябват мнения за книги от Паулу Коелю. Моля, нека всеки, който е прочел нещо негово, или като цяло за автора, да изкаже впечатленията си. : )
аз не го харесвам
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Прочетох "11 минути". Върховно разочарование. Сдъвкано и изплюто, не остава никакво поле за мисъл у читателя. Всичко ти е дадено абсолютно наготово - действията, мислите, мотивите на героите. Не блести с изказ. На български го четох, не в оригинал, за да съм 100% сигурна, но предполагам, че и на английски е написано като от петокласник.
Идеята е добре, обаче развитието... смях.
Смятам, че никой няма право да го плюе без да е прочел негова книга, затова прочети и ти нещо, изгради си собствено мнение, за да не повтаряш чуждо, когато те попитат![]()
И Спасителят в ръжта е написана като от петокласник и като мисъл не ми заблестя особено, ама я водят класика.
:Д
Иначе, да. Аз съм чела "Вероника решава да умре" и "Алхимикът". Първата няма да я коментирам; добре, че беше тънка и не си изгубих времето чак толкова много. Втората ми хареса с това, че има някакви елементи на митологичното и магическото, и приказката, ама до там.
Мен най-много ме пленява езика в една книга. Ако той не е добър според моите критерии :Д значи трябва да ме впечатлиш със страхотен сюжет.
След много мъки дочетох "1984" на Оруел. Първата част ми хареса, втората ми беше безкрайно отегчителна. Третата... не знам. Не мога да преценя. Ще се радвам да чуя нечие друго мнение за книгата, особено сега, докато ми е още прясна.
Започнах да чета Сказание първо от "Малазанска книга на умрелите" и съм в онзи период от четенето на дълъг фентъзи епос, когато съм съвсем в началото и ми е супер трудно да следя какво става, защото има страшно много нови имена (пък аз съм много зле с имената) и въобще всичко е ново и различно, не мога да си представя абсолютно нищо, даже не мога да си начертая мислена карта, въпреки че има картинки отпред... Малко като да хванеш турска сапунка от средата. И въпреки това ми е супер интересно и искам да продължа да чета. С "Песен за огън и лед" бях така, вече към средата на "Игра на тронове", като започнах да разбирам за какво, аджеба, говорят, почнах да си ходя до кенефа с книгата в ръка. Та си мислех, някой трябва да напише наръчник за това как се чете фентъзи епос. Търсих в гугъл, ама нищо не намерих. Може и да не съм търсила както трябва.
Ноо първо ще си дочета "Не пипай тази книга", защото един съученик много (ама много) държи да я прочета. Ако някой я е чел, ще се радвам и за нея да чуя мнение, макар че може би ще е отклонение от темата, щото не е много художествена литература... зависи дали ѝ вярваш, де.
Някой, които да е чел, поне една книга на Том Клaнси (Tom Clancy), има ли ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
PinkPan7her, разбира се, чела съм автора, но само една негова книга - "Алхимикът". Друга ми беше целта. Трябваше да събера повече мнения като цяло за творчеството му, тъй като щяхме да правим представяне в училище, обаче сменихме автора. Благодаря на писалите.
Дриймър, "Алхимикът" е книга, която се препрочита. Всеки тълкува книгата различно и не винаги схващаш истинския смисъл от първия прочит. Аз лично съм на мнение, че книгите на някои автори могат силно да впечатлят и повлияят на даден човек, а друг да откажат. Опитвам се да кажа, че някои книги се четат в точно определено време, за да бъдат по-добре осмислени. И мисля, че Коелю е точно от тези автори. Както и Букай. Може би тъй като пишат по-философски и засягат такива теми. И, да, наистина и двамата пишат на прост стил.
^О, не. Схванат замисълът зад всичките елементи и символи на митичното. И пак ми беше скучно.
И Букай ми е скучен. Едно 90% от нещата са очевидни и просто написани.
По-философски, да, но никога не са ме карали наистина да се замисля зад нещо, което до преди съм в била грешка или не съм осъзнавала изобщо.