След много мъки дочетох "1984" на Оруел. Първата част ми хареса, втората ми беше безкрайно отегчителна. Третата... не знам. Не мога да преценя. Ще се радвам да чуя нечие друго мнение за книгата, особено сега, докато ми е още прясна.
Започнах да чета Сказание първо от "Малазанска книга на умрелите" и съм в онзи период от четенето на дълъг фентъзи епос, когато съм съвсем в началото и ми е супер трудно да следя какво става, защото има страшно много нови имена (пък аз съм много зле с имената) и въобще всичко е ново и различно, не мога да си представя абсолютно нищо, даже не мога да си начертая мислена карта, въпреки че има картинки отпред... Малко като да хванеш турска сапунка от средата. И въпреки това ми е супер интересно и искам да продължа да чета. С "Песен за огън и лед" бях така, вече към средата на "Игра на тронове", като започнах да разбирам за какво, аджеба, говорят, почнах да си ходя до кенефа с книгата в ръка. Та си мислех, някой трябва да напише наръчник за това как се чете фентъзи епос. Търсих в гугъл, ама нищо не намерих. Може и да не съм търсила както трябва.
Ноо първо ще си дочета "Не пипай тази книга", защото един съученик много (ама много) държи да я прочета. Ако някой я е чел, ще се радвам и за нея да чуя мнение, макар че може би ще е отклонение от темата, щото не е много художествена литература... зависи дали ѝ вярваш, де.