- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Светилника е по-лесна за четене.
Paint me a picture of eyes that never see
With flashes of lightning
that burn for only me
А дали Вината в нашите звезди си заслужава гледането?
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Тютюн я прочетох буквално за 2 дни, въпреки че я четох на компютър и очите ми станаха на палачинки :д любима книга ми е, въпреки тежкия език и твърде много подробности на моменти.
на един дъх прочетох "И всичко стана луна", обичам такива объркващи разкази, ей! сега съм на средата на 18% сиво, малко твърде грубичък език ми идва на моменти, но е писано от гледна точка на млад българин в америка, така че![]()
Чакам си 50 нюанса сиво 2-те последни части да видя за какво става въпрос и там
След тях искам да прочета тези книги:
-Любов -Елиф Шафак
-Вината в нашите звезди
-Действай като жена, мисли като мъж
чудя се докато си чакам 50 нюанса ,дали да не си допрочета Железният светилник, че не успях..
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
Аз да се похваля, в крайна сметка си взех Kindle Paperwhite. Толкова съжалявам, че не си направих тая покупка по-рано, не е истина!
И в момента съм си на Песен за Огън и Лед, че не ми остава много време да чета покрай работа.
Днес мина последния ми изпит и хващам книгата!
Започвам "гордост и предразсъдъци" от Джейн Остин. Ще пиша впечатления , след като я прочета.
Paint me a picture of eyes that never see
With flashes of lightning
that burn for only me
Аз лично повече харесвам светилника.. там можеш да четеш за хора с бъдеще и амбиции, с вяра в промяната....
Докато при Тютюн срещам само една история за упадъка на аристокрацията... някак не ме хваща толкова този роман...
Иначе наред с университетските учебници,които съм решила да чета лятото, мисля да подхвана отново Време разделно... обожавам я
Прочетох Джейн Еър и съм доволна. Хубава история, въпреки че ми е малко нереалистична, особенно онова на края как сем.Ривърс й се оказват братовчеди, но както и да е.
Иначе невероятни обрати, романа беше наистина вълнуващ. Хареса ми езика, стила на писателката. Общо взето всичко.
Само дето ми затъпя,когато тя напусна Рочестър и също така тези дълги описания на пейзажите ми дотегнаха.
Епилога ме трогна, много се радвах, че той проглежда и им се ражда дете. Но не разбирам защо не беше споменато нищо за мис Феърфакс (Икономката)?
Сега започвам "Номерът с въжето" на Алън Брадли (това е втората част от поредицата за Флавия де Лус. От начало не знаех, че е поредица и си я купих, защото беше намалена на 50%. Първата я нямам и не съм я чела, за съжаление).
В момента чета "Джейн Еър". За сега ми харесва, ще видим по нататък. След това мисля да почвам "Тайната градина"- някакви мнения?
Надявам се, че мога да се включа. Книгата, която наистина ми е подействала и съм плакала с глас на нея е “Не без дъщеря ми“. Който не я е прочел е пропуснал много. За повече информация- написана е по действителен случай, разказва се за разочарованието на една жена, открила истинското лице на съпруга си и болката на една майка при отнемането на детето й.
Гледах "вината на нашите звезди". Абсолютно ми хареса и на моменти ме разчувства повече, отколкото книгата. Доволно ми е, надявах се мъжо да си вземе някаква поука и от филма, и от книгата, ама пак греда![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Аааа не мога да спра да я чета тая тема!!Записах си много заглавия и нямам търпение да ги прочета и тях след като свърша с Джейн Еър.
Последната книга, която прочетох беше Птиците умират сами. УНИКАЛНА. Засега тя ми е фавторит. Още отначалото ме грабна... самото описание на героите, на случките... атмосферата.. ВСИЧКО. Много е завладяваща и сигурно някой ден ще я прочета пак. Трябва да изгледам и филмите, въпреки че винаги съм малко скептично настроена към филми базирани на книги, защото досега никой не ме е грабвал повече от самата книга. Тааа препоръчвам я на тези, които не са я чели и редом с нея "Долината на куклите" - една от първите по-сериозни книги които съм чела като се има напредвид, че съм била някъде на 13-14 години, но е оставила голям отпечатък у мен и много много я харесвам, даже трябва скоро да си я препрочета.
Май много се разписах, нищо..![]()
Айде, да се разпиша в темата, защото май не съм или поне не си спомням.
Почти дочетох Кери на Стивън Кинг. Даже след малко ще чета и се надявам тази вечер да я довърша, въпреки че е малко късно, а утре трябва да ставам сравнително рано.
Аз по принцип си харесвам ужаси в какъвто и да е формат и не знам защо не съм чела ужаси до сега. И все пак, държа да отбележа, че харесвам тези, които са повече психически отколкото физически. Надявам се, че ме разбрахте.
Първото, което ми направи впечатление е начинът му на писане. Някак циничен, даже вулгарен на моменти, но някак си пасва невероятно на жанра. А бе, просто много ми хареса стилът му и определено ще се четат още доста негови книги! Също ми хареса това, че описа сцената от бала първо през погледа на странични наблюдатели и чак тогава през погледа на Кери. Някак необичайно е и ме изненада положително. За описанието на чувствата и мислите да не говорим! Много, много ми хареса.
П.П. Сега се чудя, като завърша Кери, да започна Ад на Дан Браун или Роуз Мадър не Стивън Кинг.
Последно редактирано от mayaaa : 07-06-2014 на 08:57
Mayaaa, по-добре почни "Роуз Мадър". "Ад" не ме грабна... Това е мое субективно мнение, разбира се.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Някой случайно да е чел "Самотният бегач на дълги разстояния"? Че го намерих из нас и се чудя дали да си го прибавям към списъка.
"Ад" е хубава книга, но краят и е просто брутално тъп - автора там напълно и изцяло се изложи. Почни "Роуз Мадър" щом си все още на тема Кинг.
И аз съм на тема Кинг. Чета Доктор Сън - продължението на Сиянието - и е невероятна. Повече ще споделям като я прочета.
Чудя се дали да почна "Проклютието" на Кинг. Някой ако може да изкаже мнение?
Обмислям да си купя "Вината в нашите звезди" и не го искам, само защото цял свят е луднал по тази книга, просто историята ми е много интересна, а и винаги когато имам желание да чета предпочитам да го направя вместо да гледам филма.