.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32
    Повече от фен Аватара на BornToRaiseTheHell

Проблем с червенобуза костенурка

Здравейте,
    Не знам дали темата е за този раздел, но..
    Снощи ми донесоха червенобуза костенурка на неповече от 1-2 месеца, около 3-4 сантиметра е. Не знам дали е от пренасяне, но не иска да яде.
    Изпълних всичко, което ми казаха в зоомагазина, т.е. - да може да се пече на слънце, температурата в момента й е между 24 и 25 градуса, в терариум е, водата й е чиста, слагам й калций..
    Опитах с магданоз, краставица и храна за костенурки.. Пак не иска.
    Помощ?

Сигурно е в зимен сън и моята е така .. Зимата не приема никаква ама никаква храна Но за всеки случай се съветвай с ветеринар (:
    Любовта е частна собственост на жените, която отдават под наем на мъже

И аз така мислех да направя.. Ако не си от София, някой може ли да ми препоръча добър някъде от града или окръга?

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Аз имам двечки. Едната е като твоята и зимата не иска да яде или, ако го направи, е много малко. Вземи пробвай с нещо истински вкусно за костенурки, не зеленяш и купешка храна. И аз в началото с това ги хранех и после водата им миришеше ужасно. Купи замразена цаца, размрази я и и дай сурови рибки. Моите обичат.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Много благодаря за съвета! Гупите добре ли са за бебе или някви други рибочета?

Град
    София
    Ами според мен цацичките са най-подходящи. За гупи не знам, не съм опитвала никога.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Окей, мерси много пак!

Мега фен Аватара на tori
    Жива, мърдаща храна няма ли да е малко прекалено за момента? Струва ми се мъничка още. Мисля, че цаца или скариди (не сушените от пакетче) ще и се отрази добре. Тя щом е малка един пакет цаца може да я изтика с месеци. Замразените скариди са малко скъпички обаче. Ти сама си прецени.

Голям фен Аватара на s40t4
    Не им имай вяра на тези от магазина.. поразтърси се из нета и ще намериш по-добра и вярна информация за костенурките.
    А колкото до яденето пробвай с цаца или скариди и виж дали им е подходяща температурата..
    бтв.. имаш ЛС

Чуечц с две разбити яйца и един черпак

Според мен най-добрият вариант е да и набуаш ШОКОЛАД в устата до де не зашмърка...Ефектно е!

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от asuka666 Виж мнението
    Според мен най-добрият вариант е да и набуаш ШОКОЛАД в устата до де не зашмърка...Ефектно е!
    А според мен ще е най-добре да не се намесваш където не ти е работата.

Фен Аватара на Madlenita
    Град
    Вкъщи
    Добре ли е костенурката вече?
    По-хубавото от едно гърненце с мед,,са две гърненца с мед!!!!
    Мечо Пух

Да,прояде скариди, утре ще й купя цаца и такам. Мерси много на всички!

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от BornToRaiseTheHell Виж мнението
    Здравейте,
    Не знам дали темата е за този раздел, но..
    Снощи ми донесоха червенобуза костенурка на неповече от 1-2 месеца, около 3-4 сантиметра е. Не знам дали е от пренасяне, но не иска да яде.
    Изпълних всичко, което ми казаха в зоомагазина, т.е. - да може да се пече на слънце, температурата в момента й е между 24 и 25 градуса, в терариум е, водата й е чиста, слагам й калций..
    Опитах с магданоз, краставица и храна за костенурки.. Пак не иска.
    Помощ?
    Какъв магданоз бе момиче ??? Аз гледах сума години такива костенурки и накрая подарих последната на една позната, че беше станала почти колкото длан. Вземи и нарежи, черен дроб, сурово месо и т.н. избиват се да го ядат, лошото е че мн бързо се скапва водата от тая храна. Зимата ядат по-малко по принцип, даже ако я сложиш в студена стая, може да не я храниш изобщо тя ще си зимува. Моята навремето даже и попови лъжички нагъваше.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Какъв магданоз бе момиче ??? Аз гледах сума години такива костенурки и накрая подарих последната на една позната, че беше станала почти колкото длан. Вземи и нарежи, черен дроб, сурово месо и т.н. избиват се да го ядат, лошото е че мн бързо се скапва водата от тая храна. Зимата ядат по-малко по принцип, даже ако я сложиш в студена стая, може да не я храниш изобщо тя ще си зимува. Моята навремето даже и попови лъжички нагъваше.
    Е, как така повечето костенурки не ядат и спят зимата?! Мойте на ден по 5 пъти да ги храня, все са гладни и не изпадат в летаргия. Да кажеш, че е кой знае ква жега - не е, но те пак не спят. :дд

Мега фен Аватара на draid
    Като им свалиш драстично температурата на водата и ще, като цяло не ти го препоръчвам, гледай си ги на топло.

Град
    София
    И моите обожават черен дроб.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Драид е прав. Майка ми е гледала костенурки, и казва че зимата зимували и не ядяли :Д

DisappointedDreamer ми да като има намали температура остава и да ядът... и змиите,тарантулите и прочие не ядат. Температурата е много важен фактор, а тва,че някой нямат и понятие как се гледат и само мъчи самите животинки е друг въпрос

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Като им свалиш драстично температурата на водата и ще, като цяло не ти го препоръчвам, гледай си ги на топло.
    Не знам, винаги над мойте виси една 40 или 60 вата крушка и това през целия ден. Само нощем се изгася. За 4 години само две от тях са заспивали за не повече от половин час. Единия наскоро, при едно местене, а другия преди 3 годинки като им сменях водата.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от s40t4 Виж мнението
    DisappointedDreamer ми да като има намали температура остава и да ядът... и змиите,тарантулите и прочие не ядат. Температурата е много важен фактор, а тва,че някой нямат и понятие как се гледат и само мъчи самите животинки е друг въпрос
    При костенурките, обаче, не е баш така. У нас гледам да държа топличко, щото има и тарантули, и чинчила, и аз. Никога не пада под 20 градуса, обикновено е нагоре. Малката ми червенобузка (демек голяма около длан) отказва да яде. Другата си се храни. Някои от тях просто не искат да ядат зимата.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от s40t4 Виж мнението
    Ужасно са красиви твойте, от хорски срам не ти нахаресах всичките снимки. :д Аз тези дни ще си ги снимам да ги видите.

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Ужасно са красиви твойте, от хорски срам не ти нахаресах всичките снимки. :д Аз тези дни ще си ги снимам да ги видите.
    Сладури са си. В момента им търся нови стопани,ама май никой не ги иска

Град
    София
    http://picbg.net/u/62532/44926/553410.jpg - Преди 2 години някъде. Сега са по-големи и терариума им се счупи та живеят в едно голямо корито.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си