- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Бившите-мнение?
Да бе.
А ако накрая е станала досадна кифла и го е дразнила със самото си съществуване?
Ако е спала с 5 негъра?
Ако със сегашното момиче се оженят? И им се родят деца? И умрат заедно, гушнати на 80 години?
Пак ли някоя си ще му е най-силната тръпка?
Това е най-грешното стартиране на нова връзка - с идеята, че бивша/евентуална/която и да е, ще бъде винаги в сърцето на човека. Не е вярно и е голяма причина за филми.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Очевидно познаваш и авторката, и момчето, и бившата му, че да правиш такъв генерален извод?
Що пък да има още чувства към нея? Само защото пази някакви снимки ли? И аз пазя снимки и какво, имам чувства към всеки един от бившите ми ли? Много тъпо заключение си направила. Да, четири години не са малко, но категорично не можеш да кажеш просто така, че гаджето ѝ все още има чувства към бившата си, при условие, че единственото, което знаеш и за тримата е онова, споделено от личния опит на авторката.
Точно. Пълна глупост е това с бившата = голяма любов, щом са били заедно 4 години.
И аз бях с момче с 4-годишна сериозна връзка зад гърба си. Винаги е казвал, че съм му дала много повече като емоция и близост от въпросната бивша. Приятелите му много ме харесваха, засичали сме се тук-там, винаги сме си говорили мило и човешки, пишем си дори - те също казваха, че е открил златно момиче, колкото и надуто да звучи. Правили са се такива сравнения между мен и въпросната бивша, че ме е хващало срам от хвалби по мой адрес. А бях с това момче 6 месеца.
Съжалявам за личните примери, но взех цитата присърце.
Спри да постъпваш по такъв начин.
Това са си 4 години, 4 прекрасни техни мигове - нормално е да не изтрие тия снимки, и аз не бих - не съм го и правила. Било ми е хубаво с тоя човек през тия години, а това, че държа снимките на бившия си не означава непременно, че го обичам още.
Да бе.
А ако накрая е станала досадна кифла и го е дразнила със самото си съществуване?
Ако е спала с 5 негъра?
Ако със сегашното момиче се оженят? И им се родят деца? И умрат заедно, гушнати на 80 години?
//
Всъщност ,ако е станала досадница,ако му е изневерява и изобщо ,ако нещата са се срутили изведнъж едва ли би пазилл снимки с нея и то даже до колкото разбрах скрити в папкиГледайте реално на нещата ..
Затова по-добре човек да не се рови,а и аз само констатирах ,че със сигурност има още чувства .3 месеца не заличават 4 години
Пак ли някоя си ще му е най-силната тръпка?
Това е най-грешното стартиране на нова връзка - с идеята, че бивша/евентуална/която и да е, ще бъде винаги в сърцето на човека. Не е вярно и е голяма причина за филми.[/QUOTE]
Summer (h)
Чудно ми е как не те е зарязал.
Преди няколко часа се разкарахме с едно момиче, което далеч не ми навлизаше в личното пространство до такава степен, но мразя да ме натегат и натоварват. След лъжите, това е най-дразнещото нещо.
Ами и аз си пазя доста снимки на предишната ми приятелка. Това е нещо, което сЪм изживял и искам да запомня. Не мога да дам Shift+Del на миналото си... Ако на някоя следваща й пречат снимките в РСто - свалям ги на диск и пак ще си ги запазя. Но няма да трия!!! Нито ще се вЪрне времето, нито бившата, нито ще обичам по-малко евентуалната сегашна. Това са просто спомени.
Аз си пазя всички снимки които съм събирал докато бях с бившата. Все пак това са 3 години история и спомени, не мога просто така да ги изхвърля. Това не значи нито, че имам някакви останали чувства, нито че роня сълзи в нощта по нея и искам да се съберем. Просто обичам да си пазя спомените. Не бих изтрил тези снимки заради никоя нова. Знам, че повечето хора се филмират от бивши, но аз лично го намирам за малоумно. Ако съм с гадже, което се филмира от бивши, просто не бих ѝ казвал за тези снимки, а за да ги намери трябва много да се рови, което не би трябвало да прави.
1. 4 години е просто цифра. На фона на живота на човека като цяло, са една плюнка.Първоначално написано от laila_94
2. Много хора обичат да си пазят снимки:
а/ защото се харесват на тях;
б/ защото все пак това си е част от живота им и е техен спомен;
в/ защото като станеш на 11, не си триеш всички снимки от, когато си бил на 10, защото е отминала възраст.
Адски голяма част от обществото са сантиментални и обичат да си пазят дребни нещица от миналото.
По тази логика изхвърляте ли всичко, подарено от бившите? Някога? Ако имаше нещо смислено в това, нямаше да имам костенурки и поне 10тина орхидеи, при все, че не пазя снимки с бивши /просто нямам такива/.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Авторката трябва да приеме, че нито му е първата, а много вероятно няма и да е последната, т.е. не е единствената. Най-важно е да се наслаждава, че сега е с него и да не се тормози с глупости. Момчето е обичало това момиче, имат множество спомени заедно, 4 години са споделяли всякакви емоции и преживявания. Супер егоистично и незряло е да искаш той да изтрие спомените си. Аз лично бих предпочела приятеля ми да си пази снимки, към които да се връща от време на време с усмивка, отколкото да не пази снимки, но да мисли през цялото време за бившата си, а аз да съм спокойна, че щом няма снимки, всичко е наред. Просто не виждам нищо нередно да пазиш снимки на човек, който е значел нещо за теб. Виж, ако пазеше снимки на абсолютно всичките си бивши, това би било плашещо, не само притеснително.
Аз познавам последната бивша на приятеля си, той също познава моя бивш. И двамата сме окей с това, че на компютрите ни има техни снимки. Разглеждали сме ги, разказвали сме си къде и кога са направени. Знаем какви чувства сме изпитвали към тях, знаем какво сме правили с тях и се отнасяме към това като към нещо напълно нормално и непритеснително.
И спря да се върти за миг земята..
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Ооо 100% някъде имам снимки с бивши - на хартия или компютъра. Но не ги гледам. Просто не съм си преглеждала и файловете. За мен това нищо не означава. Аз контакт с бившите не поддържам. Те са ми в миналото и снимките за мен са нищо.