Алис, нещо подобно се завъртя и в моя живот, преди да се събера със сегашния ми приятел. И ние си правехме вечеринки с преспиване (спяхме дори гушнати, на едно легло, но бяхме на ясно, че сме си приятелчета и никой от нас не го е притеснявало това). Готвехме си, абе, такива работи, ти знаеш. Е, ние на третия месец се събрахме, но имаме около година предистория, която е с не-чак-такава-физическа-близост, но пък не минаваше ден без да се чуем (защото реално виждането ни беше невъзможно, той бачкаше в София тогава, аз бях в Банско при нашите, а града, който ни свързва на практика е Благоевград).

Това, което искам да ти дам като съвет е моят опит. Но в никакъв случай не искам да ти казвам "направи това"-"направи онова", защото няма как да знам всяка подробност при вас, пък и човешките съзнания са необитаеми и непредсказуеми дори от самия човек.

Когато нещата взеха да се задълбочават при нас, аз се дърпах, защото...ами, ще го кажа - не можех по никакъв начин да си представя интимност с тоя човек (и това, че си имах приятел тогава (прословутата ми из тоя форум 4-годишна връзка), но това никак не ме спираше, защото аз с него исках да се разделя още преди да започна да се виждам с това момче). Пък после прекарваме нощ на вино, свещи, четене на книги и разговори, в която всяка секунда се одържам да не го разцелувам. Много се колебаех и аз, пък накрая, без да му мисля много, много, се хвърлих с главата напред и реших, че ако не рискувам, после цял живот ще се чудя какво ли щеше да се случи, ако бях. И ето ни сега, двамата, с година и половина връзка + (почти) самостоятелно съжителство, от 2 дни звъним по квартири, след седмица се изнасяме в нашето си вкъщи и започваме да събираме пари за сватба.

Съветът ми ще бъде обобщаващ като цяло, не само за дадената ситуация: Почувстваш ли нещо за правилно, прави го. Колебаеш ли се силно - не го прави. Колебаеш ли се малко - най-вероятно е от страх, който изпитваш единствено и само защото в главата си имаш предполагаем развой на нещата, което всъщност е твоя си филм и нищо друго.

Късмет ти желая.