Случвало се е да прочета някое фейсбук/скайп съобщение когато ползвахме един компютър. Не защото съм ровила целенасочено, а защото прозорецът със съобщението е бил отворен. Вероятно и на него му се е случвало.

Влизала съм му в пощата по негови инструкции, за да му продиктувам еди-си-какво. Ползваме една и съща (малоумна) парола за почти навсякъде. Влизала съм му във фейсбука, за да му сменям relationship статута защото той в момента играеше игра, а искахме да извъртим номер за първи април. Има ужасният навик да не си взима телефона като слиза до магазина. Минавало ми е през ума, че в такива моменти имам иделната възможност да ровя на воля, но просто не ме привлича идеята.

Знам за поне един случай, в който съм сигурна, че ми е чел съобщенията във фейсбук. Стана ми смешно като разбрах. Винаги съм си мислела, че ще бъда адски обидена в подобна ситуация, но всъщност се развеселих. Може би защото наистина не е в негов стил и само представата за това ме разсмива.

В заключение - при пълен достъп до личната му кореспонденция не намирам смисъл в това да се ровя. Може би ако очеизвадно се опитваше да я скрие от мен, бих била по-любопитна.

И не, проверката не е форма на доверие. Проверката е признак за несигурност. Ако някога почувствам несигурност в отношенията си с него, може и да го "проверя". Но като се познавам, това би била доста крайна мярка.