- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кофти проблем ...
Имам страшен проблем с организацията.
Изобщо не мога да си организирам времето,разсеяна съм постоянно.
Като седна да си уча за училище времето си минава,а нищо не научих.
Не само с ученето е така. Примерно като имам свободен ден,вместо да направя нещо,само го пилея.
Направо ужас отвсякъде.
Дайте някакви съвети ...
Започни да спортуваш.Ще те научи на дисциплина.
Първоначално написано от eliyiy
TykaSePisheNick няма кога.
12 клас съм и имам няколко месеца до матурите...
Прибираш се да учиш и премахваш от погледа си всичко, което би могло да те разсея. Изключи си нета, телевизора, всичко което ти пречи... слагаш учебника на бюрото и започваш.
Много правилно и аз съм така...Сядаш си в стаята на изключен телевизор, компютър т.н. и ще учиш без проблем![]()
Специално за ученето, тук има няколко съвета, които може да ти помогнат, как да си организираш времето, и как по-лесно да запомняш материала: http://www.neznam.bg/%D1%81%D1%82%D0...87%D0%B8%D0%BC
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
.. Спокойно матурите ще ги вземеш .. Рядко оставят ученици да повтарят 12 клас ! ..Всеки си има своя начин за концентрация... Може би ти липсва мотивация, за да се концентрираш .. Тоест имам предвид от липсата на интерес ! :P
значи аз имам сходен проблем само че съм 10 клас, много трудно запомням информация и се разсейвам докато уча, но вече му хванах цаката на проблема. Моя метод е следният: затварям се сама в стаята отварям си всички учебници, тетрадки и т.н. изваждам един лист и почвам да си пиша най-главните неща от урока, на практика е нещо от рода на пищов обаче не се използва после ами просто докато го напиша запомням повечето неща и после като го напиша го чета няколко пъти с почивки. Това е моят начин. Надявам се да съм ти била полезнаКъсмет с матурите
![]()
Мерси на всички !
Относно ученето има леки подобрения,като за начало не е зле.
Като сядам да уча махам всичко от погледа ми,само учебника го оставям. Дори,ако има един предмет излишен на масата веднага губя концентрацията. Явно там е бил проблемът.
Е,не запомням като машина,но все пак има напредък.