.
Резултати от 101 до 125 от общо 154

Threaded View

Мега фен
    "Херметизмът е мистично учение,комплекс от философски и религиозни идеи, положени преди около 6000 години от Хермес Трисмегист в Древен Египет,който възприема по свой начин Християнството,Юдаизма,Буд изма,Зороастризма и Исляма и ги съчетава със своето духовно светоусещане конструирайки философията на херметизма."

и все пак се вижда че и в херемтизма всичко отново тръгва не от къде да е а пак от религията........................ демек херметизмът е смесица от християнство, ислям, юдаизъм и будизъм ....................... макар и криворазбрани.

"Хермес Трисмегист създател на херметизма:
    22. Нямат ли всички хора ум? Мълчи, каза.. Аз, Умът, съпътствам благочестивите и добрите, и чистите, и милостивите, и съм при тези, които зачитат Бога, и моето присъствие става помощ, и веднага разбират всичко, и с любов привличат благосклонността на Бога, и благодарят, като благославят, и го възпяват чинно и с обич, и преди да предадат тялото на неговата смърт, се отричат от сетивата, защото знаят техните въздействия. И по-скоро самият аз, Умът няма да оставя да се извършат връхлитащите ги въздействия на тялото.Като страж ще заключа входа на лошите и грозните въздействия, и ще отсека спомените за тях .

23. А от безумните и лошите, и порочните, и завистливите, и алчните, и убийците и безбожните съм далеч, и ги оставям на отмъстителния демон, който изпраща срещу такъв човек остротата на огъня… ранява го… сетивно и още повече го въоръжава за беззаконие, за да получи по-голямо наказание. И този човек не губи стремежа си за все повече желания, и без умора се сражава със сенки, и… всичко това.… го измъчва, и увеличава огъня му все повече.

6. А Поймандрес ми каза: Проумя ли, каза, какво иска да покаже тази гледка? Ще узная, рекох. Онази светлина, каза, съм аз Умът, твоят Бог, който е преди влажната природа, появила се от мрака: а светлият логос от Ума е син на Бога. И какво? казах. Така знай: това, което вижда и чува в теб, е логосът на Господ, а Умът е Бог Баща. Те не са разделени помежду си; защото животът е тяхно обединение. Благодаря, казах. А ти имай светлината в ума си и я опознавай . "

ПП: и как така излиза че се възхищавате на херметизма, а на християнството не .....................
    Последно редактирано от defender : 03-05-2013 на 09:33

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си