- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Християнството и младежта.
Според мен човека е сътворен от Бог и за да съществуваме по начина за които сме предназначени човек трябва да непрекъснато общение с Бога. Т.е. тъй като Бог е личност (в общението в Троицата) а човек е Божий образ, то правилното съществуване на човека е като личност но в общение с Бога, а не като личност определена от социума.
Доктора казва, че не е нужно да имам общение с Бога, а да съществуваме като индивидиуум.
горе-долу това е.
аз не казвам че човек не може да съществува като прекъсне общението си с Бога, но тогава той съществува в несъстоятелно (самозалъгващо) и противоестествено състояние. Все едно да създадеш кола и да я пуснеш не на шосето а в реката, колата пак ще съществува, но не по предназначението си, а противоестествено. Колкото и да е хубава колата и бърза, да светка с фаровете за да привлича заблудени хорица, които заради нея се отклоняват от пътя към манастира, то в това състояние тя не става за нищо, напразно се е родила (това е просто пример).
ПП: на философии горе-долу го докарва, но на практика дори и във форума той пак съществува като личност в общението си с нас.
ами че аз говоря според моите разбирания, нямал съм намерение да се изказвам вмествайки се в описаното от теб.
Последно редактирано от defender : 03-05-2013 на 13:54