.
Резултати от 1 до 25 от общо 154

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Quid Виж мнението
    Доколкото разбирам доктора се опитва да обясни на дефендер какво е индивидуализъм и от там да покаже разликата между индивида и личността, прав ли съм?
    Според мен човека е сътворен от Бог и за да съществуваме по начина за които сме предназначени човек трябва да непрекъснато общение с Бога. Т.е. тъй като Бог е личност (в общението в Троицата) а човек е Божий образ, то правилното съществуване на човека е като личност но в общение с Бога, а не като личност определена от социума.

Доктора казва, че не е нужно да имам общение с Бога, а да съществуваме като индивидиуум.

горе-долу това е.

аз не казвам че човек не може да съществува като прекъсне общението си с Бога, но тогава той съществува в несъстоятелно (самозалъгващо) и противоестествено състояние. Все едно да създадеш кола и да я пуснеш не на шосето а в реката, колата пак ще съществува, но не по предназначението си, а противоестествено. Колкото и да е хубава колата и бърза, да светка с фаровете за да привлича заблудени хорица, които заради нея се отклоняват от пътя към манастира, то в това състояние тя не става за нищо, напразно се е родила (това е просто пример).

ПП: на философии горе-долу го докарва, но на практика дори и във форума той пак съществува като личност в общението си с нас.

Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Пффф нямаш какво да кажеш и намесваш Бог. А той дори не се вмества в описаното от мен, дори и от християнско гледище.
    ами че аз говоря според моите разбирания, нямал съм намерение да се изказвам вмествайки се в описаното от теб.
    Последно редактирано от defender : 03-05-2013 на 13:54

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си