- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Нощните кошмари и лек за тях
Не знам дали темата е в правилния раздел но реших , че тук е най - подходящо. Искам да попитам някой който сънува често кошмари да каже някаква техника ли не знам , как се справяте с тях ? Миналата година сънувах в продължение на няколко месеца и то твърде често мъртви хора. Сънищата ми бяха само с мъртви хора нищо друго не сънувах. Как убивам хора , или си говоря с умрели хора които никога не съм виждала,мой близки починали.Говоря си насън с тях с духа им и други подобни.Лошото е че се събуждам всеки път разплакана и много уплашена , пия малко вода и се успокоявам уж , но уви.. на следващата вечер същото :X Сега пак започнах да ги сънувам.. Дали ми е направена някаква магия или просто ги сънувам не знам кажете нещо :X
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
А дали наяве не се страхуваш от загуба на близък човек . Потърси психолог , който ще те изслуша и посъветва . Лекът е да престанеш да мислиш през деня какво ще сънуваш през нощта . Стискам палци да излезеш бързо от кошмарите .
Ходила съм ама за друг проблем. И явно пак трябва да ходя за този..Не се страхувам от загубата на мой близък , поне така мисля. Понякога даже не искам да заспивам като знам пак какво ще стане.. ужасно е.Опитвам се да се справям ама изживяното в съня просто се запомня. Иначе благодаря за съвета !![]()
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Като тийнейджър сънувах също един и същ кошмар , който ме плашеше и наяве - мислех , че може дори и в реалността да се случи . С времето отмина . Опитай да не мислиш за това . Трудно е , но постижимо.
Ами дано да е така.. Благодаря още веднъж !
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Като бях малка имах кошмари и ме заведоха при една баба да ми лее куршум. След това, честно ти казвам - кошмарите ми спряха, а аз санувах единтични кошмари всяка вечер месеци наред. Бяха породени от страх и беше много интересно, как нещата, от които ме беше страх се превръщаха във фигури, когато оная баба сложи оловото(или каквото там беше)в жарта.
И на мен са ми лели куршум за това.
Знам, че някои хора си правят и капани за сънища, ама не знам това дали действа ;Д
И това съм го пробвала миналата година ходих да ми леят. Продължиха и малко след това спряха.Дори скоро ходих пак преди няколко седмици ама ето че пак ги сънувам.Може би е на нервна почва ,защото ме заобикалят от 2 месеца само здравословни проблеми :X
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Сънищата са начин да се изразят емоциите на човек, аз сънувам главно неща които ми се въртят из главата, лоши или добри, в тях виждам неща за които мечтая на яве или се страхувам от тях, така, че щом сънувате мъртви хора и други подобни картинки. Най-добре се замислете за трввогите си и намерете начин да преборите страха, колкото и клиширано да е. Аз се справих точно така с много от проблемите, изправих се срещу страховете си, за да ги посрещна без колебание и за да докажа на себе си, че подсъзнанието може всичко.
Times have changed and times are strange
Here I come , But I ain't the same
Помисли какво те притеснява. За да сънуваш подобни неща има такива, които те товарят. Сънищата обикновено имат смисъл и показват онова, което ни притеснява дори да не го осъзнаваме. Помисли какво се случва около теб и как реагираш на него. Някъде там се крие може би и причината за кошмарите ти.
Сънуваш кошмари -> имаш магия, леят ти куршум и моментално усещаш чудодейното въздействие. Да ви имам простотиите.
Най-изчатканите сънища се получават след прекаляване с алкохол, никва идея защо о.о
Пак казвам - леели са му коршум и в коршума се показват мъртви хора , умрял човек.Като се замисля мисля че знам защо е това , но не мога да го изгоня от ума си. Миналата година бях с роднини на екскурзия и както пътувахме около Асеновата крепост - пътя там от високия склон малко зад колата падна един старец и се изсипа направо.. и се обърнах да видя колата на баба ми случайно и видях как пада.. направо беше ужасно.Тъкмо беше започнало да вали и явно той се е разхождал там и мокрите листа.. хлъзнал се е нямам идея как. Преди 4 години пък видях умряла пра баба си.. с одеалото полузавита. Тези неща силно са се запечатали в съзнанието ми от там мисля че идват нещата.Миналата година пих противозачатъчни заради проблеми с цикъла и много ми се разбутаха хормоните стана хормонален дисбаланс - ревях от най-малкото,имах много проблеми в общуването най вече с близките ..не можеха да повярват че това съм аз о.О виках на всеки,разсеяна бях много объркана не знаех коя съм аз.Спрях ги и съм мнооого по добре , върнах се в предишното АЗ така да го кажаКолкото пъти съм си ляла коршум мъртвия човек все си седи там..
Съжалявам ако имам грешки !
Аха. Не знам на колко си, ама прочети някоя книга за самовнушението.
На 17 съмБлагодаря Ви за съветите !
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Нямаш ли си гадже да се гушкате ? Знаеш ли колко приятно се спи особено зимно време като е студено.
В магарешкия свят има много кончета, които се гордеят с кукли и камиончета...
Имам си , но тези неща се случват и когато съм сама и няма възможност да сме двамата.. така че не е това проблема![]()
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
В такъв случай те съветвам да посетиш психолог и заедно да се опитате да изчистите проблема.
Обикновено лошите сънища са отражение на личното безпокойство на даден човек и това съвсем не предвещава някакви драми, както смятат повечето хора. Често такива състояния могат да продължат с месеци докато човек не се срещне с психолог. Ето повече информация за вредата от сънуването на кошмари: http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%...B0%D0%B2%D0%B5
отиди на психолог или просто сподели с някой близък, ако не си, така олеква.
друг вариант е да си купиш капан за сънища, но от индианци (имаха щанд при метрото на стадиона до скоро, но сега като е студено не знам къде са се скрили). аз си взех от тях, наистина някак по-успокоително ми действа, но на 3-4 пъти и аз сънувах някви хора с избухнали сърца и цели стаи в кръв.. ходи разбери :Д
не се притеснявай, всичко ще отмине ^^
Сега тези дни спряха , не ги сънувам и така е по - добреПила съм успокоителни чайове и преди да заспя си мисля за хубави неща .. ноо не винаги ми помага
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Само каквото и да правиш не приемай никакви сънотворни или лекарства от този тип защото предизвикват голям толеранс и страничният им ефект е дълбко депресивно състояние което е непосилно да се излекува
Изживяла съм го вече бях и 1 2 месеца на минимални дози Ривотрил.. беше четвъртинка ама като го изпиех и заспивах след точно 15 минути..За мое щастие не съм се пристрастила към него понасях го и го спрях по схема без никакви проблеми. После пих Тиоридазин и сега съм на Седатиф ПС![]()
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!