.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Мега фен Аватара на KumchoValcho

УЖАСЕН мързел и липса на мотивация в училище

вече при мен стана лошо положението. Изкарвам адски ужасни оценки, а НЕ МОГА да седна да науча 1 елементарен урок в нас, просто изпитвам адско отрицание към това да отделя някакъв половин час да прочета нещо. Как да се справя ? Дайте ми някакви съвети как да си създам навик да уча редовно

Мега фен
    Град
    <3
    Ако уроците бяха под формата на игри/песни, 100% щяха да се учат с желание. До този извод стигна едно приятелче, което каза, че като стане милиардер ще промени света и ще приложи именно този метод на учене.
    Т.е. ако чрез starcraft можеше да се научи нещо, всички щяха да са отличници.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Къде е проблема?

Banned Мега фен
    и аз тая година съм така.. преди с зор сядах да уча,но като седнех - учех както трябва.. тая година така съм се отпуснала..пак са ми хубави оценките,но аз не съм доволна от себе си.. и някак си като виждам,че минава номера нищо не ме бута да уча... обаче при мен действа това : за важна оценка сядам и уча както като бях 6ти/7ми клас... изкарвам 6 - виждам резултата и следващите 2-3 дни пак уча зверски... обаче пропусна ли ги тия дни пак ми избива мързела

Мега фен Аватара на DaNGeRousLy
    Град
    Шумен
    и ние сме така, споко

Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    Къде е проблема?
    Че ми трябват хубави оценки
    Винаги съм изкарвал хубави оценки с лекота с минимални усилия, защото умея да минавам между капките и още от осми клас бях създал мноооооого хубаво впечатление на всички учители и дълго време лежах на това и ми беше добре. Обаче вече всички виждат огромен спад у мен и никак не ме харесват, защото правя циркове в час, защото умирам от скука и апатия и всякаква липса на интерес.
    Щрудел, идеята на твоя приятел никак не е иновативна, вече има такива училища в света, въпроса е да се разпространи и да се наложи тази нова идея на повече места.
    Аз си имам подобни планове за в бъдеще. Проблема е, че няма да имам бъдеще ако нямам хубави оценки и не влезна да уча там, където съм решил с това, което искам.
    Последно редактирано от KumchoValcho : 02-13-2013 на 14:33

Мега фен Аватара на ilovedeath
    Аз пък никога не съм сядала да уча, ама май ше ми се наложи.. лошото в случая е, че някои учители напоследък ме дразнят много и само се заяждат с мен и даже и в часовете им не ми се седи..

Повече от фен Аватара на feikk
    Ми това не ти ли е достатъчна мотивация, че ако не учиш, няма да сполучиш ?
    Колкото и тъпи да са ти предметите, насили се да учиш дори само за тъпите контролни и се усмихвай повече на даскалите. Аз така си дигнах успеха в 11ти и 12ти клас до небето, на фона на 9ти и 10ти.
    А за да не ти е тъпо ученето - прави си почивки. Ако щеш си представяй некви гаври с материала, абе.. като цяло се активизирай - прави повече неща, които са ти приятни и ше ти дойде и пауъра за учене. Излез от апатията.
    dgdg

Засега работя по въпроса и намерих един начин, който ми допада - уча на почивки.
    Примерно 1 урок вместо да го уча 1 час го уча по 15 минути, или по-скоро уча 1 точка от урока, след 1 час още една точка и така.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Бих искал да ти помогна, но откакто завърших 2ри курс нямам мотивация за учене
    n00bs

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Никога не съм обичала да уча
    Сега вече като ми се налага отвреме навреме.. просто си подбирам нещата,които знам,че наистина ще са ми полезни

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Повече от фен Аватара на embraceme
    Добре че вече не ходя на дскллл

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    не се учи само в даскало

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Повече от фен Аватара на embraceme
    Добре че минах сесията успешноо

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си