Цитирай Първоначално написано от besso Виж мнението
Отиди на психолог. Предполагам го пиеш за някакво депресивно състояние. Хапчето по химичен път ти изменя хормоналната среда в тялото, за да ги няма неприятните усещания от депресията. Депресията, тревожностите и всички останали подобни състояния са резултат от погрешно мислене. Когато спреш хапчетата проблемите се връщат, защото няма никаква промяна в мисленето. Това, което може да ти помогне да се справиш трайно с проблема си и да живееш без антидепресанти е психотерапията при някой доказал се психолог. Мисленето ти ще се промени и проблемите ти ще изчезнат като с магическа пръчица, но за това ще е нужно известно време.
На профила ти пише, че си на 16. Поговори с родителите си и намерете най-добрия психолог в града ви. Много си млада и няма да е никак трудно да ти се помогне. Не отлагай. Успех!
Принципно съм съгласен с идеята за посещение при психолог, само искам да добавя нещо. Зачеркни от горното мнение това за вълшебната пръчица ! Страшно много хора си мислят, че ходенето на психолог е лесно - отиваш няколко пъти, говорите си малко и хоп, проблемите ти изчезват. Това НЕ е така. Психолога може да ти помогне да откриеш същината на проблема си, както и да ти посочи пътя по който да поемеш за да си решиш проблема. Но пътя си го минаваш ти, не той. Ако ТИ нямаш готовността да се изправиш срещу проблемите си, ако ТИ нямаш желанието да се промениш, да израстнеш, то психолога няма да има как да го направи вместо теб.

Помни това - хората сме изключително силни създания ! Способни сме да правим чудеса. Можем да превъзмогнем всичко. Аз го мога. И ТИ го можеш, убеден съм. Нямаш от какво да се страхуваш.

А за лекарствата не се плаши - няма как да ти стане "нещо" като спреш да ги пиеш. Единствено ще се чувстваш зле известно време. Но повярвай ми - ти и в момента се чувстваш зле като ги пиеш. Просто не можеш да го усетиш.