.
Резултати от 1 до 25 от общо 221

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от PBS Виж мнението
    Признавам, че първото впечатление от западна Европа е страхотно – все пак нас по телевизията винаги ни промиваха, че България била най-лошата страна. В Германия ми се видя страхотно - просто като в друг свят - дори имаше елетронни кенефи.

Но впоследствие разбрах, че повечето европейци са високомерни мързели, свикнали на високо заплащане без да работят много и знаят, че заради силните им проф-съюзи не могат да ги уволнят и затова въобще не се напрягат. Мразят емигранти, защото емигрантите са готови да работят повече и за по-малко пари. Европейците имат безплатни университети и здравеопазване и големи правителства и мразят имигранти, защото данъците на местните плащат образованието на чужденците.

Разбира се има и такива които работят - все пак има армия, полиция и доктори, но в България има по-работливи хора. Във Франция, работят на седмица по 36 часа - по думите на собствения им президент. Ако си ходила в големите им градове, ще видиш по-скоро Пакистан отколкото европейска страна. Страната е пълна с престъпници и вечно има протести, освен ако не си в някво селце.

В Америка пък, ако влезеш в погрешния квартал вечерта и си от погрешната раса, хубаво ще те ограбят, изнасилят, а може и да те убият.

Мързеливи хора има навсякъде, включително и в България, изненада!
    В Европа съм била само в няколко страни, тъй че не мога за там да дам компетентно мнение, често казано каквото съм видяла ми е харесало. А на емигрантите наистина се гледа лошо в Европа, особено ако им се каже, че си българин, заради циганите.
    Обаче това, дето го написа за Америка беше пълна глупост. Да, има квартали и квартали, в това спор няма, но отиди в едно Столипиново в Пловдив, и там ще те набият за няма нищо, просто не ходиш по такива места. Хората тук определено не са злобни и са добронамерени спрямо всички емигранти. Легален или не, всички те третират с уважение, може да си чистач и пак хората като минат покрай теб ще ти кажат "Добър ден" и ще те питат как си. Ако си купуваш евтина храна, може и да е боклук, но $1-2 отгоре ако прибавиш и можеш само "organic" да ядеш.
    Образованието може да е скъпо, но има хиляди видове стипендии и държавни помощи и заеми, които ти помагат да се правиш, просто се иска да си седнеш на задните части и да поучиш малко.
    Тези стереотипи от рода на "Всички американци са с наднормено тегло" са пълни глупости. Америка е една от страните с хора с най-много хранителни разстройства, всички се стремят да са слаби и опънати с бели, подредени зъби. В моето училище бяхме 4500 човека, випуск 2012 бяхме 782ма, имаше 3-4 с наднормено тегло, останалите бяха почти на изчезване. Така че, не гледай филми, а говори от личен опит.
    И ако ти е до едните кебапчета, шипска салата и луканка, лесно се намира, при това българска и по-достъпна като цена, отколкото в България.

Да допълня, има страшно много красиви момичета и момчета. Както и поддържани възрастни жени (нещо, което в българия е рядкост за съжаление), на 50-60 години а не можеш да им дадеш повече от 40, модерно, младежки облечени, с опънати лица и т.н. Освен това не всички са леки, леки момичета има навсякъде. Съдейки по форума, тези по нашите балкански ширини са много, а тук където съм, да си девствена до сватбата се смята за голяма гордост.

edit:Бях на почти 16, когато дойдох тук, вярно имам акцент, но освен това други "проблеми" нямам, не съм и имала. ЗА България много често дори и не се сещам. Това с адаптирането си е строго индивидуално!
    Последно редактирано от HollyGolightly : 02-25-2013 на 06:23

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си