- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Боядисване на косата
Здравейте дами!Въпросът ми е към тези от вас, които си боядисват косите с червена дълготрайна боя. Чувала съм, че червеният цвят се отмива доста бързо. Може ли някой от вас да ми каже горе-долу за какъв период от време става на въпрос и през колко седмици се боядисвате наново. Благодаря предварително!
![]()
при мене държи ярък около 15-20 дена, тогава ми израстват и корените...т.е. на 3-тата седмица
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Глупости. Червеното се маха трудно и се поддържа трудно. Говорим за наистина червено и то трайно с амонячна боя.
Аз се бях боядисвала с безамонячната на Палете, тази най-червената, но косата ми е по-тъмна и не си личеше кой знае колко... на слънце повече.. и.. стоя около месец по-видимо, а сега.. личи си нещо, но преди може би месец се боядисах и в русо (пак безамонячна), за да се изсветли до колкото е възможно, ТА.. не си мисли, че се поддържа лесно хубав червен цвят..
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Червеният цвят на косата се измива най - бързо. Важна роля за това има и състоянието на косата. Колкото по - суха и изтощена е, толкова по - трудно ще задържите цвета си свеж и дългтораен. Боята хваща на леко мръсна коса. Това ще ти го каже всеки опитен фризьор. Затова преди да пристъпиш към боядисване, изчакай поне 1 ден след последното измиване с шампоан. Не използвай балсам преди боядисване и не смесвай боята с балсами, те пречат на съставките да проникнат в косъма. Хладката вода помага за запазването на цвета. Не мий косата си всеки ден. За да фиксираш цвета на косата, използвай 100мл винен оцет. След боядисването и измиването с шампоан, полей косата с него. Отмий с хладка вода.
Аз ползвам Палете RI5. Боядисвам се на месец, месец и половина. Нормално е да се отмива, но не е някакво фрапиращо. Това с оцета от горния коментар не го бях чувала, мисля да пробвам при следващо боядисване.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..