- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Бързо омазняване на косата
От скоро време имам чувството , че много бързо ми се омазнява косата и поради тази причина започнах много често да я мия , а това не е добре . Не знам от смяната на сезона ли е или от това , че имам навика постоянно да я пипам. Знаете ли някоя домашна маска против омазняване или шампоан ?
Shompoan-na milva s hyma okolo 2 lv e
Maska domashna-hyma s ocet i voda se razburkva i se slaga na kosata za 1 chas,sled tova se izmiva kakto obiknovenno(pravq q vednuj sedmichno.
Mii kosata si kolkoto mojesh po-rqdko i ako ti se omazni vzemi bebeshka pydra i vtrii v korenite malko(stava bezcvetna,kogato e v korenite i pridava obem)![]()
Dano sum pomognala
Имам същия проблем, почти целогодишно. Сега съм с шампоан на Orezene Beer за мазна коса, до някъде помага да, но пак не е това, което рекламират.Иначе мисля скоро да пробвам идеята със сухия шампоан.
Иначе по-малко пипане и премятане на косата насам-натам и това е.
Шампоаните на Милва (каквито и да са всъщност) може и да помогнат, но си ги слагай само в корените, а надолу с някакъв друг, защото имам чувството, че доста изсушават, или по-скоро правят косата на клечки и скърцаща..
Иначе си прави маски със стимуланта на Икаров, който уж регулирал омазняването (май има нещо вярно.. т.е. не прави чудеса, но при мен май действа горе долу..)
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
И може да си вземеш сух шампоан и да намалиш миенето.. не че е кой знае каква разлика, но май е по-добре..
^Не е по-добре. Сухите шампоани изобщо не са полезно нещо, пък и ефектът пак не е като от измита коса.
Иначе и аз ще следя темата.
Не мога да намаля пипането на косата ми , защото това за мен е все едно да спра да дишам![]()
Тая Хума много я хвалите ;д Добре , че майка ми си купи една огромна кутия миналата седмицаКакво количество Хума трябва да ползвам за маската с оцет ?
Разрових се малко и намерих доста полезна информация за тези , които също следят темата и се интересуват от Хумата
Прочетох , че хумата измива боята за коса . Идеално за моя случай защото преди 2/3 месеца от червен цвят на косата , реших да се боядисам черна и сега малко ми омръзна и искам да се махне черната боя)
Ето за любопитните като менhttp://www.zdravnitza.com/a/nav/list...82/article/382
Направи си маска от хума + жълтък + кисело мляко. Ако имаш можеш да сложиш и масло от гроздови семена.
Нанасяш само в корените и стоиш час-час и половина.
Веднъж направих грешката да си сложа хума на главата и повече няма да я повторя. След това трябваше да си мия косата отново и след това пак, докато върне нормалния си след баня вид.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
^ И аз веднъж реших да си измия косата само с хума и беше ужасно след това.
Но ако е в маска и после я измия със шампоан нямам проблеми.![]()
честно казано, колкото и странно да звучи на мен бадемовото масло ми помогна супер много, преди си миех косата през ден, откакто го използвам (3-4 месеца) , вече си мия косата 2 пъти в седмицата, максимум 3, но не знам може и да си въобразявам, а иначе хумата е много хубаво нещо, но тази от аптеките няма да ти помогне особено (лично мнение)
Аз също имам такъв проблем.И аз съм манячка на тема пипане на косата постоянно нещо си играя и 100 пъти я връзвам на кок или опашка така,че...това наистина много омазнява косата.Също съм чувала,че не трябва да я миеш с вряла вода , а по хладка.Пробвала съм маски най-различни имало е ефект ,но за малко.Това с хумата не съм обаче и мисля да го пробвам.
Ще следя и аз темата прочетох полезни неща.![]()
Аз скоро писах в една тема по тоя въпрос, но и тук ще пиша. Шампоана, който ползвам аз, е този: http://klorane.bg/product_info.php?c...d=30&type=hair
Той е против косопад, обаче много помага за омазняването. И аз преди си миех косата през ден и бях откачила. С този си я мия 2 пъти в седмицата. Майка ми също започна да го ползва и при нея има същия ефект. Даже още при самото миене се усеща по различен начин от другите шампоани, които съм ползвала, някак много чиста си чувствам косата.
I`m trying to make your dreams come true...
Аз лично имам суха коса и се чудя как да я хидратирам, но и аз да споделя за хумата....
Моя приятелка страда от проблемите с мазната коса и твърди, че хумата много ѝ помага. Може да я ползвате вместо шампоан, сигурно сте чували, че едно време жените са си мили косата с хума.
Смесвате хумата с вода и мажете на косата си. Трябва да се стои известно време, сигурно час. После изплаквате и може да сложите някакъв балсам в краищата. Хумата няма как да ви навреди. Шампоаните за мазна коса често са агресивни и не влияят добре на косата.
Освен това има няколко вида хума, която има някакви разлики във влиянието. За мазна коса май беше зелена, но не съм сигурна.
Хумата е и много евтина, пробвайте, ако не ви подейства добре, няма да сте се набутали с много пари.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Да. В по-големите апетеки го има.
I`m trying to make your dreams come true...