- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ИЗПОЛЗВАМ МОМЧЕТАТА
fogdog - това не е на психична основа. Засегнат е мозЪка ти. Не те наливам. Говоря сериозно. Единици са тези хора, но ги има. Проявява се или като пЪлна апатия, или като един вид злоба. Някои се оправят, други са цял живот така. Не си виновна.
Мда. Адски много се отразява,което пак не е извинение де, но е вид обяснение на поведението. Като цяло наистина се държиш като кучка,ама щом искаш да спре - воля. Или потърси подходящ,някой ,който така да ти завърти главата,че да не можеш и копче да кажеш после.
Шансът с поставянето на негово място няма как да върви ,ако не си изпитвала същото усещане преди, а и пак не е задължително да ти действа отрезвително.
maDamn
Съзнателно или несъзнателно - все тая. Важен е крайният резултат, а оправданията не важат.
Явно си хубавка и загорелите ти набори ти се връзват на акъла. Като/ако дойде моментът, когато някой по-интелигентен емоционално ти обърне внимание и изиска от теб да покажеш нещо повече от очевидното, тогава ще се оправиш. Няма страшно.
Дано да осъзнаваш, че това, че някой покаже интерес към теб и ти пише/излиза с теб въобще не означава, че е влюбен. А пък това, че в един момент този някой го разкарваш, още не е гаранция, че се е влюбил в теб. Може просто да е продължил към следващата. Не се величай, защото най-вероятно живееш в една огромна его-илюзия.
Temet Nosce
벨야카
Както казаха - липса на внимание, може би.. Но един ден ще си намериш майстора, бъди сигурна. Тоест, ще намериш някого, по когото ще луднеш.
Бтв, защо не отидеш на психолог? Според мен ще ти е от полза. Все пак си преживяла психическа травма - да те бие и тормози мъжът, който трябва да е до теб и да те подкрепя. Това остава следа в съзнанието ти.
Не съм сигурен дали това,което казваш е истина,а защо си безчувствена ли(Сама си отговори на въпроса защо си такава)
Това,което правиш изобщо не хубаво и като чета ми става ясно че като спечелиш самите момчета вече ти става безинтересно.
и този тип държание както го описа мисля че никой не обича да си играят със него това че баща ти се държал ужасно със теб донякъде обяснява поведението ти един вид чрез момчетата ти си го връщаш на баща си,но това не е извинение все пак ти сама решаваш
Последно редактирано от Tuesday : 02-16-2013 на 19:03
tldr; Но съдейки само по заглавието... Мисля, че знаеш каква те прави това.
Момичето каза, че се държи ужасно с другите хора. Що за съвет давате, като повтаряте казаното от нея?
Fogdog, най-напред адмирации за това, че си откровена. Нещата, които чувстваш, са нормални, колкото и да не изглеждат така отстрани. Вече си си задала въпроса "Защо не трябва да съм такава", само ти липсва отговора. И докато на останалите хора им бива налагано от малка възраст да странят от това поведение, то ти ще имаш възможността сама да се пребориш с това усещане и да намериш този отговор. А хубавото в това е, че докато останалите не са си позволявали да се плъзнат по пътя на първичните си чувства само защото се СТРАХУВАТ от гузната съвест (като думата съвест я ползвам в респектиращ мащаб), ти ще се изправиш очи в очи с нея.
Проблемът ти не е, че ти липсва логическа обосновка - очевидно имаш такава. Проблемът е, че нямаш волята да си надмогнеш емоциите. Една от основните причини е тревата. Няма да я спреш, ясно е че това не е опция. И аз не съм я спрял. Но се научих как да я употребявам, без да ме променя. За целта е достатъчно да си дадеш няколко дни почивка, препоръчително 4-5. Тя е виновна за липсата на воля/мотивация, и колкото по-редовно употребяваш, толкова повече се засилва тоя ефект. Почивката помага, защото успяваш да си припомниш другата страна на нещата. След това като запалиш отново коза, вече можеш (отново) да разграничиш влиянието му от истинските си емоции. Така противникът излиза от сенките, а ти ясно виждаш къде трябва да замахваш. Другото е, че еуфорията, която извличаш от нея, е за сметка на настроението ти, когато не я употребяваш. Това се отразява по много интересен начин, тъй като неща, които очакваш да ти носят щастливи емоции, губят заряда си, а ти започваш да търсиш причината, задълбавайки в собствената си личност. Ставаш жадна за екстаз, мъчиш се да откопчиш възможно най-много и така се озоваваш с някакви момчета-еднодневки. И депресията придава дъх на мимолетност на тези преживявания. Изходът е много прост - веднъж разбереш ли откъде идва пожара, ще знаеш и къде да излееш водата. Пуши си, но бъди съзнателна за негативните последици и ги дръж под контрол.
Веднъж намериш ли си волята, раздай се малко. Свърши много за останалите, постави себе си на заден план. Ще ти дойде много освежаващо, когато насъбралата се в гърлото ти топка съвест успееш да я преглътнеш. Ще си точно в другата крайност - след безкрайно използвачество, ще вкусиш от другата крайност и ще се наслаждаваш на добрите си постъпки. Действа по-добре от затапка.
Време е и да си простиш за чувствата си след смъртта на дядо ти. Била си на 6, няма как да имаш разбираш значението на живота и смъртта. Когато бях на 12 и баща ми беше на смъртно легло, не стоях в болницата при него, защото дори не осъзнавах какво се случва и когато почина играех в някаква компютърна зала. Няколко дни по-късно ми дадоха мобилния му телефон и аз наум се запитах, дали всъщност е зле или добре, че тати е починал, представяш ли си. Щото много исках телефон. С години се обвинявах, докато най-накрая си дадох сметка, че ако не обичах баща си, нямаше и да ме гризе съвестта, а щеше да ми е безразлично. На всеки му минават гнусни мисли през главата, няма как да ги спреш. Та на 12 си зададох този въпрос и от страх не си отговорих. Беше ме страх, че може би съм луд, за да си мисля такива неща. Е, по-късно се осмелих да си задам всички неудобни въпроси свързани с това събитие и бях щастлив, че с времето узрях и намерих правилните отговори.
Колкото до ядовете в семейството - това може би е най-обичайното. Твойта трудност обаче не е справянето с проблемите, а локализирането им. Ако само семейството ти е на главата, ще намериш начин да се оправиш, такива сме младежите. Просто го карай по-леко със себе си, не се предавай пред депресията и апатията, не се затваряй в себе си и се опитвай да полагаш повече усилия, когато искаш да се промениш. Воля се развива с воля.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Защото явно още от ранно детство са ти поизпуснали бая юздите. Това: "Пуша трева от 14 годишна" говори страшно много за "големите" грижи,които полагат родителите ти за теб.Отделно,че на тази възраст още не знаеш точно дали те боли или те сърби![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Съвети и мнения ли?
Изгубена душа си прексана жабке. Ще си остарееш с котките в самотната гарсониера. Жалко е, но все на някои хора трябва да се случви именно това. За да съществува баланса, нали се сещаш? Ти се ебаваш с момчетата, правиш им сечено и т.н. И както в горни постове ти обясниха, някой ден ще се влюбиш в някой, който ще те отебе поради накакви причини. И ще страдаш цял живот.
Съвет: Kill yourself or die trying.