.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 57

Hybrid View

Супер фен Аватара на JDeel
    Програми за програмиране най-вече. Купища браузъри с най-често посещаван сайт - Google. Инсталиране на нови програми по възможност от официалните им сайтове или zamunda/arena/thepiratebay след прочетени коментари. Отваряне на флашките през десен бутон - Open in new window.

Преди 10 години наистина беше страшничко. Всичко се сваляше от data-та, bol.bg или free.techno-link, Windows-a беше 98 или XP, Internet Explorer беше калпав, и аз бях по-малък Имаше начини нещо си да се стартира от някъде без да разбереш.

Основния източник на вируси е интернет. Хипотетично ако един комп работи без да е включен към мрежа и не се вкарва външна информация в него, няма как да хване вируси. Браузърите са основната врата през която може да влезе нещо, но от времето когато излезе Firefox браузърите станаха достатъчно сигурни за да не допускат случайни .exe-та да бъдат стартирани без предупреждение.

В този смисъл самия браузър се явява антивирусна, като те кара да се замислиш дали програмата дето иска да се стартира е безопасна. А дали е безопасна или не зависи не от друго, а от източника. Ако идва от някой твърде шарен и мигащ сайт - със сигурност си търсиш белята. Ако идва от winamp.com, няма място за притеснения.

След като се появиха торентите, нещата станаха още по-сигурни.

Другия начин да влезе нещо гадно в компа е през външен носител - флашка, диск. Има една подмолна функция в този смисъл - Start up - която може да стартира автоматично вируса когато кликнеш 2 пъти за да отвориш флашката. Ама стига да се внимава, това може и да не се случва.

За друг начин да хванеш вирус не се сещам.

Така че аз поне смятам, че в днешно време антивирусните компании би трябвало да са застрашени от изчезване. Ама ей на, явно имат своите поддръжници.
    Последно редактирано от JDeel : 02-22-2013 на 15:44

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си