- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Каква Анти-Вирусна използвате
Въобще не ми прави на разбирач.
Далеч си от хакерите, какво използват и как го ползват!
Виждам обаче, че си уникален ентусиаст и не искам да ти предоставям възможност да се заяждаш с бъдещи мои мнения в тема, за това нека ти разясня какво позват хакерите.
Експлойт - възползва се от уязвимостта в програмата глитч, бъг и тн. Кара експлойтнатите приложения да извършват дейност за каквато не са програмирани извън обичайната. Payload-a е част от код, който извършва злоумишлени действия на кратко вирус, троянски кон,malware(Ако си на ти с темата трябва да попиваш какво ти пиша).
Сега за троянския кон, Троянския кон дава неоторизиран достъп до компютърната система на потребителя през TCP протокола(може и UDP). Троянския кон слуша за входяща връзка на един или няколко предварително зададени портове.
Заповядай, ако искаш да ме нападнеш с още един коментар, ама просто ще ближеш рани накрая, съмнявам, че знаеш за какво иде реч.Нищо лично, ама се дразня казвам на хората, че не е добре да разчиташ изцяло на антивирусните, ти си ми на въпреки, без да има очевидна причина.Това, което написах дори и почвата не може да одраска зад това, което има, като видове, атаки типове експлойти, типове пейлоуди и тн.Просто антивирусната освен да те предпази от тия вирусчета дето са на 10 години и някви пишман хакерчета няма особен смисъл.
Последно редактирано от noconnection : 03-02-2013 на 18:39
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Питай google.
Просто не схващам на къде биеш, това е всеобща информация. Другите неща, които не са толкова срещани като информация ги описах накратко, накратко, защото ще ми трябват часове да покрия всичко.