- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ревност
здравейтепиша Ви, защото ми е нужна помощ, сам явно не мога да се справя. Заедно съм с едно момиче вече близо 9 месеца, но я обичам от много повече време. Аз съм на почти 20, а тя на 17. Преди живеехме в различни градове, но се пренесох при нея. Проблема ми е, че изпитвам може би ревност от друго момче с което преди са били заедно. Самия той ме дразни по негов си начин, като ни види прави физиономии, става му всякаш неприятно, а уж няма нищо към нея. Няколко пъти вече се караме по тази тема, изморявам се от това дразнене, искам просто да спре, а не знам как. Заедно са в едно кафе, до училището в което учи, посещават го и двамата, макар да не си говорят, мен ме изяжда чувство на ревност и раздразнителност. Спря да ходи там заради мен, махна го от приятели във фейсбук, започнах да не се дразня от него, всичко беше идеално, и днес отново го добави и започна това чувство да се връща малко или много. Проблема не се корени в доверието, обичта или друго чувство. Проблема ми е, че според мен той все още има чувства към нея, а тя никога не е имала, но въпреки това ревнувам, чувството че, някой иска човека до теб.. ме разяжда буквално
Писна ми да коментирам тази тема с нея, и на нея и става неприятно, както и на мен. Искам този човек някак си да го залича, да не се сещам за него, да не си представям как я прегръщал, целувал, но не винаги успявам, и това води до ревност, която ми пречи всичко да е наред. Не знам как да се преборя с това, искам от нея да не общува с него, да не се засичат, да няма контакт с него, да не го засичам
Искам прекалено много, но имам чувството, че само така съм напълно спокоен, и това чувство го няма. Не искам да са заедно, не искам той да се надява на нещо, звучи може би тъпо... но той е единствения човек от който се дразня и не искам да вижда. Моля ви за помощ, наистина се изморявам от това вече.
Поговори с нея и и кажи, че не е проблема във вас, а в този човек. Кажи и, че това е единствения компромис, на който държиш и, че като човек я молиш да не се пробва да му бъде "приятелка" щом онзи няма приятелски чувства. Ако държи на теб, ще те разбере.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Боже, трябва да те интересува само дали ТЯ се интересува от него, а не той от нея!
И, ако продължаваш да я ѝ ограничаваш контактите и да я ревнуваш(?!то твоето е чувство за собственост май, не ревност) най-много да постигнеш точно този нежелан ефект - тя да се оглежда за някой по-разбран от тебе!
Не е чувство на собственост, това чувство е само към един човек, и го има още от преди да сме заедно![]()
Не.
Петя, преувеличаваш нещата. Доколкото разбрах автора не седи да и ограничава всеки божи контакт, а контакта именно с този човек - бивш, който още има желания към нея. Това е съвсем разбираемо. На никого не му е свръх приятно приятел на момичето му, да я гледа с помисли тип: "Ех, защо я скъсах, кво яко парче е.." Казвам го като човек, чиито най-добър приятел е бивш и никой няма проблеми с това при все, че гаджето ми е ревнив като цяло. Ми доказал се е, че няма лИбовни чувства към мен, приет е радушно. Авторът май има доста по-различен случай.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
След като тя не го харесва не виждам проблема в това да са фейсбук приятели и поне да си казват по едно "Здрасти", когато се видят. Тя така или иначе не говори с него(поне автора така е написал).
И на мен ми е казвало гадже, че ревнува от бивш, ама аз го приемам за глупаво. Не ме интересува дали е липса на доверие или не, защото аз така бих го приела. Вероятно не само аз.
Щом това го притеснява, не виждам причина да не му направи този малък жест. Нали вече го е премахнала веднъж? Защо го е добавила пак? Даже да няма никаква причина, все тая. Сериозните връзки се градят на редица малки и глупави компромиси.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Авторче, слушай какво мисля - щом 1 жена (силно казано "жена" в нейния случай) е избрала да е с някого, няма значение колко други я харесват или тичат след нея. Щом са скЪсали, значи има защо. Тя не е идиотка, че да се вЪрне при него. Надявам се...
Като я ограничаваш, само му я навираш в рЪцете. Ще започнеш да я задушаваш все повече и повече, докато 1 ден не се появи някой, който й вярва, който не й казва какво да прави. Тогава ти ще си този, който ще прави физиономии, когато я види с гадже.
Разбирам ви гледната точка, ама зависи дали момичето мисли като вас или по-скоро като мен.
Аз бих се обидила от подобни "дразнения". Какво значение има дали някой си ме харесва или не, ако аз си обичам човека до мен и никога не бих го предала? Отделен въпрос е, че може момчето да няма чувства към момичето вече.
Всичко е въпрос на гледна точка.
За мен държанието ти е прекалено. Не е хубаво така да я притискаш,приеми факта,че са просто познати и тя няма чувства към него!
maDamn
Тя може да няма, но ме дразни неговото поведение, та нали уж и той няма, а се държи така? Знам, че не би ме наранила, аз също не бих я наранил по никакъв начин, ако погледна разумно, няма причина да се дразня, не ми е давала повод за ревност, но вътрешно ми е такова и не мога да го потисна. Просто чувство, което ме побърква. Той е минало и искам да си остане там, не го искам в настоящето.
Ми дразни се на него, защо трябва тя да понася твоето отношение към него? Ти си болно ревнив. Защо реши,че той е в настоящето,при положение,че тя дори не контактува с него?!?!
maDamn
Защото той не е безразличен към нея, защото ще са в едно кафе, защото когато ме види с нея се държи различно, а когато съм сам по съвсем друг начин. Веднъж това го преодолях, тя ми помогна, но пак се възвърна и се опитвам да го залича напълно, но не мога така лесно. Имам нужда от нейната подкрепа когато това чувство се появи, а не от скандалите.
И какво като той не е безразличен към нея ако ще и въобще да се виждат не можеш да промениш неговите чувства . Нали тя не го харесва ? Тогава какъв е проблемът да са приятели и да посещават еднакви места . Няма как да им забраниш да се засичат . Просто преглътни болната си ревност и имай доверие на приятелката си !
Защото той не гледа на нея като на приятел и го доказва с поведението си.
Не мога да приема, че е само приятелски настроен, при положение, че преди е било нещо повече и при единия все още го има. Дразнещо е. Не обвинявам нея, търся начин това чувство да го няма и сам не мога да се справя.![]()
Човек виж сега на въпросното момче ти няма как да промениш чувствата . Бъди разумен и не изпадай в разни болестни ревностни състояния защото на приятелката ти ще й писне и ще скъсате .
Просто не искам да чувам за него, не искам да ми прави тъпи физиономии, когато ме види с нея. Това не е приятелско отношение. Дразни ме поведението му. Знам, че може би искам много, но не искам да поддържат връзка, не ми е приятно и искам да се справя с това.
Благодаря искрено на SisiStrange, може би тя вникна по-дълбоко в проблема ми и ме разбра.![]()
Последно редактирано от Plamend93 : 02-16-2013 на 22:25
Снимки ли искаш?
Ще ти кажа следното , без да съм чел темата повече от няколко секунди : когато спиш с 3-4 яки момичета и имаш няколкото опции , мирогледът ти се променя.Момичетата харесват пичове , които са обект на постоянен женски интерес.Накарай я постоянно да се бори за вниманието ти , не я ревнувай ти.Просто няма смисъл.Успех и се надявам да се справиш
Да искам снимки lol
Виж сега гледа я така защото я харесва и се дразин от теб . И ти би гледам особено ако беше на негово място . Щом вярваш на приятелката си тогаав няма проблем не се вкарвай в разни филми защото може да съсипеш връзката си![]()