.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11
    maitapsipravq
    Guest

Обективната страна на нещата ! Бъдете вие, моля....

Добър вечер ! Накратко - темата е свързана с един не чак толкова брутален проблем, но ми писна да го мисля сама всяка вечер и искам странично мнение.
    Става дума за приятеля ми - имаме сериозна връзка от няколко години. Минали сме адски много неща - от тотална хладност до огромната любов. Никога не сме късали за повече от 24 часа или да не сме си говорили повече от това време. Но.... много пъти ми е казвал не те обичам, като тръгнем да късаме обаче нещо го спира... както и мен.
    Преди известно време станаха едни неща и разбрах, че ми е изневерявал няколко пъти. Имам предвид кафета, целувки - без нещо повече или аз поне не знам. За жалост обаче аз съм един хората, които най-много мразят шибаната изневяра на тоя свят. Въпреки всичко го замерих с две чаши и простих. Направих се, че съм забравила. Продължих да му давам същата свобода и да не му навлизам в личното пространство. А той ми каза, че си е обещал повече да не го прави. Оправданието за случките била тръпката.... Проблема идва в това, не че се съмнявам, но.... правилно ли е да каже, че си е обещал... не трябва ли наистина да НЕиска, а не да му се иска, но да е обещал ? Права ли съм да го мисля толкова въпреки че съм почти сигурна, че няма да го направи пак ? В мен ли е проблема, параноя ли ме гони ? Обичам го адски много, но като се сетя за тва и нещо отвътре ми засяда. Кво да правя ? Ако вие сте в няква подобна ситуация какво бихте направили... като ви говоря за хора 20+ години, уж с разум и се некви по-логични действия. Аз в момента се чувствам като някаква малоумна, как не знам какво да правя.
    Мерси за вниманието, който го е прочел, имах нужда да споделя и евентуално някой да каже нещо...... дори безмислено, просто нещо.

Голям фен Аватара на notlike
    Вашата история е за филм. Обичате се адски много и същевременно се ненавиждате на моменти. Спокойно, с времето ще се кротнете.
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    По-добре да го беше оставила, още когато си разбрала.
    Изневяра простиш ли я веднъж, шансът да се повтори е доста голям.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Съгласна съм до голяма степен с Петя.
    Постъпила си грешно, когато си простила изневяра, независимо от какъв тип е била тя. Това си е изневяра и простиш ли я веднъж, и продължиш напред със същия човек - нищо не е същото, доверието куца, постоянна параноя и мисли за това - както е и при вас, всъщност.

Иначе в момента ти сама реши какво да правиш. Или продължете напред, като се опиташ да не мислиш за всичко, което се е случило и казал, или просто да сложиш край - преди да бъдеш наранена отново.

Щом му нямаш доверие и постоянно мислиш дали пак ще ти изневери... Като добавиш и караниците, разделите и "Не те обичам!"...
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

По-добре се разделете. В последната ми връзка доверието ми беше ранено още на 4-5 месец с разни тайни и истории, разказани след време, но аз се мъчех да си затворя очите и да продължим. Да, ама почнах да подлагам под съмнение всяка една нейна дума, когато се отнася за излизане с приятелки, например. Беше голяма агония и за двама ни, по-добре май да се бяхме разделили още тогава (но пък не съжалявам, че продължихме, защото после имахме над половин година време заедно, през която имахме и много на брой много хубави моменти, дни, седмици, месеци). Опитай се да си затвориш очите за случилото се, ако държих на него и си сигурна, че те обича, но при следващата издънка - няма прошка - аут

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Човекът ти казва, че не те обича, после разбираш, че ти е изневерявал и въпреки това пак си с него? Няма никакъв смисъл, въпрос на време е да повтори, мен ако питаш. Особено, знаейки, че си склонна да простиш.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Бой!
    Няма значение седмици ли са, месеци, години - преживели сте много неща заедно, прекарвали сте си добре, неслучайно е в минало време, защото е СПОМЕН. Чувстваш се като някаква малоумна щото правиш малоумни работи. Спри да се опитваш да възраждаш един спомен отново и отново, надявайки се да стане реалност. Кофти новина - това никога няма да се случи.
    Нека погледнем "обективно", както казваш ти, ситуацията: имаме едно момиче, което обича и поради тази причина поддържа изхабена връзка от години и едно себично, безсърдечно животно, което го вее наляво-надясно и го подава на всяка, която поеме. Този жалък индивид от мъжки пол е наясно, че те наранява, повярвай ми. Със съвсем чиста съвест ходи по срещи, а после се връща при теб. Не се заблуждавай, че когато чука на вратата ти, то е от няква гузна съвест или пък голяма любов и той, видиш ли, сгафил е, ама кво пък, всички правим грешки, той си я е осъзнал и се е върнал, щото ти си единствения смисъл на живота му. ГРЕШКА! Нещастникът се връща отново и отново при теб, защото знае, че независимо какви помии сътвори, в края на вечерта ти отново ще си там, отново ще отвориш вратата и ще го чакаш с отворени обятия. Мъжките клетви за обич често са лъжовни, но пък когато ти каже, че не те обича - няма защо да се съмняваш, че е така. Приеми, че това не е любов. Той не те обича, не те желае, не те иска по какъвто и да било начин. Ти си там, той се връща там само защото си му удобна, лесна, приятна, защото винаги си там на негово разположение, когато на него му е изгодно. Я сега се замисли колко пъти той е бил насреща, когато ти си имала нужда от него? Ама честно отговори, поне пред себе си. Успяват ли да се събират пъти, колкото поне пръстите на едната ти ръка, или и толкова няма?

Не изглеждаш глупаво момиче, но си ужасно заблудена в момента. Влюбена си и това ти пречи да погледнеш реално на нещата. Знам, че няма да послушаш нито мен, нито кой да е тук, навярно не си послушала и предупрежденията на семейството и приятелите си. Вярно е, че си струва да се бориш за една любов със зъби и нокти, че хората не разбират и не бива да се осланяш на хорското мнение, обаче... Приеми, че има хора с по-голям опит от твоя. Хора, които вече са минали по този път. Иска ти се твоята история да е различна и да има хепиенд, обаче тя няма да има. Това не е човекът за теб, не е любовта, която търсиш.
    Пращай го по живо, по здраво тоя пън и си намери свестен мъж(въпреки, че е направо мъка в тая държава).

^
    точно и ясно
    жалко, че нямаше кой да ми го каже и на мен това. Но като се замисля, и да ми го бяха казали на време, нямаше да им повярвам на хората.
    Оттук насетне следва вътрешната ти борба - да се убедиш, че този човек наистина е с теб, само защото знае, че ти ще си там за него. Той не те обича, но знае, че си му в кърпа вързана - и за секс, и за компания, и за изслушване, и за каквото и да било. И в момента, в който има по-интересна оферта, ще те изхвърли като мръсна котка.

Супер фен Аватара на NambyPamby
    На мен ми го казваха и пак нямаше полза.
    И вътрешната борба все още продължава, периодично губя битката, после пак възвръщам позиции, после стигам пак до дъното и копая и под него. Няма пълно щастие, както се казва. Понякога няма изобщо никакво.
    Била съм и продължавам да съм в позицията на авторката, затова знам какво й е. Знам и че много хора й наливат в канчето същите неща, които и ние и говорим тук, обаче тя накрая пак ще послуша сърцето си и ще се върне там, където не е желана.
    Обичаш ли, залагаш сърцето си на карта, тва е положението. И не само сърцето, ами всичко - достойнство, гордост, чест, всичко заминава в помийната яма, ако не се усетиш о време, а след време и ти самия попадаш там.
    Затова само ебанЬе и никви лигавщини, че после няма измъкване.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    NambyPamby... писала си уникално точни мнения, но това определено е най-хубавото ти мнение, което аз съм чела. По-точно никой не може да ти го каже, авторке. Дори няма да се хабя да добавям какво да е. Това е.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си