- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Тема: ДНЕВНИК: Как се чувствате vol. 25
Не бе, просто споменаваме, че е жалко да си търсиш оправдание... защото има една максима: "който иска, търси начини, който не иска, търси причини."
Не искаш да учиш английски - окей, твое право е.
Наше право е да изказваме мнение.
Пак казвам пред никой не се оправдавам.И може би не е като да не искам, а просто може да имам минимален или пък никакъв стимул поради причини,които нямам желание да споделям.А така просто не става.Мога да ти дам и пример с предметите в училище.Веднъж много се бях отпуснал по Биология и специално Анатомия,която ми е от любимите и накрая на срока изкарах някъде 4.Това ме жегна много яко,че точно по този предмет съм се представил толкова зле и това така ме амбицира,че вторият срок изкарах пълна шестица и даже учителят ме изпита за 6 за годината,защото виждаше старанието ми.Изкарах си я без проблем.Химия или математика и особено органична Химия.Таванът ми беше 4.
Зубках,защото трябваше, а не защото имах кой знае какво желание.Просто за да не ми пишат двойки.И какво? Накрая с изплезен език връзвах от 3 до 4. Пък за Геометрията да не говорим.Та схващаш ли приликата?
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!