- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- ИУ Варна
Както казваше един асистент - тия дето идват от икономически гимназии, се оказват най-проблемни![]()
n00bs
Повечето не им е целта да се реализират в тая сфера, дето се вика учат за безработни.
От една от "елитните" специалности които завършиха почти никой не се занимава с нещо по специалността си.
Просто в икономическите университети доминират тия, които гледат да им е лесно, да имат някаква кирлива диплома, а който не знае какво да учи учи икономика. Отиват само за студентския живот, или "за да учат и да не работят", или за да ходят по бригади.
И е пълно с кандидатстуденти, и почти всички завършват, а работа няма много, на тая държава не и трябват толкова икономисти.
Просто ако не си човек, който икономиката да му е в кръвта, по-добре си губи времето с нещо друго.
Вече стана досадно с това как всеки учи я маркетинг, я финанси, я PR и не знам си какво.
Не че съм хейтър към икономистите, но е разочароваща цялата работа.
Повечето от другите специалности не са по-перспективни де, но се замислете толкова ли няма нещо друго което да ви се учи/работи, малко са тукашните фирми от западен модел на които да им трябва такъв персонал.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Математиката не е страшна, учат се прости неща, които човек просто трябва да прочете и упражни.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Нищо лично и не че съм добър с математиката, но хора с твоето мислене не трябва да бъдат студенти(то половината университети са за закриване де).
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Аз пък съм на мнение, че няма как да имаш "правилно" мислене за университета, преди да си влязъл, защото прекалено малко ти се показва от това, което трябва да очакваш.
Ако никой не си прави труда да те възпита на воля, на самостоятелност, да те запознае с науките и професиите, да ти изтълкува значението им, да ти вдигне летвата на усилията и да ти обясни къде точно се помества всичко това в живота, то надали до 18-19 годишна възраст ще успееш да го установиш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Защото малко са хората,които знаят какво точно искат да учат на 18 годишна възраст, а икономиката е обща и разгърната наука, можеш да работиш на много места и фирми. Докато , ако учиш някоя тясна специалност... няма измъкване. Или например агроном. Кой знае на кой ще слугуваш в някое забило село. Казвам ,,забило село'', защото желаната работа на агрономите на други подобни професии - няма нищо общо както седи положението в реалните днешни условия.
Математиката в тоя университет е като за бавноразвиващи. Микрото и макрото са цедките на първия семестър, но се научават. Страшното е, че имам колеги (повечето), които все още хал хабер си нямат от основни икономически неща и въобще не знаят къде се намират. А тея от икономическите гимназии обикновено са най-големите таланти. Първия семестър дръпват, защото другите гледат като гърмени зайци, но после става точно обратното, а все се опитват да се покажат колко са го учили това преди и колко го знаят, а накрая осират нещо супер просто винаги и изцепват някоя максимална простотия.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Завършващите могат да работят много неща. По принцип мн даскали имат фирми и тия с добър успех, ги прилапват към тях.
n00bs
най-вече бармани и сервитьорки :Д
Кадърните хора си намират добри работни места.
Кога ще разберете, че не университета е важен?
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Искам да питам за курсовет за ibt TOEFL там преподават ли учите ли от анлгия и въобще от чужбина на мен ми предстои да ги карам вув винса
Valentin
Искам да питам за курсовет за ibt TOEFL там преподават ли учите ли от анлгия и въобще от чужбина на мен ми предстои да ги карам във винса
Valentin
yeah babe.
При нас верно приемат сульо и пульо. Но после въпросните таланти не си намират работа поради некадърността си и стават оплакваните "висшисти-чистачи". Университетът е важен когато учиш например в Оксфорд и едрите риби от бизнеса ти предават лично, ти им правиш впечатление и след завършване те наемат, или се организират срещи с тях. Иначе икономиката навсякъде е една и съща, както и начинът на преподаване - от теб си зависи какво ще научиш. Това не ти е детска градина, не ти наливат с фунията в главата.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Нямаш идея каква част от икономистите са некадърни и глупави.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
То и във винса има такива, които могат да те забележат и вземат на работа.
n00bs
Факт.
Но в университетите от класата на Оксфорд са наистина едрите риби.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
ЗнамДето на лекции ходят само по двама, трима. Да, навсякъде е така . А това за забелязването е малко прехвърлено. Ако не те забележат, тогава какво? И мислите ли,че ако доцентите имат такива такива връзки - ще са преподаватели? Аз им се чудя. Благотворителна кауза ли правят?
Та процентът завършили умни студенти, които не могат да си намерят работа по специалността си - също не е малък.
Как благотворителна кауза, бе, ти знаеш ли колко пари вземат?![]()
За кадърен икономист работа винаги ще се намери.Тези, които не могат да си намерят работа, главно са били учещите наизуст в университета и плачещите за 5тици.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
и работодателите те питат как си учил? Всъщност това е,че университета бълва хиляди, милиарди хора на пазара. Всички започват да търсят работа и да пускат обяви, а местата не са много. Искат години стаж и опит. Особено за мениджмътските позиции, там без връзки -нищо.