- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- ИУ Варна
Така. Маркетинг, мениджмънт, икономика на недвижимата и на индустрията са бакалаври. Мио също - това е моята специалност. Първите 3 семестъра всички (освен информатика мисля) учат едно и също с много малки разлики. В първи курс цедката са микро и макро, на тях късат около половината от хората, но така трябва, даже и повече, защото има ебати некадърните същества. Математиката се взема безпроблемно. То това не е математика. Информатиката също е доста лесна, уърд, ексел и в някои специалности аксес - това е елементарно. Втория семестър имаш теория на управлението, основи на правото, макро и избираем предмет. Езици можеш да запишеш или нула (да не запишеш), или един, или два. Ако си мио, съветът ми би бил да запишеш, защото нашата специалност е главно езици и международна икономика. Трети семестър имаш статистика, основи на счетоводството, финанси, маркетинг и избираем предмет и 3ти семестър е най-тежкият, поне аз така знам. В четвъртия семестър вече започват да навлизат специалните предмети и става по-интересно.
С точки сме, да. 40 точки текущ контрол, който асистентът на упражнение разпределя както намери за добре и 60 точки от изпита, който е в различен формат в зависимост от предмета. 45 точки са за 3 (бяха 50 миналата година), 87 са за 6.
Преподаватели има свестни, има тук-таме и обичайните черни овце, зависи на кого попаднеш. Зависи и какво очакваш от преподавателите си, не можеш да изиксваш да ти подаряват точки, ако не си ги заслужил, както и да се държат с теб като майки, бащи, приятели. Има добри преподаватели, има строги, които пак преподават добре, ако си сериозен - изкарваш, има и откровени боклуци, но са рядкост.
Глупаво е да се сравнява икономически с технически университет, сравнение на два икономически има логика, но не и това.
В колежа се учи повече практика, имат някакви готварства мисля и подобни.Не е много оферта според мен.
Ако имате някакви въпроси, заповядайте.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more