.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 90

Тема: ИУ Варна

Не на език а на дисциплини като математика,микроикономика и имформатика.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от sun_princess Виж мнението
    т.е първи курс, първи семестър с нищо и никаквите три предмета, сред които и "информатиката", в която се изучава частично MS Office? На това ли ви късат вече?
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Ами някой учат различни неща от другите,например учат и за компютрите не само office.При едни изпита е като тест на други само 4 въпроси по който да се пише.При всеки доцент е различно.Някои учат и Access.
    Последно редактирано от sun_princess : 03-14-2013 на 06:40

Мега фен Аватара на Chacho
    Той Аксеса е част от Офиса.

Тва ми напомня на един случай, когато ходих до една книжарница. Гледам някъв супер дебел учебник "Бизнес информатика". Викам ебати якото, малко икономически алгоритми, сигурно има интересна математика в нея, примери с полезен код. Отварям и гледам "MS Office" и някви обяснения как да си цъкнеш левия бутон на мишката.

Не знам за какво влизате в ИУ-та, като ви се припикава от математика.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Не е проблем само това,късат наред без да им пука.От моята група тоес от 30 човека останаха 24 при положение ,че имаше хора и от икономическа гимназия а иначе се учи Word,Ecxel,Access при някои се учи само access не при всички,зависи от доцента.Четох във facebook групата им ,че едно момиче или момче 2-ри курс имало на изпит някъде към 50-60 точки и доцента писал 2
    Последно редактирано от sun_princess : 03-14-2013 на 09:50

Мега фен Аватара на Chacho
    Честно казано, където и да отидеш, ситуацията ще е поне такава. Късат, навсякъде. При нас късат около двойно повече.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Така. Маркетинг, мениджмънт, икономика на недвижимата и на индустрията са бакалаври. Мио също - това е моята специалност. Първите 3 семестъра всички (освен информатика мисля) учат едно и също с много малки разлики. В първи курс цедката са микро и макро, на тях късат около половината от хората, но така трябва, даже и повече, защото има ебати некадърните същества. Математиката се взема безпроблемно. То това не е математика. Информатиката също е доста лесна, уърд, ексел и в някои специалности аксес - това е елементарно. Втория семестър имаш теория на управлението, основи на правото, макро и избираем предмет. Езици можеш да запишеш или нула (да не запишеш), или един, или два. Ако си мио, съветът ми би бил да запишеш, защото нашата специалност е главно езици и международна икономика. Трети семестър имаш статистика, основи на счетоводството, финанси, маркетинг и избираем предмет и 3ти семестър е най-тежкият, поне аз така знам. В четвъртия семестър вече започват да навлизат специалните предмети и става по-интересно.
    С точки сме, да. 40 точки текущ контрол, който асистентът на упражнение разпределя както намери за добре и 60 точки от изпита, който е в различен формат в зависимост от предмета. 45 точки са за 3 (бяха 50 миналата година), 87 са за 6.
    Преподаватели има свестни, има тук-таме и обичайните черни овце, зависи на кого попаднеш. Зависи и какво очакваш от преподавателите си, не можеш да изиксваш да ти подаряват точки, ако не си ги заслужил, както и да се държат с теб като майки, бащи, приятели. Има добри преподаватели, има строги, които пак преподават добре, ако си сериозен - изкарваш, има и откровени боклуци, но са рядкост.
    Глупаво е да се сравнява икономически с технически университет, сравнение на два икономически има логика, но не и това.
    В колежа се учи повече практика, имат някакви готварства мисля и подобни. Не е много оферта според мен.
    Ако имате някакви въпроси, заповядайте.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Абсолютно вярно! Съгласна съм с теб!

До авторката на темата и всички кандидат-студенти : Преди да кандидатстваш първо много добре си помисли, Какво искаш да работиш след като завършиш? , В каква сфера? Потърси обяви в сайтовете, които предлагат работа и разгледай какви умения и образование се изискват за желаната от теб длъжност! Мисли в перспектива. Отогвори си на въпроса , защо искам да уча висше? Ако е само, защото майка ти е казала, че трябва да учиш - няма смисъл! Ако е защото нямаш какво друго да правиш 4 години- няма смисъл! Имаш ли желание, навсякъде ще ти е лесно и от теб зависи за извлечеш максикума от обучението си!
    Успех на всички! Следвайте мечтите си, защото само ако правите нещо с желание, ще постигнете успехи! )

........................
    http://www.facebook.com/#!/pages/%D0...34121423392000
    СВЕЖИ ИДЕИ ЗА ТВОЯ БАЛ!

Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    В колежа се учи повече практика, имат някакви готварства мисля и подобни. Не е много оферта според мен.
    За практиката е така, да, но за готвенето не съм сигурна. Може би в МХР има, но за МТ и МСВ не мисля...

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu Виж мнението
    Ужасни впечатления имам от този университет от приказките на доста хора..
    И аз съм на това мнение!!! Поне 5ма човека се сещам ( може и повече да са ), които са ги принудили да прекъснат поради абсурдни причини. В много случай нямаш право дори на ликвидация ...
    Докато в ТУ например имаме за всеки изпит по 3 опита - редовна дата, поправителна и ликвидация, имаш право да влачиш 3 изпита независимо от кой курс и семестър колкото си искаш. Имаш и правото да си развалиш някоя оценка, и да се явиш на изпит с цел повишаването и. Имаме даже и специалност която е до накъде близа с икономиката - социален мениджмънт. Аз уча тази спец. и съм много доволна от катедрата преподаватели, и материята като цяло. А и няма висша математика

minzz не съм убедена, затова казах, че не знам със сигурност.
    DragonLady за да те скъсат на 3 изпита от една сесия, за мен трябва да си ебати некадърника. Има кофти преподаватели, при които не се взема от първи път изпит, но няма как да ти се паднат трима такива за един семестър. Три поправки са си лично твой пропуск и никой не ти е виновен, че не си си седнал малко от малко на дупето.
    В ИУ-Варна вземането на изпити е следното:
    изпитна сесия : януари или юни - след семестъра
    поправки - около две седмици след сесията в продължение на два дни - имате право на ТРИ поправки, които НЕ СА от един семестър, тоест единият две, другият една максимум
    ликвидации - септември преди началото на годината - имате право или както поправките на 2;1 от семестрите, или по една на семестър
    условен изпит - записва се условно следващата година и се взема изпита по време на годината - например скъсани сте на изпит от първи курс, не вземате ликвидацията, записвате втори курс и имате ДВА опита да вземете тоя изпит по време на втори курс - имате право на ДВЕ явявания по ЕДИН предмет на година!
    Ако имате три поправки в един семестър обикновено - прекъсвате; или ако имате повече от допустимия брой ликвидации и повече от един условен, но най-много презаписват заради три поправки. После започват едни молби до ректора как трябвало да ги допусне до изпит и как те имали права, които молби не се уважават обикновено.
    Ще ми отговориш ли с тоя социален мениджмънт като каква би могла да работиш? Освен това аз лично мисля, че това вашето влачене на изпити до немай къде е прекалено. Познавам хора в 4 курс с невзет изпит от 1ви - такива при нас ги няма. Освен това оправданието да учиш нещо, защото "няма висша математика" не е сериозно. А и математиката, която наричаш "висша" вероятно не е нещо сложно, аз съм учила почти всичко в училище, което вземахме в университета, само освен интегралите, но те ако разбираш производните, разбираш и тях.
    От ТУ познавам момче само с 6тици, който никога не ми е казвал колко ТУ е по-добър от ИУ, познавам и некадърници с изпити от 1ви курс на опашката, които се бият в гърдите колко ТУ е по-добрият избор. База за сравнение няма между технически и икономически!
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Варна
    JoLLiE92 Мене на нито един изпит не са ме късали, все от първият път съм си ги вземала, така че не спадам към графата некадърници И никой не ти говори да те скъсат на 3 изпита в една сесия. Както и сама каза има разни гадове дето те късат за няма си и нищо, е като ти се паднат 3ма такива, или 1 по два-три предмета какво правиш? Прекъсваш заради нечии лични "симпатии" към теб? Поне по тоя начин имаш шанса да си продължиш образованието, а не да си принуден да прекъснеш, и да даваш още пари за възстановяване студенстки права и тн. таксички.
    И да ще ти отговоря с тоя социален мениджмънт какво мога да работя. Мога да работя във всякакъв тип администрация, освен към социалните и неправителствените организации. Не го вярвах и аз това за администрацията, но лятото с очите си го видях и се убедих, че наистина е така.
    Колкото до това дали съм записала, защото няма математика, не не е заради това. Записах защото исках да продължа икономиката, която учих от гимназията, но не исках в ИУ, поради факта, че всичкото измет от моето училище отиде там, а от тея хора гледам да стоя максимално далече. Разбрах, че няма математика, чак след като се бях записала в университета. И определено тоя факт ми спести доста излишни главоболия.

Мен ме скъсаха за няма и нищо последната сесия, но си го взех на поправката и беше само един. Защото аз реално си уча, просто от притеснение съм направила някаква грешка, която титулярът преценил, че е особено груба, иначе и други я бяха допуснали, но като им проверява асистентката не бяха чак скъсани. С една поправка не прекъсваш, прекъсваш с три. Аз съм такава, че ако не ме кефи някой преподавател особено много, държа да го разбере и бях на поправка миналия втори семестър пак заради това, но си взех изпита. По-точно аз поисках поправка, защото ми беше писал 3 на редовния, а знаех за поне 5. Но това е един на семестър - в някои случаи и един няма. Тоя семестър всичките са ми доста приятни хора. И пари за възстановяване на студентски права НЕ СЕ дават - ако се наложи, презаписваш годината без да плащаш семестриалните такси наново.
    Аз не съм ти виновна, че изметта от училището ти е в ИУ, има доста некачествени хора в зависимост от това коя специалност си, в моята група, моята специалност и моя поток почти няма такива ограничени личности, защото не сме влезли с бал 12, сформиран от подарените 3ки в селското СОУ. Не казвам, че се влиза особено трудно, но олигофрените са в специалностите с нисък бал.
    А колкото до социалния мениджмънт, аз исках да уча психология в софийския - не някакви измислени специалности, а психология, но майка ми забрани, защото след това няма да стана психолог най-вероятно, а ще работя в дом за деца с проблеми и ще ми плащат 300лв на месец. Което за теб е единствената алтернатива, ти го съзнаваш и пак си записала това? Странно. Не знам, в ТУ има две специалности, които няма грам смисъл от тях, това е едната, другата е Индустриален мениджмънт.
    Омръзнало ми е да ми обясняват за ТУ колко е велик, момичето пита за ИКОНОМИЧЕСКИ университети, ако се включи някой от УНСС, ПУ или каквото и да е друго, в което учи икономическа специалност, да споделя. Но това чесане на езика, което ти правиш, е малко безсмислено. Особено че почти цялата ти информация за ИУ е грешна.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Варна
    JoLLiE92 целият тоя безсмислен и тъп спор го започна ти, а не аз, така че нендей ми твърдя, че аз си чеша езика.
    И специалността си е много хубава, иначе нямаше да е една от тези, за които приемаха с най-високите балове. Даже 2 мой колежки ги наградиха за един от най-високите балове за годината. Та при това положение а направи си сметката, дали са приемали с мизерни балове. При нас бал под 19 нямаше Пак ти казвам реализация има и извън социалните сфери, но намирам смисъл да навлизам в подробности, след като ти си знаеш своето, и си повтаряш само него.
    И в ИУ бях кандидатствала и ме приеха, но не записах. Беше ми като резервен план ако не стане в ТУ.
    Иначе и на мен ми е омръзнали да ми обясняват как ИУ бил велик, и там бил уж елита на Варна, ама на все се намира по някой навитак, че е най, да ми се обяснява по сто часа глупости.
    Последно редактирано от DragonLady : 03-15-2013 на 12:29

Казах ти десет пъти да не сравняваш икономически с технически университет.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Варна
    Казах ти десет пъти да не сравняваш икономически с технически университет.
    Като го напишете това "казах ти" най ви обичам.
    Никой на никого, нищо не може да казва, след като дори не се познават лично.

Аз съм 2 курс в ИУ Варна спец. Маркетинг. Наистина изпитите не са леки, но пък не е и чак толкова невъзможно да се вземат. Аз например не съм късана досега. Всеки предмет зависи от преподавателя, естествено. Досега не съм попадала на преподаватели, които те късат просто така, дори да си написал всичко, но други колеги се оплакват от това. Дори са ми давали точки бонус, ако съм между две оценки. Не мога да кажа,че съм ощетявана.
    Към въпроса на темата за специалностите аз бих те насочила към Маркетинг, Мио, Мениджмънт, Информатика...Финанси и Счетоводство са хубави специалности и се считат за най - престижни, но при тях се изисква повече, обикновено се падат по - взискателни преподаватели, изпитите са по - трудни и е доста учене. Ако това не те притеснява, тези специалности са за теб.
    Като цяло университетът е добър, има готини и добре обясняващи асистенти (не всички обаче), има доста възможности за практики, прожектират филми, провеждат се спортни състезания, студентски сесии, обновена е спортната зала и библиотеката, има кариерен център, който предлага стажове и постоянна работа и се организират различни събития в университета.
    Последно редактирано от sunnybebs : 04-11-2013 на 16:20

Мега фен
    тоя мениджмънт си го наврете у гЪза както и другите специалности
    Последно редактирано от klimatronik : 04-12-2013 на 06:48

Мега фен Аватара на Cucko0
    Град
    там, където свършва небето
    имам малко въпросче ..изправена съм пред дилема ,а не остана време .Колебая се м/у Икономика на недвижимата собственост в ИУ или Застраховане и социално дело в Стопанска Академия "Д.А.Ценов"..харесвам и двете специалности и не мога да реша ..та ,ако някой може да ми даде някакви насоки ще съм много благодарна
    Hostis Honori Invidia

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Ако искаш "Авеню", "Плаза", ходи във Варна. Аз не съм чул някой да е останал доволен от образованието във винс-а.
    n00bs

Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от sun_princess Виж мнението
    като човек, седнал да учи само 1ви курс, тия дисциплини дето си ги избройла, са елементарни
    математиката половината я бях учил в даскало, интегралите ги научих във винс-а, а права в равнината се научих сам за около 2 часа (не ходих мн на упражнения, бяха в 7:30)

иМформатиката е също елеменетарна, нищо че даскалите са минали покрай нея, направо са си я заобиколили, особено "хакер" Петко, който вика Годзила и уиндос (няма да коментирам и учебника, че там нещата са още по-зле)

микроикономиката - аз имах мн добри даскали, определено научих нещо

Иначе една голяма част от даскалите се държи така все едно ако завършиш, веднага ще им вземеш хляба. Иначе има и точни примерно в 4-ти курс един влезе и каза който е скъсан на 2 изпита да вдигне ръка (ако ги скъсат и на 3-ти трябваше да прекъснат). Или не ти стига 1 точка за по-висока оценка и ти я даваха, а ако са 2, ти задаваха някакъв въпрос. Говоря основно за специалност СК, аз имам само държавен вече така или иначе. Ама магистратура ако реша да записвам, едва ли ще е там.
    n00bs

Якуза, няма как да са доволни, при положение, че 90% от учещите не знаят какво учат и учат единствено за да имат някакво висше образование, без да ги влече това което учат или да смятат някой ден да работят това за което учат, пример мога да дам с теб.
    Та Сисе, зависи какво имаш желание да работиш след като завършиш. Дали да седиш по цял ден затворена в офис и да чакаш някой да дойде и да му направиш застраховка, има и такива които обикалят и предлагат застраховки, но това им е просто като допълнителна работа и са на процент, ако намерят някой случайно да се застрахова и така... Или да работиш отново в офис, но като брокерка (предполагам точно това се работи след тази специалност) и да излизаш от офиса, да обикаляш апартаменти, къщи, вили и т.н. да контактуваш с чужденци, и да получаваш процент от всяка сделка която осъществиш, този процент може и да е 1, но сумите там вече са многократно по-големи от тези при застраховането.
    Ако бях на твое място и трябваше да избирам между двете, бих избрал икономика на недвижимата собственост, понеже работата е по-динамична, заплащането е по-добро и тепърва пазара на имоти ще се развива...
    Та въпроса не е само какво да учиш, а трябва да знаеш какво искаш да работиш след това.
    Аз като знам, че сега едвам издържаш няколко часа в офис сама, не си те представям да работиш нещо подобно след завършване...
    "Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
    Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!

Мишинка
    BrainDamage

Град
    Niggaland
    От моята група имаше едно 10 човека, които идваха от подобни гимназии и знаеха какво искат, но не останаха доволни.(Всички са с успех над 5.50) Те мн хора си мислят, че отиват с целта да учат, ама като ги хване живота и до там. Както казах и е една др тема - тия които са най-ограничвани от семейството си, западат най-много.
    Ти и сега може да си брокер, аз имам познати които се занимават с това, без да имат образование. Ако си мислите, че завършвате специалност Х и после почвате веднага да се занимавате с нея, не е така.
    n00bs

Е то много неща могат да се работят без специално образование, но друго си е като го имаш и знаеш наистина какво правиш, по този начин се издигаш много по-бързо, получаваш по-добри пари и т.н. А и не съм казал, че ще започне веднага да работи по специалността, може да започне и преди да завърши, стига да има желание за по-добро развитие, може и да завърши и да започне някаква друга работа и някой ден да започне това което е завършила в университета.
    Зависи от всеки човек какво желание има за развитие, колко е амбициозен и т.н.
    "Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
    Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!

Мишинка
    BrainDamage

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    мениджмънт, икономика, микро и макро, математиката, информатиката, основи на правото, макро и избираем предмет, статистика, основи на счетоводството, финанси, маркетинг
    лол
    аз тези предмети съм ги учила в 9 и 10 кл и не само основи и доста по-задълбочено
    звучи ми, че ще ми бъде доста лесно, ако реша да кандидатствам там, освен математикатаа

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си