- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Приятелят ми ме има за своя собственост
Здравейте, приятели!
Имам си приятел вече от 3 години. Проблемът е,че той ме има за своя собственост и това до някаква степен ме дразни. Постоянно иска да ми казва как да се обличам, какво да нося, какво да правя, постоянно ме следи къде съм, ревнува ме ужасно много, а знам, че ме обича наистина много. Доказвал ми го е милиони пъти за тези 3 години. Аз него също много го обичам, но просто не мога така. Аз най-много мразя някой да ме командва. Казвала съм му го много пъти да престане да казва: “Не може да си го купиш това, прекалено късо е или прекалено разголено.” Писна ми наистина Моля Ви, кажете ми какво да правя. Обичам го много, той мене също, имаме планове за в бъдеше и т. н., но искам да престане с тези работи.
Командва те, защото така си го научила, ти си му позволила да ти се налага и да ти казва какв да правиш. Поговори с него, кажи му как се чувстваш, че не можеш така. В крайна сметка той ти е приятел, не родител. Ако не стане с приказки, просто му покажи, че и ти си имаш мнение за нещата, рано или късно той ще свикне...или ще се разделите.
Е, явно можеш да го търпиш 3 години, минало е времето да го променяш.
Опитай с разговор, обесни му как се чувстваш(това, което написа тук), но не ми се вярва да има ефект - малко е късничко за това.
П.П: Защо пазаруваш с него?!
П.П.2: Не че нещо, ама и аз(ако бях момче) не бих желала гаджето ми да се облича като тея от магистралата, а като казваш "прекалено разголено, прекалено късо", точно това си представям. Може би това е градивна критика изказана по неправилен начин.
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 02-21-2013 на 15:40
Тогава му покажи, че не си негова собственост и че какъвто и да ти е, и независимо от това колко време сте заедно - няма право да си налага мнението.
ужасако тва, че ти казва какво да обличаш ти е най-големия проблем, по-добре да замълча.
относно ревността и тва къде и кво правиш, почни и ти, да види как се чувстваш.
dgdg
облечи се един път като монахиня само за да му видиш изражението ама гледай да е доста зле. Аз такъв експеримент бих си направила щом не разбира от дума.
[img] http://4.bp.blogspot.com/_9XjzP3JBrG...0/Paramore.jpg [/img]
Don't wanna hear your sad songs
I don't wanna feel your pain
When you swear it's all my fault
'Cause you know we're not the same
No, we're not the same, oh, we're not the same
Правиш каквото си искаш и го оставяш да си мрънка. Трябва да му е ясно, че така стоят нещата. Няма какво да направи. Както казаха, ти си го разглезила и си му играла по свирката, затова ти се е качил на главата.
Да-да, надявай се, че може да се промени само заради теб. Ще има да хабиш нерви, но човека няма как да го промениш. Вариантите са да се примириш с положението или да му биеш шута.
Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
* http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=398724 *
+.. ако според това ти казва само как да се обличаш - ами извинявай с правото си е.. никой не иска всеки да може да види на гаджето му атрибутите,щото с тия дрешки по една педя точно всичко се вижда... ако е за друго като ''тая тениска не ми харесва на мен,няма да си я взимаш '' или ''вземи си синята,не жълтата'' е за това вече не... казваш му,че и ти имаш мнение и че на теб другото повече ти харесва,че няма той да го носи и си го купуваш.. след като си го купиш няма какво да направи..
Както казаха, опитай се да му обясниш, че нещата не могат да продължават така. От личен опит ти казвам, че ако това продължи в един момент ще почувстваш, че те задушава и рано или късно ще го оставиш..
е пък настояваш си за твоето без да се примиряваш и толкова
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.