- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Приятелят ми иска мотор???
Всъщност е и така и не баш така.Предполагам знаеш,че тарантулите са си отровни.Или поне повечето.не знам.Аз лично изпитвам някаква паника от насекоми и съм държал само зашеметени мравки.Веднъж като баща ми ме кара да нося майски бръмбър щях да откача да ми лази в ръката.А взривовете малки и големи предполагам знаеш от какво се получават-химия.И те могат да отнемат животи.
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
^ могат,но пак са различни неща ... не можеш да сравняваш страх от нещо ( животно примерно) със страх за човешки живот и то някой,който ти е толкова близък
След като мисли за пистов мотор (и се предполага,че има или ще изкара книжка за такъв) едва ли родителите му ще могат да кажат нещо по въпроса.
Авторке,приятеля ти може да кара всякак,но ако има поне малко сиво вещество след като си купи мотор ще му дойде акъла.Знаеш ли,колко приятели имам,които си накупиха мотори,че някои и по два - над 10,а сега само двама-трима продължават да карат.Голяма част от момчетата се отказаха от моторите си точно заради момента,в който може да се качат ядосани на тях и да не доживеят до следващия ден.
Никой не е застрахован от най-лошото,без значение дали кара кола,колело или мотор.
Между другото като гледам не обичаш приятеля си щом си готова да го напуснеш за да не страдаш ... Все пак ако ти пука за него,разделите се и му се случи нещо (недай си Боже) едва ли няма да страдаш?!
И спрете с тия обяснения как може да умре при катастрофа с мотор!!!Аз съм се возила по 200км.,че и отгоре на пистов мотор и до ся инцидент (за щастие) не е имало,за сметка на това пък съм виждала 4 сериозни катастрофи с кола и трагичен край за участниците ... Всичко си е строго индивидуално и това,че някой някога е починал при катастрофа с мотор ВЪОБЩЕ не означава,че и при нейния ще се случи![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Защо се правиш на неразбираща и ме караш да защитавам мотористите при положение,че хич не си падам по подобни екстремности
мотор- може да стане инцидент и евентуално това да дведе до смърт
отровен паяк или друго насекомо-има толкова отровни,че отровата им може да доведе от временна парализа до смъртта на човек
химически съединения- някои образуват отровни продукти, а други при невнимание могат да експлоадират,което пак може да доведе до смърт.
Та в случая къде е разликата.Единствено в репотацията на моторите,защото могат да се движат с голяма скорост сред трафика и с на две гуми.
Това го правехме като малки.Пред външната порта имаше един мравуняк и през лятото излизаха много мравки и ние ги удряхме да започнат да ходят като пияни и да не бягат и ги слагахме в буркани.Ловехме си червеи и пеперуди. Също ги давахме на мравките и гледахме как ги ядът.Зли хлапета сме били.Добрите стари временаВсъщност да е било преди 4-5 години си носехме секира в гората и видяхме едно около 10-15 сантиметрово змийче.Ударихме го в главата и почти му падна.После един го застреля с въздушна пушка,ходих си си с него като гривна,плашихме момичета и накрая го запалихме и пак се гърчеше.Всякакви идиотизми сме правели като по-малки.
Последно редактирано от Niakoitam : 02-27-2013 на 11:52
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Компромиси, компромиси и пак компромиси.
Посъветвате я да го накара да намери компромисен вариант и да се откаже момчето от мотора: а тя тогава защо не направи един компромис и не го остави да си го купи?
Наясно съм с факта, че тя се притеснява. И аз бих. Но нямам никакво право да му забранявам да си купува мотор. Просто ще седна и ще поговоря с него доста сериозно. А той, ако не го е грижа за него си, ще го е грижа относно това как ще се чувствам аз. И ще бъде внимателен и отговорен.
Аве ей пикло я помисли дали искаш да е с теб, а не,че на теб не ти отърва той да не си вземе каквото иска... Аре все едно той да ти каже няма да правиш и да си купуваш това,което на теб най-много ти харесва... пуууу аман от егоистки,който си мислят,че светът е техен....
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Niakoitamдруго имах предвид
че при животните това,което зависи от теб е в голяма степен и го няма това увличане за което говорих като си на мотор... няма значение
Много добре разбрах аз...Аз пЪк познавам много хора, които са имали пистаци, вярно - падали са, но не са се убивали. Това за падането е все 1 говорим за порцеланов човек... Ще падне, ще стане - ще знае кЪде е сгрешил. Някой в тоя форум да е карал колело?? А да е падал?? Е - оживяхте ли? Аз знам и за случаи, в които хора се затриват с велосипеди... Хайде сега да не караме и колела!
^ има разлика в процентите.. не случайно хората са казали,че моторите са си опасни ... сравнявате нещата по нелеп начин,не ги слагате равни
Опасни ,опасни те и самолетите са опасни ,и колите но въпреки това ги използваме .
Возила съм се на мотор и изживяването е страхотно. Стига човекът да е отговорен и да мисли с главата си на раменете а не с тази между краката не виждам проблемът .
Вие го изкарахте все едно ще ходи на война.. ;x;x;x
Може да се спъне и да се пребие - е ще му забраниш да се разхожда по улиците ли?!Така де има много по-опасни неща от моторите и при това не са малко. Всичко може да се случи на всеки. Освен да седнеш да изчисляваш теория на вероятностите един на едиколко си души умира при падане с мотор...
Ето ти решение:
Остави го да го купи, викни ме да му го гепя. Радост за теб, радост за мен!
Абе хора! Вижте ги тия пичове сЪстезателите как падат и нищо им няма!! Живот се не дава току-така...
Толкова плоско разсъждавате, че направо ми е смешно. Супераргументи вадите. Можело да го блъсне нещо, както си върви? То било опасно да кара кола? И ако сме се пазили от всичко, трябвало да си стоим вкъщи?!
Проумейте, че:
Освен вниманието, имам някакви леки съмнения (да, това е сарказъм), че при катастрофа с кола има някакъв минимален (отново сарказъм) шанс въздушните възглавници и тон и нещо-2 метал да ти спасят живота.
На въпроса: Правила съм компромис... какъв ти компромис, направо направих каквото искаше в случай с много по-незначителна и (според мен) изцяло в неговата глава опасност, която не застрашаваше живота ми физически.
Така че да, бих пропуснала купуването на мотор.
ПП. Някойтам, понеже сега забелязах, че си се обърнал към мен:
1. Много си далеч от лаборатория, за да говориш за взривяване. Това не ти е 15 век. Ние работим с биологични тъкани. Ще се взривя по време на белтъчен анализ в някой друг живот. Ако трябваше да правя бомбички или да работя с нещо ужасно опасно, щях да откажа и имам пълното право на това.
2. За паяците и змиите. Смъртен случай от паяк (освен, ако не си алергичен) няма в историята. Ако случайно те ухапе боли, но дотам. Всъщност зависи и от паяка. Тези, които гледам в момента не са със силна отрвова. Силна е, колкото ужилване от пчела. Понеже примерът ти все пак заслужава отговор: Радослав има фобия от змии. Аз харесвам змии и бих гледала, но се съобразявам с това, че би му било наистина неприятно и няма да си купувам. Ако поставяте абсолютно всяка глезотия пред спокойствието на близките ви (говорим за случаи, когато наистина нещо би ги тормозило точно, както в случая с мотора или змията), наистина се радвам, че не съм обвързана с някой от вас. Има компромиси и компромиси. Аз мога да убедя приятеля ми, че може да е спокоен за паяците с много статии относно отровата им, като ги държа затворени в терариумите им и той вижда, че опасност няма. Как ще убедиш някого, че да се развяваш с 200км/час по магистралата с един шлем при цялата смъртна статистика е безопасно? Щом истински я тревожи това и би се чувствала изнервена всеки път, когато потегли нанякъде с мотора, аз ако и бях гадже, бих се отказала от точно тази ъъм мечта.
Последно редактирано от SisiStrange : 02-28-2013 на 06:46
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Харесвам моторите, но само на вид и когато някой друг ги кара. Не съм карал, не съм се научил, защото ме е страх. Не мога да съм сигурен в нещо, което няма ламарина, която да ме пази и някаква по-дълга муцуна, която да поеме удара. Имам няколко катастрофи с коли и благодарение на това, че съм обгърнат от ламарина г/д нищо ми нямаше. Но това също не е гаранция. Едно е да се бутнеш някъде с 50-60, а друго е да се натресеш някъде с 160. Плюс това трябва да имаш много години опит, за да си позволяваш да караш с високи скорости. Трябва да чувстваш превозното средство като твое тяло. Имам приятели, които карат от 20 години имам и такива, които карат от 1-2. Имам и приятел, който го бутна кола поради негова грешка, несъобразена скорост и след това беше доста време с патерици. Аз лично не харесвам бързите скорости, а и повече се кефя на колите, бусове, камиони. И все пак ми се вижда крайно глупаво някой да ти казва какво да правиш и да ти опява. Още повече като се предполага, че този някой е по-малък от теб и нищо не знае в дадена сфера. Ако бях на твое място щях да му предложа на вземе по-скромен мотор и да се научи първо качествено. После постепенно да вдига мощността на машината. Имам приятел, който кара от около 10 г и започна с някакъв изкецан скутер, а сега вече е с далеч по-бърза машина, но и знае какво прави. Удоволствие да го гледаш, когато лети с по 200+ км/ч, но не бих се качил при който ще да е, защото просто не си падам по тези работи. Общо взето, когато искаш нещо никой не трябва да те спира и аргумента "тревожа се" не важи, защото си просто някакво гадже, което утре може да бъде заменено.
Последно редактирано от Irti : 02-28-2013 на 06:50
Ако продължаваш така след време може и нова приятелка да поиска.![]()
БХ ми е
Абе хора,толкова отрицателно да гледате на нещата,просто не е истина.Аз също искам да се сдобия с мотор,мечта ми е,и като ви чета коментарите е все едно,че ще си подписвам смъртната присъда.Имам познати с мотори.От тях има такива,които карат с над 100,и да,падали са,блъскали са ги коли,но това всичко си е по тяхна вина.Имам и познат който има мотор 1000 кубика,но никога не вдига повече от 80.Кара от 4 години,няма падане,няма дори ожулване.Всичко е до това какво имаш в главата.Вярно е,че може някой да ти отнеме предимство или да не те види,но това може да се случи на всеки,не само на мотористите.Не знам...ако хората ви слушаха,сигурно нямаше да съществуват мотористи.Майка ми,когато чуе за "моята глупост с моторите" й настръхва косата,и ми се моли да не го правя,но повечето хора не разбират,че има разлика от мотор до мотор.Има пистов мотор и с 50 кубика...Ако приятеля ти до сега не е имал мотор,но може да кара,и се хвърли на голям,да,имаш право да се притесняваш.Но ако момчето си знае границите,и си купи нещо малко докато посвикне,можеш да си в пъти по спокойна.
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !
Няма какво да говорим,моторите са доста по-опасни от колите и това е факт.Искам мотор(в момента нямам средства,обаче наистина искам),обаче това не ми пречи да осъзнавам фактите.Моторите са по-бързи от колите,по-малки и по-маневрени са,което още повече увлича,и са по-нестабилни.В кола имаш седалки,купе около себе си,еърбег,колани.На мотора имаш...каска и поддплатено яке(ако ги сложиш).Та да,моторите не са безопасни,и това не е предубедено мнение,това са факти.И всеки,който иска или има мотор,трябва да е наясно с тях и да ги е приел,за да не се чуди после откъде му е дошло.
А по темата-той като иска мотор,не можеш да му пречиш.Говорете,обясни му,че ще се притесняваш,обаче реално не можеш да го спреш.А и не би трябвало.Ти си му приятелка,не си му майка.
По принцип съм против моторите..защо? Лятото.. градско спирка нямат, карат си с колкото искат и не им пука, в задръстванията минават между колите, което мен доста ме дразни и не им давам път в задръстването. Тва,че е с мотор айде да му правим път да мине най-отпред. Иначе и аз искам мотор, но знам какъв ще съм зад мотора като съм... ще ме засече или издразни някой ще натисна газста до края и кво прайм, затова аз и мотор не. А тва както го каза,че имаш приятел с 1000 кубика иии не вдига повече от 80км/ч. ммммм рядко се вижда, ако е така шапка му свалям![]()
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Не че нещо,но заради такива като теб дори невинни мотористи загиват.Защо трябва да им се засича пътя и да ги притискате ? Това че вие нямате смелостта да се качите на подобен вид машина,не е вина на другите.Така е,признавам,че има мотористи,които наистина прекаляват,карат бясно в града,и катастрофират по тяхна вина.Не отричам.Но какво е виновен в случая моторист,който е попаднал в задръстване и може спокойно да си мине между колите ???
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !