Не се притеснявай за тези изпити. И ние в 8ми клас треперехме за тях, но в крайна сметка се оказа, че всички минаха, независимо от оценките им. При нас в немските паралелки нямаше двойки, само в английските имаше няколко. Преместиха ги от една паралелка в друга. Но мисля, че една тройка съвсем не е трудна за изкарване, още повече че в 8ми клас повечето неща по английски се знаят от песни, филми, интернет.
Далеч не са толкова страшни тези изпити. Нещо като изходно, което правите по всеки предмет, само че тук се провежда в устна форма, а на писмената се обръща повече внимание, отколкото трябва.
Квесторите при нас си бяха учители, които ни преподаваха. Това е голям плюс, защото повечето са в състояние да "подпомогнат" учениците си.
Не знам вече как е, но при нас не се пишеха оценки като например на есето 2, а на теста 5. Даваха се точки. Разбира се, есетата имаха най-голяма тежест. Но ако направиш теста добре, мисля, че ще събереш достатъчно точки за поне тройка/четворка.
Седни си на дупето и почни да учиш. Няма такова нещо като "не мога", има само "не искам" и "мързи ме".