Здравейте! Бих искал да помоля хората на TeenProblem за съвет.
Ето и "проблемът" ми : с приятелката ми сме от 4 месеца , последният месец и нещо сме постоянно на вълна караници.
Обичаме се ! В това спор няма и от двете страни ! Тя казва,че я задушавам когато показвам цялата си любов и казва да го караме малко по-спокойно и бавно. Добре,колкото и да не бях съгласен .. примирих се ,защото я обичам и разбирам. Сега обаче дойде нещо друго - ето пример : Седмица , седмица и нещо сме се видели 1 път като хората (излязохме , всичко беше както си трябва) , но не е ли малко за една такава връзка ? Попитах я дали иска утре да излезем , плановете са и следните : Първо е на училище , второ е на курсове по журналистика , след това е за подарък за рожден ден и всичко това ще го свърши до към 20 : 00 часа , а след това от 00:00 е на дискотека. Попитах я дали ще има нещо против да излезем от 20:00 до към 21:00- 21:15 и тук започна да ми се противи след което аз и обясних , че за седмица сме излезли точно 1 път като хората и , че това не мисля ,че трябва да продължава. След което тя ми каза отново , че я задушавам понякога и , че и идва много , защото е преуморена.. да речем , че и това го приемам , въпреки че не съм много съгласен , защото 1 час да се види с мен , според мен ще си и почине , все пак не я карам да вдига тежести докато е с мен..
Относно дискотеката не мога да отида с нея , поради ред причини.
Така ето и същината - предложих и следния вариант : 3 дена (т.е петък,събота и неделя) да не се чуваме, да не си пишем и да не се виждаме , нито да пишем провокативни статуси във Фейсбук. След което тя ми каза следното :
" Не мога без теб , опитвала съм се да се дистанцирам , но когато усетя липсата ти умирам и веднага искам да съм до теб."
На което аз останах учуден , не точно учуден , но да речем изненадан , защото тя първо иска свобода , а след това ми казва,че не може без мен.
Казах и , че предпочитам и двамата да си дадем някаква малка почивка , защото явно сме "изморени" един от друг.
Не беше никак съгласна , но настоях и се съгласи. Обещах и още , че каквото и да става през тези 3 дни , за нито едно нещо няма да се разсърдя или да направя нещо глупаво. Казах и да си изкара така , все едно няма приятел и да се забавлява на максимум.
Искам компетентни мнения.
Според Вас , добре ли постъпих и какво смятате за ситуацията ни ?
Как според Вас тези проблеми ще намерят своето решение.
РАЗДЯЛАТА НЕ Е ОПЦИЯ !!!
Ще се радвам ако някоИ наистина се заеме отговорно със случая.
Благодаря Ви !