- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Бившите и ревността?
Предпочетох да не разказвам историята си,а като цяло да ви попитам за мнението ви.
Има ли смисъл или по-скоро какъв е смисъла да караш бившия/бившата си да те ревнува?
При сериозните връзки над една година вече знаеш кои неща могат да предизвикат човека отсреща.
Не съм сигурна дали хората го правят,защото още им пука или поради други причини.
И особено чрез фейсбук....ми е най-смешно.
Интересно ми е какво е вашето мнение.
Ако той/тя няма никакви чувства вече кел файда. Но да има не виждам как това да го накараш да ревнува, ще го/я върне при теб. Детинско и безсмислено е според мене.
НЕ! Поне според мен няма смисъл.
Иначе, предполагам, че тези които го правят е за да накарат бивш/а да съжалява, че вече не са заедно. И колко бързо всъщност са си намерили нови ухажори и са "превъзмогнали" раздялата(съответно и са превъзмогнали бившия/та).
Само че, умишлените дейсъвия говорят, че съвсем не е така, а въпросния/та. който/която цели бивш/а да ревнува се ядосва и още ѝ/му пука. Жалко е!
Те си мислят, че изглеждат силни/готини/непукисти, а отстрани погледнато изглеждат жалки.
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 02-22-2013 на 05:57
Смисълът да накараш бившия да ревнува е, че не си го преживял. Никой не приема с лекота да го изоставят.
А има и друго. Сигурна ли си, че той се опитва да те накара да ревнуваш във фейсбук или просто те е преживял, а ти не можеш да го приемеш и считаш това за провокация?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Той е бивш и следователно няма никакъв, абсолютно никакъв смисъл в това да караш някой от миналото ти да ревнува. Щом е бивши - значи е имало защо, независимо кой е сложил края.
Точно за показната изява, която трябва да причини ревност говорех. Авторката е споменала и за фб, което си е жалко и си личи.
Иначе целта е точно да си помисли отсрещния, че си го преодолял, но всъщност е точно обратното и е ясно за всички.
Кой ще тръгне да кара бившия си да ревнува, ако не е умишлено? Вариантите са 2 - или искаш да го накараш да ревнува и правиш всичко възможно, или не ти пука за него, правиш си к'вото си искаш с други, но без да ти пука дали той знае или не, просто не те интересува. Тогава може да е неумишлено предизвикано чувството на ревност.
Но да го караш да ревнува и неумишлено да си събудил/а тези чувства са съвсем различни неща. Не можеш неумишлено да целиш нещо все пак.
Егоистично и егоцентрично е!Въобще нарочно да караш някого да ревнува е детинско.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!