- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Оръжия
Зависи откъде го погледнеш. В една битка на тепих има някакви правила, не е неочаквано и човека не ти иска наистина злото. В реална ситуация последното, за което мислиш, са хватки. Инструктурката по "самозащита за жени" на моя приятелка беше казала точно това: "Това, което ще научите тук може би ще ви е от полза, но при истинско нападение, първо се опитайте да избягате или да омилостивите нападателя по някакъв начин." Та и на мен съвета ми е същия. То няма лошо да си имаш оръжие, най-малкото за свой комфорт, но при всички положения е по-добре първо да се опиташ да се измъкнеш, преди да се правиш на пич и да го налагаш. Шансът да не излезе нищо е много голям, а последствията са плашещи. Не знам какъв е смисълът от пример с Брус Лии. Тук говорим за ученици, които ще ходят един път в седмицата на 1-2 часа тренировка.
Бабата на моя приятелка (да, знам) е била до не отдавна съдебна заседателка. И съм се наслушала на истории. От тях ми се е набило, че да се опиташ максимално кротко да излезеш от опасна ситуация винаги е по-добре. Ако не стане, риск печели, риск губи. Още си спомням разказа за някаква, която послушала модерните съвети и го ритнала в топките. Доколкото разбрах, на процеса изглеждала като абсолютно откачила и нищо чудно спрямо това, което и се е случило после.
/В България (където явно се разиграва ситуацията) повечето момичета са по-малки от мъже на средна възраст. Пък, ако не са, хубаво.Нека опитат ножовете и прочие оръжия. Аз пак не бих разчитала. Един мъж в повечето случаи е по-силен.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()