Цитирай Първоначално написано от Hidayet Виж мнението
В закона има много понятия. Аз уча право, не ми трябва гугъл. Не знам дали си чувал за художника Йордан Опиц, който при НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА бе принуден да убие крадец, който го е нападнал с нож. И какво стана?! Почтен човек, отдаден на изкуството, бе обвинен и евентуално осъден на не знам колко години затвор + солидна сума за семейството на крадеца. Сега ти ми кажи кога тук са се защитавали почтените хора като нас? Няма такъв случай. Тук законът е на страната на престъпниците. Ние трябва или да мълчим или после да си патим.
Значи глей ся , имало ли е опасност за живота му , т.е. бил ли е нападнат рязко Жертвата имала ли е оръжие отговарящо на заплахата Къде пише за нож и оръжие Невъоръжен срещу огнестрелно оръжие , тука няма ли превишаване на предела неизбежната отбрана Дори в щатите не оправдават юмрук срещу куршум

"Иконописецът го предупредил, че ще стреля, но Янчев хукнал да бяга" Къде ти е неизбежната самоотбрана тука Аве къде са ми очилата кьорав съм , не виждам неизбежна самоотбрана , само шматкенска теория от по назад Това значи ли че като ми откраднеш кафето което си оставя на тавана на колата , мога да ти пусна един дабъл тап в тиквата