.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 57
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    @Пантерке,

ще се превърне в анархия , защото родителите й са виновни.
    Аз съм на мнение, че колкото повече свобода му даваш на детето, толкова по-дисциплинирано е. Смисъл, не да го оставиш на улицата и да ходи да чертае магистрали по кафетата, но ако НЕ му забраняваш да ходи на дискотека, когато е на 16, да пуши и пие, ако иска, в ограничени количества , разбира се, ще е много по-добре след като стане на 18,20 и се изнесе от вкъщи.
    Но т.к. на авторката, очевидно всичко й е забранявано (също както и на мен, затова си намирам начини да върша ''непозволените'' неща) затова ще се случи това, ако се изнесе.
    Но все пак докато няма собствено мнение за нещата и си трае като мама й каже няма да спиш в гаджето това ще е положението.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Абе, нашите и до ден днешен мрънкат за глупости, ама като им се противопоставя и няма какво да направят.
    Винаги, когато съм искала нещо, с което те не са съгласни сме спорили на темата, никога не съм си мълчала, за щастие майка ми е разбрана, само баща ми по-строг...все пак има дъщеря.
    Нормално е, ако им играеш по свирката и винаги правиш каквото те искат, страхуваш се от тях и т.н. да те имат за малкото им момиченце! Все пак трябва да им покажеш с нещо, че си пораснала и имаш акъл в главата/знаеш какво правиш/имаш собствено мнение/можеш да се грижиш сама за себе си и т.н...

Ами изнеси се от вас,стани самостоятелна и ще правиш каквото си искаш . Както Ивето каза докато живееш под покрива на родителите си ще се съобразяваш с тях .

Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    докато живееш под покрива на родителите си ще се съобразяваш с тях .
    И те ще се съобразяват с теб! Или поне И те трябва да се съобразяват с теб, все пак са ти родители! Не си им някакъв си странник бродещ из дома... Вие изкарвате взаимоотношението родител-дете, все едно е стока на пазара.

П.П: Майка ѝ не ѝ дава да стой навън след 22 часа, вие за изнасяне говорите...
    Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 02-25-2013 на 11:30

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от xXxPETYAxXx Виж мнението
    Абе, нашите и до ден днешен мрънкат за глупости, ама като им се противопоставя и няма какво да направят.
    разликата виждаш ли я? (между теб и авторката)
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    @Пантерке,

ще се превърне в анархия , защото родителите й са виновни.
    Аз съм на мнение, че колкото повече свобода му даваш на детето, толкова по-дисциплинирано е. Смисъл, не да го оставиш на улицата и да ходи да чертае магистрали по кафетата, но ако НЕ му забраняваш да ходи на дискотека, когато е на 16, да пуши и пие, ако иска, в ограничени количества , разбира се, ще е много по-добре след като стане на 18,20 и се изнесе от вкъщи.
    Но т.к. на авторката, очевидно всичко й е забранявано (също както и на мен, затова си намирам начини да върша ''непозволените'' неща) затова ще се случи това, ако се изнесе.
    Но все пак докато няма собствено мнение за нещата и си трае като мама й каже няма да спиш в гаджето това ще е положението.
    И това е, защото до голяма степен го правим нарочно, напук на забраните и караниците. Докато, ако бяха казали обратното, нямаше да се посегне към цигарата/алкохола/наркотиците, от страх да не разочароваш родителите.

//ох вдъхновена съм от книга, която прочетох :Д

Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    разликата виждаш ли я? (между теб и авторката)
    Виждам я, точно там е работата. Тя трябва да се противопостави на родителите си, иначе винаги ще я мислят за малка.

Мега фен Аватара на fenkaaa
    След като имаш 18 години,имаш пълното право да се противопоставиш на майка си за тези неща.Ти си жена,вече си пълнолетна,имаш право на собствен живот,работа,семейство и т.н.Дори да не и харесва,закона е такъв.. всеки 1 пълнолетен гражданин,има правото да се откъсне от мама и тате и да бъде самостоятелен.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от fenkaaa Виж мнението
    всеки 1 пълнолетен гражданин,има правото да се откъсне от мама и тате и да бъде самостоятелен.
    Той нека си има правото, ма дали има възможността. Щото родителите й са в правото си да я изгонят от вкъщи.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Tsukuda_Hiroshi Виж мнението
    Според мен проблема е, че все още не работиш и майка ти те издЪржа. Докато тя плаща тока, водата, храната - няма да спиш у приятеля си. Като не ти харесва - стани самостоятелна!
    да бе да... това ''моята къща - моите правила'' отдавна не важат за 17-18 годишните и нагоре ( да не говорим,че вече не важат и за по малките) ... а това,че някой родител си вярва,че е едно време е друг въпрос... давам пример - мъж и жена с 2 деца примерно... живеят при родителите на жената/мъжа... това да не означава,че баба и дядо ще им диктуват живота ? или да им казват как ще си гледат децата ?

по темата : ти си си виновна + на майка ти вината до някъде.... вместо да я ''питаш'' и да говориш с нея направо си взимаш нещата и като ти се обади вечерта казваш '' ми да ама не,тая вечер ще си спя у приятеля,не ме чакай'' и толкова.... не че нещо ама с мили очички никога няма да те приеме като голям ЗРЯЛ човек ... така че по добре да я цапардосаш с някоя друга остра реплика отколкото тя да продължава да те мисли за 14 годишна,а ти да продължаваш да се мъчиш

Повече от фен Аватара на feikk
    Ами изнеси се от вас,стани самостоятелна и ще правиш каквото си искаш . Както Ивето каза докато живееш под покрива на родителите си ще се съобразяваш с тях .
    Да бе, то ей така става да намериш по 300 лв на месец само за разходи. Със средно обраование дори да работи няма да взима от МАКС 500 лв, не повече. Говорите колкото да не заспите.
    dgdg

Banned Мега фен
    ^ мхм.. и едно е да се съобразяваш,друго е те да си затварят очите за това на колко години си и да те третират като 14 годишна

Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    '' ми да ама не,тая вечер ще си спя у приятеля,не ме чакай'' и толкова....
    А на другия ден като никой не я пусне да се прибере вкъщи?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    А на другия ден като никой не я пусне да се прибере вкъщи?
    хаха чак толкова зле родители ли да са ? като не я пусне - приятелки бол , приятеля и също е добра алтернатива.. щом са решили да спи у тях една вечер едва ли ще има нещо против още 1-2 докато майка и не проумее,че трябва да отстъпи... а и дете им е.... всяка майка би избрала да си вижда дъщерята и да се примири с факта,че вече е пораснала,отколкото да не си вижда детето само щото е ограничена и не вижда,че света се е променил

а да... и като и прасне още едно остро изречение примерно '' само да си събера нещата'' да видиш как ще омекне ... едва ли един родител би позволил на такова просто нещо да застане между него и детето му

Тя ще спи 2-3 дена в приятеля си, после ще пририта, че трябва да се прибере и ще се прибере при условията на майка си.

Вместо да взима прибързани решения, може да говори с техните. Ако успее да ги убеди - печели, ако не успее - не е дорасла да си защитава позицията.

Banned Мега фен
    всъщност майка и ще пририта... по това,което написа авторката - майка и я смята за малко момиченце,прекалено привързана е към нея и не иска да пораства - предполагам и за това все още не я приема за голям,зрял човек,който има правото сам да взима решения ...... точно и за това смятам,че майка и ще е тая,която ще отстъпи .. а и да не отстъпи - поне ще и отвори очите за някой неща ... + че баща и ако не е на това мнение може да помага в ситуацията ( не че нещо ама мили очички на тати момиченцето винаги вършат работа)

Ами от мене мога да ти кажа само това .. кажи й и когато започне да ти вика .. ти и кажи че вече си на 20 и това е нормално .. тя да се надяваме ще те разбере.Не трябва да те е страх от нея .. и аз съм имала подобни проблеми ... беше с баща ми но веднъж ми писна и се опълчих НЕ трябва да се страхуваш от тях и да им даваш да те държат в окови .. !

Много сте ми интересни . Да се била опълчила, да тропнела по масата ? Значи е достатъчно голяма да тропа по масите обаче , не е голяма да се изнесе и да бъде самостоятелна . Докато мама и тати я дундуркат колкото и да й се иска и колкото и да си тропа по масата няма да постигне нищо .

Повече от фен Аватара на feikk
    Цвета те оправдава
    dgdg

Banned Мега фен
    Много сте ми интересни . Да се била опълчила, да тропнела по масата ? Значи е достатъчно голяма да тропа по масите обаче , не е голяма да се изнесе и да бъде самостоятелна . Докато мама и тати я дундуркат колкото и да й се иска и колкото и да си тропа по масата няма да постигне нищо .
    достатъчно голяма е да покаже,че и тя си има мнение .... нали се сещаш,че за да се изнесе трябват редица други фактори,които в тия времена не са много на лице.... говорим за тропане по масата колкото майка и да се съвземе,а не тя да контролира майка си... да започнат да живеят като големи хора,а не като майка с дете в пубертета

Режи вените.. ;д

Цитирай Първоначално написано от feikk Виж мнението
    Цвета те оправдава

Говорете си глупостите, вярвайте си в тях... Не ми се обеснява колко огромна разлика има в това да се опълчиш и да отстояваш позицията си, и това да се изнесеш!
    Изнасянето не е решение на проблем, а бягане от проблема!
    Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 02-25-2013 на 15:29

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от xXxPETYAxXx Виж мнението

Говорете си глупостите, вярвайте си в тях... Не ми се обеснява колко огромна разлика има в това да се опълчиш и да отстояваш позицията си, и това да се изнесеш!
    Изнасянето не е решение на проблем, а бягане от проблема!
    е аз нямах предвид напълно изнасяне,а ако случайно чак не и даде да влезе у тях,за няколко дни просто.. колкото майка и да види,че не винаги ще я командва и да си отвори очите

Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    е аз нямах предвид напълно изнасяне,а ако случайно чак не и даде да влезе у тях,за няколко дни просто.. колкото майка и да види,че не винаги ще я командва и да си отвори очите
    Не визирах теб, с теб съм съгласна до голяма степен.
    Визирам хората, които твърдят, че едва ли не, щом си на 20(над 18 ) трябва да се изнесеш или да играеш по свирката на майка си без право на глас вкъщи.
    Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 02-25-2013 на 15:52

За майка й ще е равносилно на бягство и тъй като знае, че няма откъде да вземе пари или къде да седи неограничено дълго, ще я остави да се върне, чисто с възпитателна цел. Знаеш ли кога един голям човек ще омекне пред подобна изцепка? Не само ще я върне вкъщи при същите условия, ми ще я пусне и без джобни да щъка после.

За да я възприемат за голям човек и да започне да й тежи думата, първо трябва да се докаже пред техните, че е достатъчно зряла и да им спечели доверието. За да не го е направила досега, нещо в поведението й куца. А ако не беше така, с две приказки щеше да се е оправила с родителите. Най-малкото може да почне с тва да разбере що не й гласуват доверие поначало.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си