- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да кажа на майка ми, че искам да спя в гаджето ми...
Тук съм съгласна. Трябва поетапно да стават нещата - първо да поговорят като зрели хора за това, че майка ѝ ѝ налага вечерен час?! Като за начало първо трябва да се решат по-малките проблеми, после да иска да прави по-голяма крачка, като спането в гаджето си. Да видят техните, че дори да се прибере не в 22, а в 3 сутринта - ще се прибере и ще е добре, няма да е правила куп глупости, който да не помни/или за които да съжалява на следващия ден.
не че нещо,ама като гледам мисленето на майка и' първото нещо най-вероятно ще и е '' как да си върна детенцето'' ... понякога точно тая възпитателна цел ще се обърне срещу нея.. и точно за парите казах '' баща и да помага в ситуацията'' ...а и това с парите може да си го предвиди... може би си има спестени някакви.. 100лв. да са,са си 100лв.
Ох, като почнете да размишлявате над хипотетична ситуация.
Майката щом е толкова загрижена за дъщеря си, няма да я остави на улицата! Всъщност, нито един родител не би оставил детето си на улицата(и то отгледано, пораснало и обичано дете, не говоря за циганки, които си изхвърлят бебетата!)
След като тате носи,мама меси,а голената щерка си лежи нямаш право да се оплакваш.
Аз съм отгледана и възпитана така,И НЕ ПРИЕМАМ ЗА НОРМАЛНО да не правиш нищо(може би следваш,не знам),да си на 20 години и родителите ти да те издържат.Това си е МОЕ лично мнение,формирало се в процеса на самовъзпитанието ми и няма човек на тази планета,който може да ме убеди в противното,а именно,че е нормално да не се съобразяваш с родителите ти,след като си 20-годишна и си на техни разноски.
А отделен е въпросът,че след като те държат толкова изкъсо,би следвало ти да искаш независимост и да се опиташ да промениш нещо.Но явно,след като търпиш това положение,така ти изнася повече,отколкото да надигнеш глас и да си заслужиш малко самостоятелност!!!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
^само не знам защо за вас има 2 крайности... повечето тук говорим просто за напасване .... т.е. не гласа на майка и да е 100% а 50% и не да и диктуват живота,а до някаква степен по някой друг съвет и до там.. искаш да ми кажеш,че е нормално 20 годишна ЖЕНА да има час 22:00![]()