1)Освен късогледство друг проблем с очите имаш ли ? Астигматизъм, нещо друго ? Питам защото аз самият имам 1.5 късогледство но дефакто си виждам спокойно без очила.
2)Не казваш нищо за лещи. Пробвал ли си ? На мен лично очите ми не понасят лещи, но за много хора именно те са решението.
3) Очилата действително могат да намалят късогледството. ПОНЯКОГА. Ако започнат да се носят достатъчно бързо след възникването на дефекта, ако самият дефект е слаб и ако човека е генетично предразположен да има здрави очи.
4) "Витамини за очи" няма... Морковите също не са някаква панацея, не се заблуждавай. Капките за очи не са с цел да те лекуват, а да намаляват дразнения, възпаления и т.н.
5)Компютъра разваля очите. Факт. Телевизията също. Четенето също. Мърсотията във въздуха и тя. Просто не прекалявай с висенето пред компютъра, нищо повече.
6)От всичките ти въпроси става ясно, че не си положил и грам усилия да се образоваш относно проблема който имаш. Като те притеснява толкова, защо не си проучил малко нещата ? Твои са си тия очи в края на краищата. Ако толкова те мързи сам да търсиш информация отиди на качествен доктор (щом като нямаш вяра на твоят) и го помоли след като те прегледа да ти обясни основните положения при проблемите с очите и решаването им.
Последно редактирано от vladyman : 02-24-2013 на 15:48