- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не знам ..
Здравейте на всички.Трудно ми беше да избера име на темата ии не знам даже дали е правилния раздел това,но ще давам направо.Има едно момче,той е един от най-добрите ми приятели,но е и малко особен.Никога не сме излизали да се поразходиме да пийнеме по кафенце,всичко се свежда до телефонни разговори и чат.Но не това е проблема.Смея да твърдя че го познавам доста добре,може би повече и от приятелите му от отбора (той е футболист).Той не обича да говори много.Избира си определени хора, с които общува.На моменти е затворен,на моменти гледа лошо.Споделял ми е, че нищо не го трогва и не му пука за нищо и никого освен за майка му.Родителите му са разведени и може би това е причината донякъде той да се чувства така.Бих искала да му помогна,но мисля, че той не иска да му се помага.Има си всичко..не знам какво бих направила,но много държа на него и знам, че и той държи на мен.Не го показва, но в редките моменти на разчувстване ми показва, че е до мен.Просто ми се струва самотен.Какво трябва да направя? Не мисля, че трябва да му задавам въпроси,ако иска да сподели нещо по-съкровено, ще го направи..
Ако наистина си му приятелка, просто бЪди до него и точка. Приятелството не е, за да те променя. Ако един човек ти е приятел, значи си го допуснал в живота си, защото си харесал това какЪв човек е... КакЪвто и човек да е... Разбирам, че искаш да го накараш да се чувства добре, но не знам кое те кара да мислиш, че той се чувства зле. Явно и той ти е приятел. Значи си му направила добро впечатление и е оценил положителните ти качества. Не разваляй всичко, опитвайки се да го промениш. Единственото, което можеш да направиш за него е да му докажеш не само с думи, а и с действия, че ще си до него не само за лаф-мохабета, но и когато е зле. Когато някой види, че не е необходимо да се справя всичко сам, той оценява това. Не юркай нещата!
Не знам...
Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
* http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=398724 *
За какво по-точно искаш да му помогнеш? За това, че родителите му са разведени?
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Благодаря ти Tsukuda_Hiroshi, но не не искам да го променям, обичам си го такъв, какъвто е и страшно оценявам факта, че ме допуска толкова близо до себе си.
И не,и да искам не мога да му помогна с родителите му, а бих искала да го предразположа да говори с мен за по-сериозните неща,защото мисля, че се притеснява.Но всъщност разбирам, че е грешно да му се бъркам.