.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

Първи снимки :)

Това са първите снимки които съм правила, дано да ви харесат...
    http://www.prikachi.com/images/767/5917767N.jpg
    http://www.prikachi.com/images/771/5917771r.jpg
    http://www.prikachi.com/images/774/5917774G.jpg
    http://www.prikachi.com/images/781/5917781Z.jpg
    http://www.prikachi.com/images/792/5917792A.jpg

Не са нищо кой знае какво..

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rosiita98 Виж мнението
    Това са първите снимки които съм правила, дано да ви харесат...
    http://www.prikachi.com/images/767/5917767N.jpg
    http://www.prikachi.com/images/771/5917771r.jpg
    http://www.prikachi.com/images/774/5917774G.jpg
    http://www.prikachi.com/images/781/5917781Z.jpg
    http://www.prikachi.com/images/792/5917792A.jpg

Не са нищо кой знае какво..
    .

ОМГ ;д много съм зле ;дд .. карай случва се ;д

Мега фен Аватара на ameli
    Първото и най-важно може би нещо - НЕ СЕ СЛАГА ДАТА НА СНИМКИТЕ да му се невиди.. като видя някакви жълти буквички в ъгъла и побеснявам. Отвратително е, още повече за 'фотография'..

Мм.. ;д смисъл апарата си ги слага сам и не знам как се маха иначе и мен ме дразни до ся да съм го махнала 90258929852 пъти ако знаех как

Повече от фен Аватара на Je7
    "дано да ви харесат...
    Не са нищо кой знае какво.. "

това са първите снимки, които си направила през живота си?
    щом са нищо особено, защо ни ги показваш? Покажи нещо особено.

първите снимки на нещо ;д .. смисъл правила съм много снимки .. не знам защо ви ги показвам може би за да понеса критиката и да се науча да го правя както трябва

Супер фен Аватара на mlakniwe
    Врабчетата е по-хубаво да ги снимаш в макро режим от близо, идеята за камъните е хубава, като изключим предната размазана част на снимката, листата също са хубави, но не са фокусирани добре, и аз обичам да снимам към 10500 снимки от 2007 до сега

благодаря ти за съветите

Мега фен Аватара на xoxi
    първите снимки на нещо ;д
    Любопитно ми стана да видя първите ти снимки на нищо.
    И спря да се върти за миг земята..

ЕЕ ;д вие вече за мезе ме взехте ;д ..

Мега фен Аватара на xoxi
    Всъщност не. Опитах да намекна, че такъв тип извинения са несериозни за човек, който иска да се учи.
    По-добре би било да кажеш, че просто нямаш никаква идея за какво става на въпрос, но имаш желанието да поправиш това.
    Едно от най-важните неща е да имаш какво да покажеш със снимките си. Не само това, което се вижда, но и нещо, което не всеки ще види с просто око. Трябва така да си направиш снимката, та разглеждащия да види собствената ти идея интерпретирана в нещото, което си снимала.
    Научи се и да фокусираш правилно, препоръчително е да е върху нещото, което предизвиква най-голям интерес в снимката. На първата ти снимка би трябвало камъните да са на фокус, но си фокусирала скалата зад тях.
    Когато снимаш по една-две птици, по-добре го прави от по-близо, след като искаш вниманието да е само върху птиците, а и реално погледнато друго около тях нямаш какво да покажеш. Всеки може да направи снимки, каквито ти си направила. Ако искаш успешна снимка, особено пък с животинче, изчакай го да направи нещо необичайно или поне такова, което не във всяка снимка се вижда. (Пример: 1 2 3 4)
    Когато снимаш пък такъв тип снимки като с листата, бих те посъветвала да не използваш автоматичен режим, а сама да правиш настройките си. Така би могла да фокусираш върху цялата снимка, а не просто където ти падне. След като цялата ти снимка е покрита с множество еднакви обекти, няма смисъл само един от тях да е ясно изразен (т.е. на фокус). Трудно се правят добри снимки от този вид. По-добре търси повече контрастни цветове, ако искаш да снимаш листа. (пример)
    И последно... Когато снимаш някакъв пейзаж/изглед, първо помисли какво точно искаш да покажеш. Препоръчително е да имаш някакъв преден план. Може и преден, среден и заден, като ти вече решаваш върху кое да акцентираш. В никакъв случай не разделяй снимката на две или на три равни части. На това, което искаш да покажеш, трябва да обърнеш най-много внимание, остатъка от снимката не трябва да привлича същото внимание и да отклонява погледа.
    Най-добре потърси да прочетеш за позиционирането.
    С по-прости думи не знам как да ти обясня. Надявам се разбираш какво искам да ти кажа. Снимай повече, снимай всичко и непрекъснато. Разглеждай снимките на други любители и професионалисти и с времето сама ще започнеш да се критикуваш и да виждаш кое е добре и кое не е за една снимка.

Супер фен Аватара на TheBobqk
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Всъщност не. Опитах да намекна, че такъв тип извинения са несериозни за човек, който иска да се учи.
    По-добре би било да кажеш, че просто нямаш никаква идея за какво става на въпрос, но имаш желанието да поправиш това.
    Едно от най-важните неща е да имаш какво да покажеш със снимките си. Не само това, което се вижда, но и нещо, което не всеки ще види с просто око. Трябва така да си направиш снимката, та разглеждащия да види собствената ти идея интерпретирана в нещото, което си снимала.
    Научи се и да фокусираш правилно, препоръчително е да е върху нещото, което предизвиква най-голям интерес в снимката. На първата ти снимка би трябвало камъните да са на фокус, но си фокусирала скалата зад тях.
    Когато снимаш по една-две птици, по-добре го прави от по-близо, след като искаш вниманието да е само върху птиците, а и реално погледнато друго около тях нямаш какво да покажеш. Всеки може да направи снимки, каквито ти си направила. Ако искаш успешна снимка, особено пък с животинче, изчакай го да направи нещо необичайно или поне такова, което не във всяка снимка се вижда. (Пример: 1 2 3 4)
    Когато снимаш пък такъв тип снимки като с листата, бих те посъветвала да не използваш автоматичен режим, а сама да правиш настройките си. Така би могла да фокусираш върху цялата снимка, а не просто където ти падне. След като цялата ти снимка е покрита с множество еднакви обекти, няма смисъл само един от тях да е ясно изразен (т.е. на фокус). Трудно се правят добри снимки от този вид. По-добре търси повече контрастни цветове, ако искаш да снимаш листа. (пример)
    И последно... Когато снимаш някакъв пейзаж/изглед, първо помисли какво точно искаш да покажеш. Препоръчително е да имаш някакъв преден план. Може и преден, среден и заден, като ти вече решаваш върху кое да акцентираш. В никакъв случай не разделяй снимката на две или на три равни части. На това, което искаш да покажеш, трябва да обърнеш най-много внимание, остатъка от снимката не трябва да привлича същото внимание и да отклонява погледа.
    С по-прости думи не знам как да ти обясня. Надявам се разбираш какво искам да ти кажа. Снимай повече, снимай всичко и непрекъснато. Разглеждай снимките на други любители и професионалисти и с времето сама ще започнеш да се критикуваш и да виждаш кое е добре и кое не е за една снимка.
    Кой може да го каже по-добре?
    Нека и аз да си кажа. Покажи ни снимки, в които има замисъл, не "не са нищо особено, дано ви харесат". Тъй де, като не са нищо особено, защо ги показваш? И те съветвам да се запишеш на курсове или да си вземеш книжки за фотография, ако смяташ да продължиш да се занимаваш с това. =)
    ^^^
    Бургас <3

Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Благодаря ти

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Цитирай Първоначално написано от TheBobqk Виж мнението
    Кой може да го каже по-добре?
    Нека и аз да си кажа. Покажи ни снимки, в които има замисъл, не "не са нищо особено, дано ви харесат". Тъй де, като не са нищо особено, защо ги показваш? И те съветвам да се запишеш на курсове или да си вземеш книжки за фотография, ако смяташ да продължиш да се занимаваш с това. =)
    Ехе. Те хората си го казаха. Покажи нещо особено, наистина. То се харесва.

Цитирай Първоначално написано от ameli Виж мнението
    Първото и най-важно може би нещо - НЕ СЕ СЛАГА ДАТА НА СНИМКИТЕ да му се невиди.. като видя някакви жълти буквички в ъгъла и побеснявам. Отвратително е, още повече за 'фотография'..
    +две вдигнати ръце и два вдигнати крака, ако е възможно

https://www.facebook.com/pages/DN-Ph...180492?fref=ts
    ето я и моята страничка, надявам си да ви хареса

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Продължавай да опитваш, опитваш и опитваш, докато схванеш дадената техника и се "специализираш" с дадения ефект. Продължи с другото. Концентрирай се върху това, което снимаш + имай замисъл, научи се да виждаш неща, които на пръв поглед някой не би могъл да забележи - развинти въображението си, така ще се получат нещата. Включвай макро режим, когато искаш да наблегнеш точно върху конкретен обект!

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    Включвай макро режим, когато искаш да наблегнеш точно върху конкретен обект!
    Защо?

Цитирай Първоначално написано от mlakniwe Виж мнението
    Врабчетата е по-хубаво да ги снимаш в макро режим от близо
    А те тия врабчета са замръзнали и няма да хвръкнат, като се доближи до тях
    Иначе - продължавай да снимаш, но и чети литература относно фотографията - композиция, експозиция, бленда, чувствителност... Също гледай и чуждите снимки в сайтове като този.

Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от Йоан Виж мнението
    Също гледай и чуждите снимки в сайтове като този.
    Да, но не всички снимки са добър пример. По-добре да се довери на снимките на известни фотографи. Така ще добие още по-добра представа какво е правилно, защото има снимки, които са с добро качество, но като снимки са доста кофти. Често начинаещите (дори и аз) се лъжат по доброто качество. Но наистина се иска много четене и практика.
    ^^^
    Бургас <3

Цитирай Първоначално написано от TheBobqk Виж мнението
    Да, но не всички снимки са добър пример.
    Разбира се, но пък и в Popular рядко се случва да има лоша снимка в първите 3 страници. В Editors' choice летвата е на още по-високо ниво.

Град
    Бургас
    http://photo-forum.net/ Тук също има прекрасни кадри, които са ме вдъхновявали.
    ^^^
    Бургас <3

Голям фен Аватара на DENKAZ
    Град
    В реалността
    ЕЕ ;д вие вече за мезе ме взехте ;д ..
    Ко не фе.
    Schhh! Hear the silence...

Хвани и изпечи врабчето!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми