- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Менструация
На колко ви дойде. Аз съм на 13 почти на 14 и още не ми е дошло. На всички момичета от моя клас вече им е дошло. По принцип на колко е най-нормално да ти дойде. На моята приятелка която е 8 клас също не й е дойло, а на друга приятелка още в 5 клас и дойде. Да се притеснявам ли? И бялото течение симптом ли е че ще ми дойде скоро, защото аз имам бяло течение от близо 3 месеца?
пусни 10 теми ако искаш....... индивидуално е ,марш на гинеколог
Ami puskam temi za6toto iskam da razbera ne6to moje bi i towa e problema 4e mislq 4e sam malkza za ginekolog![]()
виж спокойно на всеки му идва на различни години и аз бях една от последните от класа
i az taka mislq no i tova bqlo te4enie me pritesnqva mnogo![]()
До 14 години включително е нормално да ти дойде! При всяко момиче е индивидуално,ако обаче не ти доиде до 6-7 месеца задължително отиди на гинеколог да ти пусне едни хормонални изследвания
Аз бях последната от класа, на която й дойде.
Не се притеснявай, ще ти дойде. При всяко момиче е различно.![]()
Ох ... нормално е да ти дойде между 9 - 10 години и 16 години, така че няма повод за притеснение.Да, бялото течение е симптом, че скоро ще ти дойде, освен ако не е съпроводено със сърбеж или мирис - тогава вече може би сигнализира някакво заболяване.
nqma syrbej no mai ima lek mirisnz kakvo da napravq ne sam spodelila s maika si o6te
amm tova e dr mi profill da ne se obarkata![]()
Нормално е. Особено, ако си слаба. За течението обаче отиди на гинеколог.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
мхм мс много![]()
ето за това половин народ хока здравната ни система .... да ви имам тогава докторите и медицинските сестри.... като ти гледам годините ( ако наистина си на толкова) е срамота да кажеш,че ако не и дойде до 14 г. и няколко месеца да ходи на гинеколог... не бих се хвалила с годините си при това изказване
![]()
^ 16-17 .. не че трябва,а просто до тогава би трябвало и ако не е трябва да посетиш гинеколог
Попринцип е нормално до 14 да ти дойде,ако си слаба може и по-късно,но ако да 15 не ти дойде отиди на гинеколог да те погледне за всеки случай,за течението пак казвам няма какво да се направи,спазвай по-добра лична хигиена,интимрн гел ежедневно и интимен душ веднъж седмично(препоръчвам ти ЛАКТЦИД),ако стане белезникаво и се появи мирис отиди на гинелог да види дали не е инфекция
Някои приказвате пълни глупости.
Напълно нормално си е първия цикъл да се появи през периода 12 - 17 години. След това липсата на такова вече , най - често е знак на някакво заболяване или нередност.
На мен ми дойде в 9ти клас,средата.... Не се притеснявай,дори се радвай...После почват мъките.
~
имам цикъл от година и половина,но през тази година и половина идва няколко месеца подред както си трябва и после няколко месеца го няма,понеже го няма от 4 месеца,отидох на лекар и ми казаха да пия "Геривитамин" един месец и ако не ми дойде да отида пак на лекар,въпроса ми е на някой случвало ли му се е и какво прави ? благодаря предварително![]()
Авторке, спокойно, ще ти дойде. До към 16-17 имаш време. Ако толкова си се притеснила иди на лекар, но всеки се развива индивидуално. На мен ми дойде на 10.. и не беше много яко на тия "детски" години.
@ostri.ste, на мен ми се е случвало в началото, когато не ми се беше регулирало, пропусна ми няколко месеца, после започна да ми идва навреме и се оправи.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5